Murskosoboški škof se je v pismu odzval na prihajajoče referendume o evtanaziji in legalizaciji marihuane.

V Sloveniji se bliža pomemben datum, 9. junij, ko bodo zraven volitev v Evropski parlament potekali tudi trije referendumi. 

Volivci bodo med drugim odločali o dveh ključnih vprašanjih, povezanih s konopljo: o podpori gojenju in pridelovanju konoplje v medicinske namene ter o podpori gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. 

Odločali bodo tudi o možnosti predčasnega končanja življenja.

Mnenja v javnosti so deljena, se je pa pred volitvami na ta vprašanja odzval Peter Štumpf, murskosoboški škof.

»Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt«

Štumpf je mnenja, da je referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane nastavljena igra, ki jo je država vsilila ljudem in se tako otresla velike moralne odgovornosti.

»Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt. Če nam je vseeno, ali bo zmagalo življenje ali smrt, pomeni, da nas preprosto ni.

Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma,« je med drugim zapisal.

Škofovo pismo v nadaljevanju objavljamo v celoti:

»Navijanje na tekmi v dvojnem dresu? Nemogoče.

Ali si za eno ali za drugo ekipo.

Na tekmi bi kratko potegnili navijači s pol dresa na sebi od ene ekipe in pol od druge. Ne bi se dobro končalo. Verjemite, da ne.

So pa tudi taki, ki jim je vseeno, kdo bo zmagal; na sebi nimajo dresa, ne gredo na tekmo in niso del igre.

Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane je nastavljena igra, ki jo je država vsilila ljudem in se tako otresla velike moralne odgovornosti. Dobro ve, da gre za boj med življenjem in smrtjo. Kdo bo zmagal? Veliko bo odvisno tudi od udeležbe kristjanov. Nemogoče je ostati nevtralen. Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt. Če nam je vseeno, ali bo zmagalo življenje ali smrt, pomeni, da nas preprosto ni.

Država v boj proti življenju pošilja zdravnike; torej tiste, ki bi ga morali varovati in braniti, pa jih sili, da ga uničujejo. Mnogi se temu odločno upirajo in s tem delajo čast svojemu 'belemu dresu', ki pomeni obrambo življenja. Ko država nastavlja zdravnike za njegove uničevalce, se sama spreminja v 'poligon smrti'. Gre za hudo zlorabo zdravniške etike in poklica in veliko grožnjo ljudem. Temu se moramo odločno upreti.

Tokrat bomo kristjani na referendumu izpovedali svojo veroizpoved: v življenje ali v smrt. Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma. Nima pomena, da bi še hodil tja v dvojnem 'dresu hlimbe'. V cerkvi namreč častimo in slavimo Boga, ki je stvarnik vsega in je izvor vsakega življenja.  To izpovedujemo v naši veri, ki od nas zahteva, da ga branimo.

Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane bo torej tudi referendum o slovenskem krščanstvu in narodnem obstoju. Jaz bom odločno glasoval proti evtanaziji in proti legalizaciji marihuane.

Naj zmaga življenje. Tega smo vredni, za to molimo in Boga prosimo za naš obstoj.«

Komentarji (70)

hejter (ni preverjeno)

hinavčina na puno. zakoj pa te odite k doktoron, kda ste betežni. zakoj ne pustite nekomi dostojanstva in odločanja o svojem teli. tisti ka ste proti, nišče vas ne sili v nič, še vedno te se lejko odločali kak te se ščeli, po vaših načelah. pometite in pospravljajte pred svojin pragon.

HEJTER BUDALO (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Povej mi tij pametnjakovič, ko boš popolnoma dementen (bog ne daj da bi bil) kak boš se tij lejko odločal za svojo smrt ? NIKAK tij ali si tak nor ali pa še nisi videl bolnega dementnoga človeka. Sicer pa takši kot se tij se tudi sedaj lahko popolnoma sami odločite za smrt - VZEMEŠ ŠTRIK PA SE OBESEŠ pa mi povej kakšna je razlika med enim in drugim ? Ni razlike OBOJE JE SAMOMOR.
Torej kaj čakate pametnjakoviči vzemite štrik in se obesite pa končajte to vaše bedno življenje.
Če pa sprejmete to bedarijo pa boste legalizirali umore v Sloveniji. Kdo bo pa v taki ne pravni državi kot je Slovenija vedel če se je bolnik sam ubil, ali pa ga je ubil kdo drug, da se ga država enostavno reši in privarčuje pri pokojninah in stroških zdravljenja. Saj ne morem verjeti kam smo prišli, da se bomo med sabo klali in to zakonito SRAMOTA.

