Minister Poklukar bo danes sporočil, ali bo Slovenija prav tako podaljšala nadzor na notranji schengenski meji.

Italija je še za šest mesecev podaljšala nadzor na meji s Slovenijo. Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je z odločitvijo že v torek zvečer v telefonskem pogovoru seznanil slovenskega kolega Boštjana Poklukarja.

Odločitev o podaljšanju nadzora je deloma posledica italijanskega predsedovanja skupini G7, je po navedbah italijanskega notranjega ministrstva dejal Piantedosi.

Poudaril je še, se bo tudi v prihodnje nadzor izvajal tako, da bo imel čim manjši vpliv na čezmejni promet in promet blaga.

Posledično podaljšanje 

Začasni nadzor na meji s Slovenijo je sicer Italija uvedla 21. oktobra lani zaradi spremenjenih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu, januarja pa ga je podaljšala do 18. junija.

Slovenija je jeseni posledično uvedla nadzor na notranji schengenski meji s Hrvaško in Madžarsko ter ga decembra podaljšala do 22. junija. 

Minister Poklukar bo danes sporočil, ali bo Slovenija prav tako podaljšala nadzor. Pričakovati je, da se bo odločila za ta ukrep.

Komentarji (5)

šlosar (ni preverjeno)

Avstrija ,Madžarska Italija vsi se borijo proti ilegalcem Slovenija pa jih novači in dovoljuje vstop v državo brezi dokumentov .Nišče ne pozna njihove preteklosti ,kaj so zakrivili v državah izvora ter kakšne nalezljive bolezni prinašajo .Ne to nikomur ne pride na pamet .Samo da bo jih čim več v Sloveniji na plečih ljudi ki delajo zanje .

exer (ni preverjeno)

briga Fajonko za domačega človeka.....Poklanja se človeku, ki je dal ubiti dekleta, ker so bila posiljena, ali zapreti in mučiti, ker so si odkrile lase.
Fajonova je bleferka, ki se repenči o feminizmu doma, ko gre pa za pravo zaščito žensk pa nič od nje! Fuj, fuj

hik (ni preverjeno)

imajo golobisti zdaj drugo delo...Nam bo PV obdavčil še pasje ute, on in njegova primadona pa v 3mesečnem najemu na morju...
Nove obdavčitve: Po novem regulirana tudi pasja uta!
Bravo Slovenci, bravo!

, (ni preverjeno)

hik ........... Točno največ brige pa imajo z priznanjem Palestine .Še rit bi njim lizali Palestincem .

In reply to by hik (ni preverjeno)

Kavran (ni preverjeno)

Naša vlada predstavlja KUKAVICO njena izležena jajca v tuje gnezdo pa predstavljajo migranti. Davkoplačevalci pa predstavljamo tiste ptičke kateri hranijo v svojem gnezdu tujerodno ptico KUKAVICO. In ta ptič ko se izleže iz gnezda pomeče male ptičke oz. jajca in tako ostane sam v gnezdu. Tako nas bodo izpodrinili tile črni muslimani iz naše SVETE ZEMLJE kakor mlada KUKAVICA.

Starejše novice