Promet na Noršinski ulici je zaustavljen, predvidoma do julija 2025 popolna zapora.

Danes so se začela pripravljalna dela za težko pričakovano rekonstrukcijo Noršinske ulice, vzpostavljena je popolna zapora.

Popolna zapora je vzpostavljena od križišča za naselje Rakičan do odcepa za podjetje Strebo in Veterinarski inštitut. Popolna zapora bo vzpostavljena predivoma do julija 2025.

Vsi poslovni subjekti so dostopni

Poročali smo, da je Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota povedal, da prosi vse občane in občanke za strpnost.

Vsi poslovni subjekti so dostopni, v mestni upravi pa so medtem že pristopili k pripravi druge faze rekonstrukcije.

Kje so urejeni obvozi?

Obvoz iz smeri Murske Sobote v smeri naselja Rakičan je urejen po regionalnih cestah v smeri Lendavske, Industrijske in Panonske ulice ter po lokalni cesti iz smeri Noršincev skozi naselje Rakičan v smeri Murske Sobote.

Središče Murske Sobote je med delovnimi dnevi že tradicionalno napolnjeno z avtomobili.

Kot je vidno na prometno-informacijskem centru, je v Murski Soboti, tudi zaradi zapore Noršincke ulice, promet močno upočasnjen, do zastojev prihaja na Lendavski in Industrijski ulici.

Vir: Promet.si

Ureditev je načrtovana v treh fazah

Spomnimo. Po letih negodovanj je Anželj skupaj z mestno upravo v proračun za leti 2024 in 2025 uvrstil tudi rekonstrukcijo omenjene ceste.

Ureditev Noršinske ceste je načrtovana v treh fazah, in sicer:

  • 1. faza: od Srednje ekonomske šole do križišča Noršinci – Rakičan,
  • 2. faza: od križišča Noršinci – Rakičan do naselja Rakičan,
  • 3. faza: od križišča Noršinci – Rakičan do naselja Noršinci.

Komentarji (23)

majatumajatan (ni preverjeno)

14 mesecov zapora cesta zaradi rekonstrukcije v dolžini 3, 4 kilometre? Mi lejko prosin nešče iz stroke to razloži? Kak je možno ka nekša kvazi resna firma 14 mesecov prenavla par kilometrski odsek ceste? Leta 2024.

Majsterdok (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Te pa izvoli, vodi ti projekt pa pokaži kak to ide hitreje.

In reply to by majatumajatan (ni preverjeno)

Trask (ni preverjeno)

Lejko delajo tropasovnico…?

In reply to by majatumajatan (ni preverjeno)

Izitop (ni preverjeno)

duže traj, več evrčko vsem vpletenin

MigRant (ni preverjeno)

Vse stroje, ka jih premore Prekmurje ta pripelati, pa ima da je tri, štiri mesece gotovo,...!!!
Na gradbišči pa ta dva bagera, pa trije delavci! Podobno je bili na Kroški ulici pa še kje. Ko pa se cesta odpre pa vse narobe.
Dela se kak Noe barko, kvaliteta izvedbe pa nula! Tudi tu so znaki česa nedovoljenega?!?

Ničevo (ni preverjeno)

"tri, štiri mesece" pa v ton čase morajo tau napravete iz zlata. Tude če be betonejrale pa ka se beton posiši nemajo kad tau delate več kak 2 kedna! Se vide ka se župani sladko svira in nema pojma kak se dela. Včasek so pravle ka so slovence delovne narod. Kda videš 10 delavcov 1 dela ostale pa cuj gledajo ti je jasno kak vrite smo. Aja tu 10 delavcov nite nemreš najte.

In reply to by MigRant (ni preverjeno)

sestra (ni preverjeno)

Zaj znan ka mo pikno v osje gnezdo, ampak je možno ka ta žalost od portala enga študenta pošlje na občino s vprašanjon "zakoj rekonstrukcija par kilometrov ceste traja 14 mesecov?"

., (ni preverjeno)

Daj ne bluzite zaradi noršinske ulice zastoji na lendavski pa Industrijjski uluci, vej pa tan so non stop zastoji.

Pasulj (ni preverjeno)

Oooo pikasti. Opet si se prišel malo slinit. Grinta zamazana, socialna, primitivna

In reply to by ., (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Čemu toliko krat opisuješ samega sebe!? Saj že vsak ve, kaj si!

In reply to by Pasulj (ni preverjeno)

Ničevo (ni preverjeno)

Se vide ka namaš pojma kak te del v vide tak ka ne bluze!

In reply to by Pasulj (ni preverjeno)

ranpu (ni preverjeno)

Tudi aneksov bo dosti sigurno

Sumič (ni preverjeno)

Resno sramota, daj se malo zapelajte po Sloveniji pa takše 3 -4 km.odseke imajo gotove v 4 mescaj pa še kakši krožni nazmes.

someone1 (ni preverjeno)

Pomgrad je to sposoben napraviti v 2-3 mesecih. Problem je OBČINA, ki noče in ne zna plačati računa. Samo da se zajebava narod. In ja drugič spet volite komuniste na oblast.

