Viktor Orban (foto: Bobo)
Madžarska v konfliktu ne misli sodelovati, je še dodal.

Madžarski premier Viktor Orban je danes dejal, da v Bruslju potekajo priprave delovnih skupin o tem, kako bi NATO lahko sodeloval v rusko-ukrajinski vojni, poroča Index.hr. 

Orban je za javni radio Kossuth izrazil zaskrbljenost zaradi podobnosti med trenutno situacijo in obdobji pred prvo in drugo svetovno vojno. Poudaril je, da Madžarska kot članica NATO ne želi sodelovati v konfliktu, niti finančno niti z orožjem.

Dodal je, da so strahovi o napadu Rusije na članico NATO neutemeljeni, saj ruska vojska vodi težek boj z Ukrajino. Orban meni, da ruska grožnja služi kot uvod v globlje vpletanje Zahoda v vojno.

Poudarek na evropskih volitvah

Orban je tudi dejal, da Madžarska zavrača vojaško pomoč Ukrajini in se želi izvleči iz dolgoročnega načrta NATO za pomoč Ukrajini. Poudaril je, da bodo prihajajoče volitve v evropski parlament pomembne za določitev smeri vojne in miru v Evropi.

Odnosi med Budimpešto in Washingtonom so napeti zaradi madžarskega zavlačevanja pri ratifikaciji švedskega pristopa k NATO in Orbanovih tesnih vezi z Moskvo kljub vojni v Ukrajini, še navaja Index.hr. 

Komentarji (26)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Orban je pravi dedec, ki ima jajca in dela v korist EU.

Sedaj, ko so se načrti v Ukrajini podrli, hočejo Ameri zvleči EU v vojno z Rusijo.

Upajmo, da je še kaj dobrih pravih politikov v EU, kot je Orban, ki bodo preprečili zle namere Kavbojev.

Fully (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Orban je drek od dreka. Ne razmin lidij kerin je on super. Ne podpejran NATO niti kaksno koli silenje v Ukrajino proti Rusiji, samo tej clovek je dalec od toga ka bi ga lejko pozitivno oznacevali. Tej zahojeni populisticni bandit je lejko super samo tistin primitivcon kerin sta super tudi Jansa in Trump, pa se kaksen maloumen Vucic poulek. Malo se zresnite lidje dragi.

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

tvoja mati ga lahko Orbani samo popuši

In reply to by Fully (ni preverjeno)

Fully (ni preverjeno)

Bravo, ti si reden car. Čestitke

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

kmet2 (ni preverjeno)

kaj pa misliš da je golob tak zlati ??

In reply to by Fully (ni preverjeno)

Fully (ni preverjeno)

Ka zdaj tu nekšoga Goloba naprej nosiš? Sploh san ga nej nigi omejno. V bistvi mi je Glolob glih tak antipatičen in hinavski kak večina politikov. Samo tej Orban je pa biser med biseri.
In si zdaj najbole pameten izpadno ka si pijto če mislin ka je Golob tak zlati. Sigurno si eden izmet tistih kere san prlej omejno, tak ka san sploj nej presenečeni.
Si biu zadnje časa kaj na Mađarskon? Si siguren ka bi rad v takši državi žijvo s takšin voditelon? Ceste ka ti slabo grata, še avtoceste majo slabše kak naše lokalne. Pa boug ne daj ka se ti tan kaj zgodi in moreš v bolnico. Vse je še tak kak je bilo gda so tan bili Rusi, niti za cm so nej šli naprej in niti forinta so nej vložili v zdravstvo. Če ne podkupiš sester in doktorov je tak boukše ka takoj samomor napraviš, menje boš trpo. Ka ne gučin o ostali zabačenosti. Budimpešta ja, plus še kakšno mesto, vse ostalo pa je že za Romunijo.
In takšnomi voditeli vi ploskate? Bravo, vsaka van čast.

In reply to by kmet2 (ni preverjeno)

kmet2 (ni preverjeno)

če san pa orbana lani srečal v lendavi pa smo se rokovali, pa je pravo ka on je najbokši predsednik.

In reply to by Fully (ni preverjeno)

kmet2 (ni preverjeno)

golob pa mi je subvencijo fkradno 38 procentov, pa me niti nej pijtal če lejko vzeme..

In reply to by Fully (ni preverjeno)

VRAN (ni preverjeno)

Kda je Trump bil, je bil mir!! Eden redkih nej začo vojne, niti neje hujskač!! Retoriko ima direktno, pove vse, brez hinavščine! In tou je SUPER ! Stisni rit in se sprijazni, nikoga ne zania, če si tij užaljeni!!! Nej kak pokvarjeni dementni pedo Bidon, ka npr. eden den izjavi, ka genocidnikom nede več pošiljo orožja, na drüjgi den pa miljarda dodatno!! Drüjgi den organizira "humanitarno pomoč", istočasno pa nove miljarde orožja. Tej gnoji so pokvarjeni v düjšo, pa še globlje!!!
Orban je nej neki "biser", niti Erdogan... Ali kda sta tejva dva še v bistvi najbole blizu "zdrave pameti", tö znaš, ka so ostali reeeeeejdno zaglivili !!

