Slika je simbolična.
Mariborčan romskega porekla in njegova žena sta leta 2014 mladoletno hčer prodala v Italijo. Nevzat Bislimi je bil ob tem leta 2019 udeležen v smrtni prometni nesreči, sojenje se pet kasneje še ni začelo.

Nevzat Bislimi, Mariborčan romskega porekla, in njegova žena Nafija sta leta 2014 hčerko, ki ji je še nekaj mesecev manjkalo do polnoletnosti, prodala v Italijo. Družina iz Brescie v Lombardiji je za še ne polnoletno dekle plačala 15.000 evrov, navaja Žurnal24 .

Razlog naj bi bila tradicija dogovorjene poroke. 

Kot poroča portal, je dekle, ki se ni strinjalo, da so ji izbrali ženina, pri naših zahodnih sosedih postala sužnja desetčlanske družine, ki je ni niti prijavila oblastem. Družina je prav tako ni prijavila, ob prihodu pa so ji odvzeli vse uradne dokumente. Čeprav je kronično bolna, je niso vozili k zdravniku.

Po enem mesecu je dekle odpotovalo na obisk domov, kjer je starše prosila, da hoče nazaj, a zaman. Poiskala je pomoč tudi na centru za socialno delo, namestili so jo v kriznem centru, a naj bi jo starša našla in jo z grožnjami prepričevala, da se vrne v Italijo.

Dobila družbeno-koristno delo

Starša sta bila leta 2018 na mariborskem okrožnem sodišču obsojena zaradi trgovine z ljudmi. 

Nevzat na dve leti zapora, ki ju je lahko odslužil s 1440 urami dela v splošno korist, žena Nafija pa na leto dni aresta oziroma 720 ur dela v splošno korist. 

Sojenje se pet let po tragični prometni nesreči še ni začelo

A prodana hči ni edino, kar ima Bislimi na vesti. Decembra 2019 je vozil pijan, brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom.

Na Ptujski cesti v Mariboru je povzročil smrtno nesrečo, v kateri je umrl njegov 30-letni prijatelj. Grozi mu do 12 let zapora, a se sojenje slabih pet let po nesreči še ni začelo.

Prejšnji četrtek je sicer prišel na sodišče, a se je držal za srce, navaja Žurnal24. Odvetnica je pojasnila, da je doživel dva infarkta in čaka na operacijo.

Komentarji (12)

Antimigu (ni preverjeno)

Odvratno, cigani smrdljivi pokvarjeni... Adolf je mel praf glede ciganof.

Lolita99 (ni preverjeno)

Ne meci vse v isti kos, so tudi dobri ROMI na Sveti, še bauksoga srca kak keri od nas. In tudi mi nejsmo vsi isti. Eni so bujli lidij, drugi niti muhe nebi. Tak ka prosin lepou.

In reply to by Antimigu (ni preverjeno)

Antimigu (ni preverjeno)

Ge so pa tisti "dobri romi", o kereh se že tak dugo guči? Ge?? Ker čiduže bole se kaže, ka je "dobri rom" zgolj in samo navaden mit.

In reply to by Lolita99 (ni preverjeno)

Antimigu (ni preverjeno)

Cigo pijan povzročo nesrečo s smrtnim izidom, pa se v petih letaj sojenje nej začalo? Gamad zaščitena smrdljiva...

., (ni preverjeno)

Antimigu dodan še tvojomi komentari sodniška gamad zaščitena smrdljiva.

In reply to by Antimigu (ni preverjeno)

Antimigu (ni preverjeno)

Tau pa tak ali tak, navsezadnje tan odločajo... vprašanje je, zakoj se nejso odločili za sojenje... je pa rejsan, ka je večina sodnikov v bistve sodnic z južnjaškim poreklom.

In reply to by ., (ni preverjeno)

CocekSharkezy (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka bi rada vij paverska mij cugana ga smu glavni jebemij pavverke hihij mu ga namo kurac@@! Cigo4 liefe!

Kr0kar76 (ni preverjeno)

Karma..

In reply to by CocekSharkezy (ni preverjeno)

klkčk (ni preverjeno)

KAK ČLOVEK LEJKO PRODA SVOJO ČERKO NWE RAZMIN?!!? PARDON TO NEJ ČLOVEK...KAK NEANDERTALEC LEJKO PRODA HČERKO NE RAZMIN?? te pa dobi družbeno koritsno delo???en ka pa vkradne sendvič ka lačen pa 2 leti zapora

Antimigu (ni preverjeno)

Cigo lejko. Cigo.

In reply to by klkčk (ni preverjeno)

Krokodil11 (ni preverjeno)

Vi pa svojo deco posiljavljete,to je za vas normalno

Gost55 (ni preverjeno)

Sramota, če pa kot navaden državljan prideš v tako situacijo te pa v roku enega leta obsodijo in oberejo do kosti. Slovenija večih nivojev, elite, ki jim tako ali tako nihče nič ne more in kradejo kot žolne, etnične skupine, ki jih po eni strani zalagamo z denarjem preko sociale, po drugi strani pa toleriramo njihova kriminalna dejanja in neasimilacijo v družbo. Potem pa nas ostane še nekaj bedakov, slovencev, ki moramo preko drakonskih davkov vse to financirati.

Starejše novice