Slika je simbolična.
Hišne preiskave na območju Policijske uprave Murska Sobota zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov.

Po streljanju na eni od osnovnih šol na Finskem se je na spletnem portalu 24ur.com pojavila objava z grožnjo, da se bo podoben dogodek 10. aprila zgodil tudi na eni od slovenskih osnovnih šol.

Grožnja sicer ni bila usmerjena v nobeno konkretno šolo, avtor pa jo je po nekaj minutah izbrisal.

Večina slovenskih šol je takrat uvedla zaščitne ukrepe, poklicali so dodatne varnostnike, zaklenili vhodna vrat in okrepili dežurstva.

Grožnje s streljanjem na Dvojezični srednji šoli Lendava

10. aprila je policija Dvojezično srednjo šolo Lendava obvestila o grožnji s streljanjem na šoli, ki jo je neznana oseba z lažnega Facebook profila posredovala v uredništvo portala Lendavainfo.com.

Grožnjo so na šoli vzeli resno, uvedli varnostne ukrepe, poostrili nadzor in o dogodku obvestili tudi ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Hišne preiskave na območju Policijske uprave Murska Sobota

Grožnja z napadom je na slovenskih šolah povzročila preplah, policisti so prejeli več prijav o domnevnih grožnjah, a v nobenem primeru niso potrdili namere iz objave.

Dober mesec dni po grožnjah so policisti očitno prišli na sled domnevnemu avtorju grožnje.

Iz Policijske uprave Ljubljana so za Sobotainfo pojasnili, da so ljubljanski in murskosoboški kriminalisti v minulem tednu na območju Policijske uprave Murska Sobota opravili posamezna preiskovalna dejanja.

Preiskovalna dejanja so opravili zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov, ki je bil objavljen v začetku aprila letos.

»Zaradi interesa preiskave vam več podatkov o tem zaenkrat ne moremo posredovati. Več informacij bomo lahko posredovali predvidoma v prihodnjem tednu,« so dodali.

Izredni nadzor nad delom policije

Spomnimo, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je zaradi počasnega preiskovanja grožnje v aprilu odredil izredni nadzor nad delom policije.

Zaradi počasnega dela so na policijo letele številne kritike.

Poklukar je 16. aprila po srečanju z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo napovedal, da bosta ministrstvi krepili sodelovanje in izboljšali protokol ukrepanja ob grožnjah.

»Protokol ukrepanja želimo na podlagi strokovnih predlogov pripraviti tako, da bomo šli v sistem semaforja,« je pojasnil Poklukar.

Komentarji (19)

realnooo (ni preverjeno)

medijska senzacija...

murhjv (ni preverjeno)

Presneti janšist ! Šef ti je zapovedo kaj moraš delati.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Gl.Janez (ni preverjeno)

Eden od mnogih glupih prekmurecev

čarni vrag (ni preverjeno)

Neverjetna je ta naša policija. Najprej teden dni niso naredili nič, nato so povzročili paniko po šolah in šele čez en mesec ujeli menda osumljenca. Ne vem kaj bodo z njim, če pa smo slišali izjave policijskih šefov, da to ni kaznivo dejanje. Šele čez en mesec so začutili potrebo po hišni preiskavi. Bolje pozno kot nikoli.

pikabu11 (ni preverjeno)

paniko so napravili na 24ur, ker se policiji nej zdelo nič posebnoga

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Silvo Fakob (ni preverjeno)

Drkadžije. Pa nemate nika za delate?

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Hišne preiskave ❓❗❓❗❓❗

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kaj so v kleti iskali tank Leopard ali v garaži MiG 31 ❓❓❓

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kaj policija res nima kaj drugega za početi ❓

Saj res, tam, kjer se prelagajo veliki denarji sploh ne sme zraven ❗

Ta tip, ki je to zapisal je res CAR ❗❗❗

To pa zato, ker je z eno noro izjavo, ki jo je izrekel za štos, dvignil na noge, medije, šolski sistem, varnostne službe in seveda ves blesav narod, ki je verjel norostim.

Najbolj blesavi so še otroke zadržali doma.

Policija pa najprej rekla, da ni panike.

Sedaj pa akcija, da se operejo v javnosti.

" Only in Slovenistan " ❗❗❗

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gesec (ni preverjeno)

Ti si rejsan Ecek

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

nemo vec pisali peng simbolicno , ce omenis nore krave te do iskali nore krave

Neko (ni preverjeno)

Zapor vsaj 5 let, da si zapomni.

lukčev mesec (ni preverjeno)

Ti si še le nor.

Večina bi samo nekoga zapirali brez veze.

Nihče pa ne razmišlja, da to precej stane.

Za to, kar omenjaš je četrt milijona evrov.

Zapreš tistega, ki je nevaren za okolico.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Ti si še le nor.

Večina bi samo nekoga zapirali brez veze.