In reply to by hejter (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ka pa pijšeš bedarije za evtanazijo se lejko odlouči samo tisti keri je pri zdravi pameti dementnež pa podobni tej možnosti nemajo kapiš?

In reply to by HEJTER BUDALO (ni preverjeno)

21 minut 2 sekundi (ni preverjeno)

Kaj pa lažeš, to v zakonu nikjer ne piše, znaš sploh čitati.

In reply to by . (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Predlagam da evtanazijo izvajajo Učitelji
tak nič ne delajo in imajo dolge dolge dolge počitnice
in v tem času bi lahko honorarno opravljali evtanazijo
Pa bi zaslužili kaj denarja
Se govori da bo evtanazator dobil jurja

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

jaz pa bi predlagal da evtanazijo izvajajo gasilci
njih lahko ponucamo za vsako sranje
bodo pa še to zraven delali

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Eden Dva Tri...Sto (ni preverjeno)

pa na djagre si pozabo. oni itak kolejo za šport.

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

ali pa medicinske sestre

In reply to by Eden Dva Tri...Sto (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

evtanazijo bi lahko izvajale zavarovalnice
recimo imaš tam zavarovan avto, pa hišo pa pralni stroj in bi imel še evtanazijijo
Bi dobil kar dober popust pri zavarovanju

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

hejter (ni preverjeno)

kak so ti že drugi pravili. v takšen stanji takše zahtevek nebi bil odobreni in se prošnji nebi ugodilo. in tudi drugi nemrejo namesto tebe toga zahtevati. si pa lepi primer toga, kar mi je nej jasno - zakoj bi tebe in tebi podobnih mogli upoštevati. sploj neveš zakoj se ide, ampak si telko proti, ka žališ in si pripravleni na nož zagovarjati svoje mnenje. ka maš od toga? v cerkvi posebej podobico dobiš na izhodi za svoje herojstvo?

In reply to by HEJTER BUDALO (ni preverjeno)

repar. (ni preverjeno)

Daj ne seri bedaček eden pa se ne delaj pameten, če si nej. Sploj ne vejš o kon se ide na referendumi, glih tak kak tej debeli nej, pa se li oba neka hapita pa gor prosita. Prvo se pozanimaj ka je to evtanazija pa kak se sploj lejko to izvede. SRAMOTA si ti in tebi podobni ka ste tak zabiti ka nika ne štekate.

In reply to by HEJTER BUDALO (ni preverjeno)

??? (ni preverjeno)

Kda je clovek cistak dementen, nepokreten, ka nemre gucati in se hraniti in konca v bolnici, v bolnici ze zdaj vse svojce nagucavlejo proti vstavitvi cevke za hranjenje. In znas ka to pomeni? Smrt. Blaga evtanazija. Ze zdaj se to dela. In to je humanost, nepodaljsevanje trpljenja pacienti in svojcon.

In reply to by HEJTER BUDALO (ni preverjeno)

murhjv (ni preverjeno)

Te manjak debeli se nema kaj glasiti !! Debeluh samo sedi in delovnim ljudem krade popteno zaslužen denar !! Zdaj briši Kirinčič

In reply to by hejter (ni preverjeno)

punčok (ni preverjeno)

Štumpf motivira podpornike evtanazije

ehhhh (ni preverjeno)

naj idejo pa živijo 2000 lejt nazaj s tistimi dobrinami pa tak oblečeni, v takšaj ižaj naj živijo, s takšimi kobilami se naj prevažajo pa s svejčami si naj küjrijo, brez TV, mobileta, interneta (kak sploj zna za sobotainfo?) .... pa te do dostojni svoje vere ... ostante v svojon svejti pa svojon veki (od leta 1 B.C do leta 1 A.D.) ostalin pa njajte naj živejo po svoje, pa ne bojte sakomi dreki žlica

cerkvenamiš (ni preverjeno)

Vejpa tüj evtanazijo so poznali že pred Kristuson. Samo ka te je te nešče s kamnom po glavi kresno.