Lujzabcd (ni preverjeno)

Li neka sereš brezveze. Li sereš. Če nemaš vsej informacij rajši idi v šumo gobe iskat.
Malo je verjetno odvisno tudi od domačih penez v tošlni, dale kda Lublana zača tošln odperati za te projekt pa tudi od jan-feb-mar, kda asfalteri ne delajo zavolo vrejmena in pogojof asfalteranja.
Rajši bi tij napijso: vej pa vupan, ka pred novin leton potegnejo bar groubi asfalt na cesti, ka se boš do finoga asfalta že lejko strpo.

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Se pravi, ti kak velki gradbeni stručnjak pričakuješ ka do pol leta samo pripravlali za asfaltiranje. Pa leta 1946 so v 11 mescaj zgradili progo Brčko-Banoviči. Dugo 96 kilometrov. V skoraj 80 lejtaj smo malo napredovali.

In reply to by Lujzabcd (ni preverjeno)

Asfalter (ni preverjeno)

Spet ste se razpisali. Tak kak če nebi bilo xx drugih cest za ms. Te se pač leto dni drugje vozili. Samo ka se napravi. Če ste pa stručnjaki, ste pa vableni v pomgrad. Mogoče se z vašo pomočjo pa komentatorsko strokovnostjo tou napravi v 2 tednih. Možno je vse. Samo ne pričakujte 2000 ali pa 2500. Nej smo mi Avstrija

trg zmage

Seveda so druge ceste za vhod/izhod iz Murske Sobote. Ene pomembnejše, ene bolj tako, tako... ni vsaka cesta enaka. Tu je veliko ljudi iskalo bližnjico, da se izognejo mestu.
Kakor koli, nisem in veliko vas ni gradbeniki... da se dela več kakor leto dni ena taka cesta je po mojem nestrokovnem mnenju več kakor preveč!
Ne bi bilo slabo, da se tule objavi članek s širšim odgovorom gradbenika: zakaj tako dolgo, kaj vse bodo delali in kako, s kakšno mehanizacijo, koliko bo tega, koliko bo povprečno delavcev na trasi in še marsikaj. Da res ne bi bilo tako, kakor na Kriški in še marsikje, ko po teden ali dveh ni na spregled nobenega delavca! Se ne more delati v dveh izmenah... od danes pa tam do novembra bi moralo biti tudi vreme zelo primerno za neprekinjena dela? Tudi, da se obrazloži, po kateri delih se morajo aktivnosti nujno zaustaviti (npr. za sušenje betona po položitvi robnikov...).
Nenazadnje... za koliko let se bo dala garancija? Glede na splošno se že po treh, štiri letih usedajo marsikje bankine, nastajajo luknje, vidni prelomi od pokov asfalta in še marsikaj.
In vse... plačamo mi! Ne občina, ne država!

In reply to by Asfalter (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Na žalost je produktivnost zgrabljencev iz Bosne in Kosova slaba. Bokši med njimi tak ali tak odidejo v Avstrijo ali Nemčijo. Na toj cesti nega nej tunelov, viaduktov ali mostov. Tudi robnikov nede, ka bi se moral beton sušiti. Pomgrad najema delavce, strojnike in šoferje prek agencij za posredovanje delavcev. Takšnim delavcon ka gnes delajo za Pomgrad jutri pa za bog zna koga, pa je volja do dela nej glij velka. Zato se cesta dela 14 mescov. Razen toga bi lejko najprej dokončali cesto, kolesarsko stezo pa bi lejko delali ob odprejti cesti. Sicer pa tu kaj dosta biciklistov nemremo pričakovati. Ljudje se tu vozijo v glavnon po večjih nakupih in prevoz z biciklinon ne pride v poštev. Me pa zanima kelko košta ta kolesarski števec.

In reply to by trg zmage

čarni vrag (ni preverjeno)

Jaz sem malo starejši od vas cicibanov in se dobro spomnim kda se je leta 1990 asfaltirala ta cesta. V dveh mescaj je bilo gotovo. Zdaj pa več kak eno leto za popravilo. Ali ste znoreli. Pa dragi obćinari, autoji trošijo gorivo. Zdaj do zaradi obvoza in daljše poti trošili bistveno več. Napravte že enok to prokleto Vzhodno obvoznico, ki de rejšila prometa skozi Rakičan. Glede na to ka je glavna inženirka Belecova, lejko čakamo obvoznico leta 2040. Predlagam, da se gospod župan Anželj vsaj enkrat mesečno slika na gradbišči noršinske ceste in tak da svoj prispevek k uspešnomi deli.

In reply to by Asfalter (ni preverjeno)

Mando (ni preverjeno)

Ja lepou, 2 mesca so nucali. Nej čuda, ka jo je vrag zeu v menje kak 15 letih.
Eno je če, cesto malo poprpramo pa fini asfalt prek (pou goričkoga župani tak delajo).
Drugo pa je, če se cejla cesta izkopa. Fajn bi bilou, ka se cesta stisne strojno in "naravno" pred asfalteranjon. Parkrat dež spadne, parkrat valejkar.... Boukša kakovost de konec koncev.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Ničevo (ni preverjeno)

JA lidge me nejsmo Indija. Eto poglednete se te posnetek: https://youtu.be/qMCoAhVo9z0?si=MmhJE1zqhxc0m_uj sicer nejtrbej ka sedela tak friško samo be pa tao Indijce pogele v 1 dneve!

Taraaa (ni preverjeno)

Ka delajo avtocesto ka de 14 mesecev zaprta ??

Starejše novice