Foto: Facebook, Tadej Pogačar
Slovenskega kolesarskega zvezdnika Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) so danes v Rimu okronali kot novega kralja Dirke po Italiji. To mu je uspelo kot drugemu Slovencu po lanskem slavju Primoža Rogliča.

V Rimu se je danes končala 107. kolesarska Dirka po Italiji, ki se je zaključila s sprevodom zmagovalcev oziroma 125 kilometrov dolgo rimsko etapo.

Prvo mesto in s tem neskončni pokal si je prikolesaril slovenski šampion Tadej Pogačar, ki je svoje tekmece ugnal z vrtoglavo prednostjo. Gre za največjo prednost po letu 1965.

Tako je za kar devet minut in 56 sekund ugnal drugo uvrščenega Kolumbijca Daniela Martineza (Bora-Hansgrohe). Gre za največjo prednost po letu 1965. Ne tretje mesto pa se je uvrstil Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki je za Pogačarjem zaostal kar za deset minut in 24 sekund.

Med kolesarji je po sprinterskih točkah slavil Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek), Pogačar pa je v žep ob rožnati za skupni seštevek pospravil še modro majico najboljšega hribolazca, medtem ko je najboljši mladi kolesar postal domačin Antonio Tiberi (Bahrain-Victorious).

Sedma slovenska zmaga na tritedenskih dirkah

Pogačar je skupno zmago tlakoval od samega začetka Gira 4. maja. V tem času je dobil šest etap, bil dvakrat drugi in enkrat tretji, kar le dodatno priča o njegovi prevladi na 107. rožnati pentlji.

Za Slovenijo je to sedma zmaga na tritedenskih dirkah, vse pa sta največja zvezdnika dosegla od leta 2019. Primož Roglič je bil trikrat najboljši na dirki po Španiji (2019, 2020, 2021), Pogačar dvakrat na Touru (2020, 2021), zadnji dve sezoni na Giru pa sta pripadli najprej Rogliču, letos pa Pogačarju.

Komentarji (9)

trg zmage

Prepoznavnost Slovenije v svetu nam prinesejo v 99% naši športniki in tisti en procentek mogoče kakšni kvazi umetniki, pisatelji. Na kratko: kultura, katera samo jamra za denar in nas krmi s tem, da brez njih ne bi bilo slovenskega jezika.
Kdaj bo kakšna vlada to lenuharsko-levičarsko golazen že enkrat spodila na neko normalno delo?

SHadOW-666

Desna vlada, trenutno samo tvoje mokre sanje.

In reply to by trg zmage

majmun (ni preverjeno)

levaki so kilavi nevrotika , samo moski nej

In reply to by SHadOW-666

realnooo (ni preverjeno)

to so pedri in lezbače
ki še pišajo in serejo u gače

In reply to by majmun (ni preverjeno)

eppoteka (ni preverjeno)

Po domače povedano, 99% prepoznavnosti Sloveniji prinesejo narkomani na kolesih, za kerimi se vozijo celi šleperi z mobilnimi laboratoriji in vrhunskimi farmacevti. Tak ka ja, ful smo ponosni na zdrogejrane kolesarje.

In reply to by trg zmage

JankoCE (ni preverjeno)

Zmagal je za ekipo UAE Team Emirates, ne pa za neko Slovensko ekipo ali Slovensko reprezentanco.
Na strani GDI je napisano, da je zmagovalec POGACAR Tadej UAE TEAM EMIRATES, in ne POGACAR Tadej SLOVENIA.

In reply to by trg zmage

trg zmage

Ja, in kaj piše pri predstavitvi Jana Oblaka: Jan Oblak, Atletico Madrid, Španija. Kaj pri Kopitarju, Dončiću.
Torej je pri tistih "dovoljeno" igrati za tuje klube, le kolesarjem ne? JankoCE: vidim, da o športu izgleda veliko ne razmišljaš, kolesarstva itak ne gledaš... pri vsaki omembi majice, pelotana ali čela dirke, če je bil Pogačar tam, je bila ob njegovem imenu slovenska zastava. Enako pri razvrstitvi! Na podiju so včeraj, pa tudi še šetkrat prej igrali slovensko himno in ne himnno ZAE! Če pa bo zmagal na OI ali svetovnem prvenstvu pa se seveda ve, kaj bo napisano.
Pa še nekaj: Tadej Pogačar se ne bi mogel udeležiti največjih dirk, če bi bil član npr. Krke Adrie Mobil. Ekipa mora imeti protour licenco, to pa imajo samo največje in najbogatejše ekipe.

In reply to by JankoCE (ni preverjeno)

Olajgumica (ni preverjeno)

Tou samo totalni imbecili in kreteni pri takson sportnon uspehi politiko not mejsajo. Je tak dundek eden?

In reply to by trg zmage

majmun (ni preverjeno)

uae ni slovenija

Starejše novice