In reply to by ehhhh (ni preverjeno)

DžoužiinMarija (ni preverjeno)

Ka bodo drugim odrejali in jih silili v svoj način življenja. Evtanazija ne bo obvezna. To bo odločitev vsakega posameznika. Tistim, ki hodijo v cerkev in želijo trpeti, tega nihče ne bo omejeval.
Samo tak je, podrejaš se nekim verskim pravilom, zraven si pa fauš, da imajo drugi več svobode in potem uporabljaš vero za manipulacijo, kontrolo drugih in omejevanje svobode. Takšna vera, ki propagira, poveličuje in časti trpljenje je navadna črna magija. Zdaj, če je tebi to všeč, ti nihče ne brani, samo nam jo ne vsiljujte.

In reply to by tuncika

. (ni preverjeno)

Marsikdo je izpostavljen trpljenju in ljudje ga različno prenašajo. Toda takih, ki bi želeli trpeti, kot navajate, pa ne poznam! Dejstvo je, da se trpljenja vsi bojimo, pa tudi težko predvidevamo kakšen bo naš odnos do njega takrat, ko nas zadene.

In reply to by DžoužiinMarija (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Vemo TUNCIKA, tvojega stumpfa za papeža.

In reply to by tuncika

kalorijček (ni preverjeno)

Pričakujem, da noben duhovnik in drugi pripadnik RK Cerkve ne bo jokal in stokal, ko bo ležal na smrtni postelji.

cerkvenamiš (ni preverjeno)

Potem bo vzel eno protibolečinsko ...

In reply to by kalorijček (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Bilo bi zanimivo če bi na referendumu odločali le trpeči, ki so še pri polni zavesti!? Odločati o življenju ali smrti, ko si čil in zdrav, je popolnoma nekaj drugega. Menim, da je izredno malo tistih, ki bi se kar tako, mimo grede odločali za konec življenja!? . Za tako dejanje, je vendar potreben pogum. Gre za težko moralno etično vprašanje, zato ni potrebe, da se spolitizira do skrajne mere.

Čkalija (ni preverjeno)

Ne ven ka je zaj takšna debata o evtanaziji. Saj pa če se uzakoni ne bodo nikoga pod prisilo frnihtali. Vsak de se san odlaučo po šteroj pauti de šau s toga svejta. Pa do zdaj se je tüdi vsakši odlaučo kak de odišel. Edni z štrikon, edni z metkon v čelo, edni z alkoholom, edni pa pač po naravnoj pauti. Je pa istina ka je te hec EVTANAZIJA dragi šport. In če si pri zavejsti pa šče lejko migaš boš mogel tisti ŠMER san spiti nišče ti ga nede vlejvau v gaubec. Se pravi ka je tau SAMOMOR ampak zelo dragi SAMOMOR. Malo si prečitajte nej nekaj na pamet pijsati. Tü se ide za KEŠ in nič drüjgoga.

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Škof Štumpf ima tudi tokrat prav (bodoči papež). RKC se ima z vso pravico aktivirati v kampanjo "PROTI" evtanaziji, saj vemo, da se NVO-ji že aktivirajo za predčasne volitve (oboji so plačani iz proračuna).
Spoštovani Sobočanci - komentatori, ne vem pa zakaj vas je toliko ZA evtanazijo. Če res mislite, da je tako prav, oddajte svoje prijave za evtanazijo, da se bomo lahko na vaših primerih odločili, kako in kaj.

22 (ni preverjeno)

Škof Štumpf lahko ima svoje mnenje, kakor vsi ostali, bodisi kristjani ali ne kristjani. Morda edini na svetu poseduje certifikat o brezhibnosti, katerega niti Papež nima! Saj je veliko krat izjavil; Kdo pa sem, da lahko kogar koli obsojam?! Sicer pa vsak kristjan v pravem pomenu besede zahaja v cerkev zaradi svojega osebnega stika z Bogom, pa tudi o tem vprašanju bo odločal v skladu s svojo vestjo. Če bo njegova odločitev napačna, bo odgovarjal nekomu drugemu, ne pa Škofu. Tako je nedopustno, da lahko duhovnik, ne glede na naziv, naganja iz cerkve vernike po svoji presoji. Včasih ima človek občutek, da so v cerkvi vedno bolj zaželjeni le "verniki", ki podpirajo nacizem, fašizem in domobranstvo in so na strani naše "dobronamerne" desnice. Propaganda teh "krščanskih" vrednot v cerkvenih prostorih, zagotovo ne predstavlja stika z Bogom, pa vendar je dovoljena!?

