Na listi Nove Slovenije za evropske volitve je tudi župan občine Sveta Trojica David Klobasa, čigar osebna stališča se pogosto razlikujejo od stališč stranke.

Trenutni trojiški župan David Klobasa piše danes N1, je na primer podpisal evropsko iniciativo »My Voice, My Choice« za varno in dostopno prekinitev nosečnosti, ki jo je v Sloveniji podprl Inštitut 8. marec. V podkastu Generacija EU na RTV Slovenija je dejal: »Vsaka ženska naj odloča o svojem telesu.«

Na vprašanja, ali podpira legalizacijo konoplje, pomoč pri prostovoljnem končanju življenja, priznanje Palestine in sankcije proti Izraelu, je tudi odgovoril pritrdilno.

Njegovi odgovori pa so vznemirili prvaka SDS Janeza Janšo, ki je na družbenem omrežju X zapisal: 

»Ustanovitelj Nove Slovenije dr. Andrej Bajuk se obrača v grobu.«

Različna mnenja v stranki 

Kljub temu Klobasa v pogovoru poudarja, da ima v NSi vsak svoje mnenje in zaradi tega še ni imel posebnih težav. Prvak NSi Matej Tonin je poudaril, da so v stranki proti evtanaziji in legalizaciji marihuane za rekreativno uporabo ter da so stališča stranke skladna z zdravstveno stroko. 

Poudaril je, da je NSi demokratična stranka z več kot osem tisoč člani in da se vsi ne strinjajo o vsem. Evropska lista Nove Slovenije je raznolika in volivci bodo s svojim glasom odločili, kateri kandidat jih bo zastopal v evropskem parlamentu.

Zaenkrat v NSi niso prejeli pritožb članov glede Klobasovih izjav, navaja N1. Nekateri člani so zadovoljni, ker župan Svete Trojice jasno izraža svoja stališča. 

Na vprašanje o Janševem odzivu Tonin ni odgovoril, neuradno pa v NSi pravijo, da je Janša »živčen, ker mu stvari v stranki uhajajo iz rok,« kar pripisujejo prepiru med kandidati SDS za evropske poslance, doda N1. 

Komentarji (15)

VRAN (ni preverjeno)

»Vsaka ženska naj odloča o svojem telesu.«
S tem se 100% strinjam. Ženska se naj odloča, kdaj, kje, s kom, kakšno kontracepcijo naj uporabi!! Smo leta 2024-nezaželeni nosečnosti pa se res ni težko izogniti!
Otrok v ženski pa ni "njeno telo", ampak telo drugega človeka !! Zato je to umor-dejstvo!!
Zato, Klobasa-ne klobasaj neumnosti !!

Tanja flaškon (ni preverjeno)

ja ta NSI se proda za drobiž
ta tip zagovarja splav in evtanazijo
Tonin je zagovarjal dodatek k že tako veliki kučanovi penziji
Pa nič čudnega da jih Janša jebe ko male smrkafce

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

of majči (ni preverjeno)

vej pa ne guči somarij

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

Gost27 (ni preverjeno)

Tou kaže na tou, ka je NSi vseeno malo bole normalna stranka od SDS. V esdees vsi mijslijo isto kak čelavi.

.... ..... (ni preverjeno)

Točno tako! Diktatura je diktatura, zato pa taka mržnja do "svobode"!

In reply to by Gost27 (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

jaz mojemu otroku
ko se lepo usere u kahlico
in je njegov drek podoben klobasi
Rečem priden priden

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Pravilno ste ugotovili! Bogu se zahvalite, da vam je podaril zdravo pamet, za katero je veliko desnih "ovac" prikrajšano.

In reply to by Gost27 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Lepo je imeti svoj "jaz", kar odlikuje nekatere poštenjake v NSi. Takih SDSovci nimajo v svojih vrstah. Če nisi dovolj pokvarjen, hudoben, če ne znaš domobranske zaprisege na pamet, niti ne moreš postati njihov član! Tudi občasna uporaba "nagobčnika" je neizbežna.

22 (ni preverjeno)

Pravijo, da je JJ živčen. Kdaj pa ni bil!? Pa še marsikaj drugega zraven.

4 (ni preverjeno)

Kakor koli že,ampak predragi levaki, svobodnjaki in vsi živčni pokvarjenci ,v dušo vas je lahko sram, samo žaljenje in nič drugega, kaj ste pa potem vi, postavite se pred ogledalo in kaj boste videli, navadna t..ta.Groza!

Basddf (ni preverjeno)

Za NSi je to pokop. Ne samo da bodo brez poslanca, tudi na naslednjih volitvah letijo iz parlamenta, taki kadri ki so podtaknjeni pa se takrat prestavijo v drugo stranko.

Ngds (ni preverjeno)

Žal, ampak od gimnazijskega maturanta, verjetno faliranega študenta, ne pričakujemo nekih velik moralnih in etičnih videnj.

38 (ni preverjeno)

Ocenjevati ljudi po izobrazbi je neprimerno in nerealno. Če menite, da so moralno etična videnja odvisna od izobrazbe, živite v hudi zmoti. Sicer je pa mogoče zaznati, slišati, kaj govorijo in kako se obnašajo nekateri poslanci na sejah DZ!? Seveda, gre za izobražene, ki niso vredni te besede. Zdrava "kmečka" pamet in omika, bosta vedno ostala na prvem mestu!

In reply to by Ngds (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

NSi ❓❓❓❓❓❓

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Prodane duše ❗❗❗❗❗

Vse za DENAR ❗❗❗

Enkrat so sami svetniki, drugič bi se bratili a hudičem ❗

Rado II (ni preverjeno)

Pa kdo bo volil te pajace?

Starejše novice