Nihče pa ne razmišlja, da to precej stane.

Za to, kar omenjaš je četrt milijona evrov.

Zapreš tistega, ki je nevaren za okolico.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Goricanec1 (ni preverjeno)

Za takse novice zivejo socialase z Sobote. Zaj do se razpisale, z svojoga maloga balkona pa z cigaretlonon v lampaj pa v druge roke spriceron z eurospina. Pozdrav z gorickega

Q (ni preverjeno)

Golub. Nihče Vam ne more dati več kolikor mi lahko obljubimo...1.) Ukinili so Muzej slovenske osamosvojitve. 2.) Ukinili so nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. 3.) Spremenili so zakon o dohodnini tako, da je prinesel nižje plače in višje davke. 4.) Uvedli so zakonsko podlago, da nam lahko tajno sledijo brez sodne odločbe. 5.) Ne upoštevajo potreb in gmotnega položaja upokojencev. 6.) Ne upoštevajo potreb občin po ustrezni višini povprečnine. 7.) Izvajajo politični pritisk na vodstvo RTVS in Ustavno sodišče RS. 8.) Z interventnim zakonom za skrajšanje čakalnih dob so se čakalne vrste še podaljšale. 9.) Za številne nujne investicije v zdravstvu so izgubili Evropska sredstva. 10.) Dopolnilno zdravstveno zavarovanje so spremenili v obvezni zdravstveni prispevek. 11.) Obljubili so 3000 stanovanj na leto, a zgradili niso niti enega. Vsa novozgrajena stanovanja so projekti prejšnje vlade. 12.) Obljubili so kakovost in dostopnost domov za starejše, a dosegli daljše čakalne vrste zaradi kadrovskega primanjkljaja ob praznih kapacitetah domov. 13.) Košarica cen hrane naj bi se znižala, a v praksi so cene tudi do 30 % višje. 14.) 50.000 kmetov ni prejelo pomoči zaradi visokih cen energentov. 15.) Vračajo globe in razveljavljajo postopke za prekrške, storjene v času epidemije covida-19. 16.) Ob 4-kratnem povečanju števila nezakonitih prehodov meje odstranjujejo ograje na meji. 17.) Nedopustno usmerjajo policijo glede javnih shodov in tako ustrahujejo kmete. 18.) Ukinili so urad za demografijo s sedežem v Mariboru. 19.) Ustavili so izvedbo del na projektih državnih cest. 20.) Zmanjšali so sredstva za železniško infrastrukturo. 21.) Sprostili so sporni projekt graditve kanala C0. 22.) Niso preprečili visokih cen pogonskih goriv in energentov. Južna pohlepnež !!! 23.) Prepočasi so ukrepali pri pomoči gospodarstvu. 24.) Daleč najbolj konkreten oz. viden rezultat je prestavljanje t. i. časovnic. 25.) Po letu dni dajanja obljub so obljubili, da ne bodo več obljubljali.

.... ..... (ni preverjeno)

In kaj ima ta "klobasarija" s to tematiko!? No, iz dreka, ki ga je zapustila desna vlada, ni mogoče ustvariti putra v kratkem obdobju. Gobezdavi desničarji pa itak niso za nič sposobni, razen za kritiziranje, vnašanje razdora in sovraštva, pa še kaj. Se pač bližajo volitve in treba si je nabirati politične točke na tuji, ne pa na svoj račun. Sposobnost desnice je bila vedno dvomljiva, nesposobnost v praksi pa veliko krat potrjena. Mlatiti s tujim k..... po koprivah je pač najlažje.

In reply to by Q (ni preverjeno)

Stoka pokvarjena (ni preverjeno)

Da ne boš pozabil potegnit jezika iz janezkove riti,govno lažnivo prodano

In reply to by Q (ni preverjeno)

LOP (ni preverjeno)

Še ena cvetka Goloba. Po novem bo potrebno plačati davek tudi za gradnjo nezahtevnega objekta in vse prijaviti na občini. Torej za vsak nadstrešek za avto ali vrtno uto, nam bodo biroktati pobirali nov davek, da o izgubljenem času, ki ga bo potrebno zabiti na občini niti ne govorim. Sicer logična poteza. Kaj nam bodo manjši davki, ker bi potem denar za neumnosti zapravljali, kajne.

Ali še kdo pleše?

22 (ni preverjeno)

Če bo kdaj prišel "čudežni" Janez, bo konec s plesom, saj že sedaj dan za dnem spotika "plesalce". Ne zavedate se grenkobe "medu", ki vam ga ponujajo "desne čebele"!

In reply to by LOP (ni preverjeno)

Stoka pokvarjena (ni preverjeno)

Dokler je bil janezek in ste lahko kradli te ni nič motilo,govno leno,plešite,mamu vam je,,bem

In reply to by LOP (ni preverjeno)

Starejše novice