In reply to by tuncika

captain (ni preverjeno)

»Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt« vsekakor, saj je SMRT sestavni del življenja a očitno tega v RKC ne vedo in da po smrti greš v BOŽJE kraljestvo.

In reply to by 22 (ni preverjeno)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Škof Štumpf ima tudi tokrat prav (bodoči papež). RKC se ima z vso pravico aktivirati v kampanjo "PROTI" evtanaziji, saj vemo, da se NVO-ji že aktivirajo za predčasne volitve (oboji so plačani iz proračuna).
Spoštovani Sobočanci - komentatori, ne vem pa zakaj vas je toliko ZA evtanazijo. Če res mislite, da je tako prav, oddajte svoje prijave za evtanazijo, da se bomo lahko na vaših primerih odločili, kako in kaj.

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Škof Štumpf ima tudi tokrat prav (bodoči papež). RKC se ima z vso pravico aktivirati v kampanjo "PROTI" evtanaziji, saj vemo, da se NVO-ji že aktivirajo za predčasne volitve (oboji so plačani iz proračuna).
Spoštovani Sobočanci - komentatori, ne vem pa zakaj vas je toliko ZA evtanazijo. Če res mislite, da je tako prav, oddajte svoje prijave za evtanazijo, da se bomo lahko na vaših primerih odločili, kako in kaj.

. (ni preverjeno)

Naj politika povabi na televizijo strokovnjaka za odvisnosti od drog, da povejo svoje mnenje, če stroka to podpira in priporoča, ali samo politika zadrogirana.

Čika-pajo (ni preverjeno)

Tüj Jezus je zbejro smrt, smrt z križanjom, Bar tak nas cerkev fči. Najprle mergeš pa te duhovno staneš ali pa...
Fsak človik je in more biti gospodar sfvojoga tejla. Evtanazija je samo potrditev toga.

cerkvenamiš (ni preverjeno)

Tou nej istina! Jezus je nej nika zbejro, cerkev nas fči ka je sprejel Očetovo voljo: "Padel je na kolena in molil: »Oče, če hočeš, daj, da gre ta kelih mimo mene, toda ne moja volja, ampak tvoja naj se zgodi.«" Malo več v cerkev iti pa malo manj na sobotainfo biti ...

In reply to by Čika-pajo (ni preverjeno)

Ne cerkvena miš (ni preverjeno)

No in zdaj na referendumi , de zmagala očetova volja , seveda je očetova volja legalizacija evtanazije.

In reply to by cerkvenamiš (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Točno. To je zapisal evangelist Matej. Opisan dogodek je dokaz, da se je tudi Kristus bal trpljenja, kot mi vsi. Sprejel je trpljenje, ki se je končalo s smrtjo na križu. Kot je zapisano, je sledila Velika noč z dogodkom, ki ga vsako leto praznujemo. Trpljenje ima svoj smisel, čeprav ga težko sprejmemo in različno prenašamo.

In reply to by cerkvenamiš (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Če bi človek resnično bil gospodar svojega telesa, bi mu lahko zapovedoval po svoji volji. Zapovedal bi mu lahko, naj ne zboli, naj ne trpi in še marsikaj. Žal ni mogoče biti svojega telesa gospodar, razen v preventivnem pomenu. Prav zaradi svoje nebogljenosti in nemoči pri odločanju o svojem telesu, smo izpostavljeni trpljenju. Ne, res nismo gospodarji svojih teles! Tega se moramo zavedati, če hočemo ali ne.

In reply to by Čika-pajo (ni preverjeno)

tuncika

Škof Štumpf ima tudi tokrat prav (bodoči papež). RKC se ima z vso pravico aktivirati v kampanjo "PROTI" evtanaziji, saj vemo, da se NVO-ji že aktivirajo za predčasne volitve (oboji so plačani iz proračuna).
Spoštovani Sobočanci - komentatori, ne vem pa zakaj vas je toliko ZA evtanazijo. Če res mislite, da je tako prav, oddajte svoje prijave za evtanazijo, da se bomo lahko na vaših primerih odločili, kako in kaj.