In reply to by Fully (ni preverjeno)

Fully (ni preverjeno)

Gda lidje tak razmišljajo kak ti, te je sploj nej čudno ka lejko takšni imbecili kak jih ti naštevaš sploj prosperejrajo v politiki. Bole si podmukel, vejče neumnosti kvasiš, bole majmunon na duše fudaš, več šans maš ka boš izvoljeni. Biden je glih takši bebo kak Trump. Ges sploj ne vidin razlike.
In ti keri maš tak rad "mirovnika" Trumpa... spoumni se njegovoga govora zadnjič ge je gučo kak bi on spodbujo ka Rusija napadne nekšo članico NATO kere ne izpolnjujejo finančnih obvez. To je tebi normalno?
Zdrava pamet? Očitno gnesden zdrava pamet pomejni ka si kriminalec, samodržec, nasilnež.... in če tu pa tan kaj proti EU povejš si takoj z najbole zdravo pametjo. In se nišče ne ukvarja s ten kak vodiš državo in kak je v bistvi ta država zavožena in ge prosperejra san en ozek krog tvojih podrepnikov in družinskih članov, ostali pa nemajo za burek. Ne razmin zakoj Mađarska ne izstopi iz EU kak VB, če jin je tak slabo in tak sovražijo vse ka je EU. Nej tou pa nej, samo lapali do nostop... v resnici pa je Orban navadna pičkica kera ne stoji za svojimi besedami in na konci vedno popistij, če glih se duva tak kak puran.

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

pojdi tja na tovornjakarski parking in poberi tvojo mamo
Cela je že zjebana
prav smili se mi
Ti se pa drogiraš
za mamo ti pa ni mar
ker ona služi za tvoja mamila

In reply to by Fully (ni preverjeno)

VRAN (ni preverjeno)

Pa ka si tij retardejrani, ali ka je s tebof? Madžari nika ne sovražijo vse, ka je EU. Uni gledajo, ka preživejo, ka se ne sküja 3 svetovna vojna, so za mir, proti hinavščini in dvoličnosti,.... !! Zakoj bi naj izstopili Madžari? Ostanejo pa naj vojni hujskači, gnoji, pokvarjenci,kriminalci, lopovi,...?? Tisti, keri se zavzemajo za mir, pa se naj umaknejo?? Tou je retardejrano in sovražno razmišljanje, se ne čudin ka tij tou ne razmiš... Orban je na konci popüjsto zaradi GROŽENJ, direktnih groženj, takšnih in drugačnih. Telko o "enotnosti", kda ne čivkaš kak "mi", ti lejko nabijemo sankcije, šli so tak daleč, ka bi posledice čutili družinski člani,... Je tou sploj kaj drugače, kak "reketiranje"?? Mij te ščitimo, če pa kaj povejš, pa vse vküp vdarimo!!

Tudi se ne čudin, ka ne razmiš sarkazma od Trumpa, ka je baje spodbujo napade, hahahaha. Tou se točno vijdi, ka ti je nej niti približno jasno, kakšno retoriko uporablja Trump. Vse dobesedno iščeš, niti malo razmisleka... Što pri zdravi pameti je pomislo, ka je tou čisto resna, direktna izjava???

Dvoličnost, hinavščina EU, Amerigosov se je zdaj pokazala nedvoumno in jasno, ni več mesta za nobene razlage: ICC je zeeeeelo relevanten, kda obtoži Putina. ICC je deležen groženj, sankcij, je nepomemben,...kda obtoži "naše"... Dale si nemamo več kaj zgučavati

In reply to by Fully (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Dole Biden
Živel Tramp
to mi je babica povedala
je videla na Nova TV24

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

Minkoli (ni preverjeno)

Bravo majster,tak se guci.

In reply to by Fully (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tudi naši voditelji nedo sodelovali, saj imamo vojsko.

Gigi govedina (ni preverjeno)

Takše kak je Fully man najrajši,ker taki imajo popačene predstave o drugih ljudeh in državah,ubogi dečko še vedno misli , da je Lj.najlepše mesto na svetu vej pa večji Balkan kot je ta pašaluk redko kje najdeš.

Fully (ni preverjeno)

Ha ha ha ... to je to .... takšne man najrajši. Bravo

In reply to by Gigi govedina (ni preverjeno)

Tornado (ni preverjeno)

Df, ka te pa premetavle?

Prodam drva (ni preverjeno)

Pa koga briga ta Orban??

Franc, Satahovci (ni preverjeno)

Ka pa te od njega pijšeš, če te ne briga, tij bedak bakofski.

KruhkiKrhki (ni preverjeno)

Orban je Putinov podaljšek

VRAN (ni preverjeno)

Biti nevtralen, se brigati sam zase, je nej biti podaljšek!!

Takšne izjavljajo samo vojni hujskači!!

In reply to by KruhkiKrhki (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Edina v EU, ki se javno zavzemate za mir v Ukrajini sta Orban in Fico. Ficoja so že skoraj poslali na drugi svet. Jaz se pitan ka dela naš potuhnjeni Golob. Verjetno podpira pošiljanje orožja in mogoče tudi vojakov v Ukrajino. Vse to dela za našim hrbtom, kak je nas je tudi Janša ščito pred virusom. Rezultat Janševe norosti je bil 6 milijard novih dolgov.

Zdrava pamet (ni preverjeno)

Bog naj blagoslovi Orbana, Ficoja in vse, ki jima sledijo v treznem razmišljanju
in dejanjih. Škoda, da jih v teh časih najvišje politične in vojne napetosti ni še več.

captain (ni preverjeno)

Viktor Orban dviguje prah: je res ta Viktor pravi "g. osel", ker "g. osel" gre samo enkrat na led, zapomnil si je dogajanje med leti 1941 in 1945, ostali v EU niso osli ampak navadni gunci !

Kojo (ni preverjeno)

Pravilno ne pa nasi klosari

Starejše novice