Pinngvin (ni preverjeno)

Tunčika, vsako budalo pa res ne more biti papež!

In reply to by tuncika

Ne cerkvena miš (ni preverjeno)

Očitno si zdrav, pa te nič ne boli. Lepo da je tak, samo so pa tudi drugi ljudje , katere boli in dobro vedo , da jim ni več pomoči. Če bi bila pomoč , bi jim tudi bog pomagal da bi ozdraveli. Seveda jim ne bo, ker tudi zelo stran gleda od klanja v svetu, oziroma je samo v nekaterih glavah.

In reply to by tuncika

Kapačinej (ni preverjeno)

Ja, škof pač po svoje razmi načelo laične države, podobno kak sedem smrtnih grehov - peti na primer...

čarni vrag (ni preverjeno)

Pričakujem, da se bodo Šoroševi podrepniki prvi fentali in tako dali dober zgled ostalim.

?"!??"! (ni preverjeno)

Le čevlje sodi naj kopitar.

čarni vrag (ni preverjeno)

Zdaj san zvedo s strani madžarskega zunanjega ministra, ka v prek prokletom Bruslji razpravljajo o uvedbi obveznega vojaškega roka v vseh članicah. Te pa vzemi puško pa rešavat banderiste, Desni sektor in Azov iz gabule. Zakoj nam o tem nihče nič ne pove? Ali se je tem ljudem popolnoma zmejšalo? Ali bi Fajonova in Golob poslala naše mlade umirat za tuje cilje v Ukrajino?

bogataš (ni preverjeno)

Ges samo praven ka je sikdar pejnez od zadaj ... s touf evtanazijo de nikak eno fajn kliniko v sloveniji gor postavo, ge de se lidij zastruplalo pa de fajn palik slujžo. Ali bole me skrbi ka do se prizadevanja za paliativo doj vstavila. Ge san prepričane ka če se evtanazija zaj sprejme te nemo nikdar meli dobre paliative. Prvo bi mogli dati vse napore v paliativo!! Pa ka vi rejsan mislite ka se države ide za vas? Za državo je tak boukše ka se starih čimprej znebi, ka se fajn čakalne vrste skrajša, penzije do ostale, pa prišpara se fajn na zdravilaj, zmenša se potreba po novih kadrih v zdravstve in negi, skratka vse puno koristi de lejko država mela od evtanazije. Sikdar je pejnez od zadaj. Glede konoplje pa mo tüj proute, ker mi že zaj smrdi, če de pa na sakšen vogali dostopna te mo pa itak vsi od teh hlapov zadeti :D

Jernemejenisix (ni preverjeno)

ahahahahahahahaha

In reply to by bogataš (ni preverjeno)

Niko i ništa

Ti kleriki bodo še veseli, če bo kdo stopil še v cerkev.

ru-di (ni preverjeno)

Škof je mel dosta komunistov v žlahti pa še vedno mu je ostalo njihovo raz.misljenje

.... ..... (ni preverjeno)

Nekoč so rekli; Dobrega kristjana in dobrega komunista težko najdeš. In praksa kaže, da je to res.

In reply to by ru-di (ni preverjeno)

kimi0 (ni preverjeno)

Ej štrunfek...glasoval mo ZA in tou tij nemreš prepovedate. Stoj pred vhodon in sakoga pitaj kak si volo? Budalo eno. Zatou pa propada vse v soboški cerkvi zavolo takošoga somara.

čarni vrag (ni preverjeno)

916 / 5.000
Ukrajinske izgube postajajo vse bolj neznosne, ukrajinski moški ne smejo več zapustiti Ukrajine, zdaj pa želijo v vojno vpoklicati tudi evropsko mladino. Eskalacija najprej doleti to območje, je jasno slišati argument, da je treba vojake najprej poslati iz geografske bližine. Vse to pomeni, da želijo srednjeevropsko mladino, vključno z madžarsko, poslati v vojno z evropskim vpoklicem,« je dejal Szijjártó v intervjuju za madžarske medije.

Madžarski zunanji minister je izjavil, da je odločno proti kakršnim koli potezam za uvedbo evropskega vojaškega roka: »Roke proč od srednjeevropejcev, roke proč od madžarske mladine, ne bomo dovolili, da bi bila madžarska mladina potegnjena v vojno, ker to ni naša vojna."

Medtem ko se mi prepiramo o nesmiselnih zadevah, nas politiki poskušajo vplesti v ukrajinsko vojno.

kaaaa (ni preverjeno)

s teuf se vredi?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Jaz navajam izjavo madžarskega zunanjega ministra. Kaj je tu spornega? Ti si očitno bedak, ki piše brez da bi razumel. Očitno se naša zunanja ministrica strinja, da se vpletemo v ukrajinsko vojno in tja pošljemo vojake.

In reply to by kaaaa (ni preverjeno)

Polovica (ni preverjeno)

Nvn puno ukrajincov se se itak drka seposedi okole, pa redno uporabljajo druzabna omrezja :)

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Trdi (ni preverjeno)

Perepovedo botre pri birmi ,zdaj še to, idiot.

VRAN (ni preverjeno)

Kak je narod glupi, pa tou nemreš vörvati. Sploj se ne zaveda, ka je tou zopet korak bližje, da se zlorabe praktično uzakonijo!!

Za primer lejko dam buzerante. Od "deviantne spolnosti", do "toleriranja", sprejemanja, "ljubezen je ljubezen", .... porok, posvojitve otrok,... 135 spolov.... Do zaničevanja vsega, kar je "white straight male", lepo po domače povedano!!! Celo izgube služb, karier, družbeno izločanje, če psihično bolnemu ne ustrežeš v njegovi fantaziji, da se identificira kot konj ali ulična svetilka!!

Sem 100%, da bo precej primerov, ko se bodo "pri polni zavesti, zdrave pameti" odločali za evtanazijo-pokvarjeni svojci. "Papirji" bodo pasali, navidezno vse OK, dejansko stanje je pa vedno takšno, da pokvarjenost zmaga. Pokvarjen svojec plača zdravniku bajno vsoto, da le-ta "ugotovi", da se je nekdo "zdrave pameti, pri polni zavesti" odločil za evtanazijo. Pa ne mi reči, da so zdravniki visoko moralni ljudje... Zdravstvo je pokvarjeno do amena!! Ravno včeraj sem se srečal s starim prijateljem in mi razlagal o bolezni svoje žene... Od čakalne dobe minimuma 6 mesecev se je zmenil (seveda za denar) od četrtka do naslednjega torka čakanja!! Pa ni šel v privat obravnavo-zasebno kliniko, DA SE RAZUMEMO !! Vse je šlo lepo preko zavarovalnice, javno zdravstvo, le da je "dobrotnik" zdravnik dodatno pobasal lepo vsotico v svoj žep. "Papirji" pasali, vse po "uradnem, poštenem" postopku !!!

grbanj (ni preverjeno)

Cerkev najlažje manipulira s trpečimi ljudmi , saj se potem kasira za maše trpečemu ki jo plačujejo svojci za ozdravitev .

hejter (ni preverjeno)

Se pravi glavni argument proti je, ka do vas svojci na ležji način fentali? Zanimivo, kama smo prišli, mogoče namesto toga, ka tu razglašate, kak more biti, se rajše z domačimi pogučite.

…. (ni preverjeno)

Tocno tak. Prvo trbej uredite odnose, nej se bojati lastnih svojcov

In reply to by hejter (ni preverjeno)

Eloel (ni preverjeno)

Glede abortusa pa se nihče ne buni? Tam je celo življenje pred bitjem, tu pa, ko se ve, da ni pomoči, predvsem pa se gre za strašne bolečine, pa se buni....potem naj trpi, če zboli, niti lekadola kaj šele morfija mu naj ne dajo, pa naj potem samo moli.

svestvovaše (ni preverjeno)

Pa kak lejko nekši viski cerkeni uradnik tak javno laže in zavaja? In takšni do pridigali ka je laganje grej in ka se ide zaradi toga v pekel. Verjetno je pekel pun teh cerkvenih "dostojanstvenikov".

.... ..... (ni preverjeno)

Nek duhovnik je v svoji poštenosti dejal vernikom; Ne ravnate se po meni, temveč po Kristusovem nauku.

In reply to by svestvovaše (ni preverjeno)

Helka (ni preverjeno)

Cerkev je božja hiša. A si ti g. škof po novem Bog, da boš odrejal kdo ima kaj iskati v cerkvi? Vsak se lahko odloča po svoji vesti in cerkev nima nobene pravice odočati o pravicah posameznika. Kapiš?

mali taliban (ni preverjeno)

Res je, ampak v Božji hiši se slavi Življenje, ne Smrt ...zato ti nimaš tam kaj iskati ...pojdi kam drugam ... pa teološko problematiko malo obnovi

In reply to by Helka (ni preverjeno)

Krojcn (ni preverjeno)

Ženska, ki je napravila abortus lahko gre?

In reply to by mali taliban (ni preverjeno)

Helka (ni preverjeno)

Nič bat, tako ali tako ne grem. Boga lahko najdeš povsod, najbolj pa v sebi. Če pa že grem zaradi kakšnega dogodka, kjer moram biti prisotna, pa tam vidim pol cerkve takšnih, ki že pri izhodu iz cerkve preklinjajo sosede in želijo drugim slabo. Jih poznam osebno, in lepo prosim, cerkev res slabi življenje, a vsak normalen človek ve, da vsako življenje ni življenje, da je kakšno tudi eno veliko trpljenje, brez možnosti tega, kar imamo zdravi. A je lahko en vernik tako hudoben, da želi drugemu, ki ne vidi pred seboj drugega kot omejitve, bolečine, trpljenje in res nima drugega izhoda, da vse to prenaša.Nikomur ne želim da pri svojih najdražjih doživi kaj takega, da vidi kaj je agonija in prošnje k Bogu, da ga vzame k sebi. Jaz sem že imela priložnost videti, kaj je agonija in tega ne privoščim nikomur. Na koncu koncev, pa ta lepo rejeni gospod tudi vtika nos v vsako luknjo. In škof, ki grozi in vernike prepričuje, kaj in kako morajo je zame en navaden politični prdec, ne božji odposlanec. Zdaj pa pljuvajte, kolikor vas je volja.....

In reply to by mali taliban (ni preverjeno)

Antimigu (ni preverjeno)

Prežiranje je kronični greh škofa Štumpfa. Prežiranje je tude večje greh od marihuane.

zalostnoo (ni preverjeno)

Lepo ka ma vecina komentatorov se itak taksen privilegij, ka so nikder v zivljenji nej gledali svojca, prijatelja, partnera gledati kak umira mucne smrti, zaradi raka, MSa itd. In prosi v skuzaj za smrt, zdaj, nej cez 1 keden ale 1 mesec, ker smrt itak prihaja. Kda morfij vec ne prime… lepe privilegije mate eni, uzivajte v njih, ker glede na trend raka, te vsi enkrat tan, ce nej sami, te vsaj vasi svojci. Pa te te se kukli po glavi, ka ste bili proti edini milosti, kero lejko na konce nesce dobi! SAN! Prostovoljno!
Pa ze enkrat gor pridite, ka je smrt del zivljenja!

cerkvenamiš (ni preverjeno)

Če je rak razlog za evtanazijo, te je boukše kar takoj iti ta ka ti tou inekcijo not spistijo pa mir, itak smo na dolgi rok vsi mrtvi.

In reply to by zalostnoo (ni preverjeno)

Krojcn (ni preverjeno)

Se strinjam. V vednost le toliko, da obstajajo od morfija dosti močnejše zadeve proti bolečinam, pa kljub temu: ZA!

In reply to by zalostnoo (ni preverjeno)

Eden Dva Tri...Sto (ni preverjeno)

kakšna je razlika med štrumfom in islamskimi šeriatskimi skrajneži???
ne vidin je glij.

VRAN (ni preverjeno)

Si retard, ka ne vidiš razlike?

In reply to by Eden Dva Tri...Sto (ni preverjeno)

Koro (ni preverjeno)

Stumpf nema pravice gucati kak naj sto voli, zdaj so cerkve zsradi njega prazne, zdaj du pa se bole, odganja lidij, malo ludi v cerkvi, malo pejnez, škofiji se tudi pozna, žalosztno ka se pa soboski skof glasi

Starejše novice