Slika je simbolična (foto: Bobo).
Za evropske volitve potrjenih skupno 11 list kandidatov.

Med 6. in 9. junijem bo lahko svoje Evropske poslance zbiralo okrog 370 milijonov Evropejcev. Med njimi je tudi Slovenija, kjer bodo volitve v Evropski parlament potekale 9. junija.

Državna volilna komisija je danes potrdila še zadnje tri pravočasno vložene kandidatne liste za volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament, eno pa je zavrnila. 

Na volitvah bo nastopilo 11 list: NSi, Vesna, SLS, SD, Gibanje Svoboda, SDS, Levica, Resnica, skupna lista strank DeSUS in Dobra država, Zeleni Slovenije in Nič od tega.

Zavrnili listo Piratske stranke Slovenije

Kot so sporočili iz DVK, predlogu liste, ki ga je v petek zvečer vložila Piratska stranka Slovenije, ni bilo priloženo zadostno število podpisov podpore volivcev, zato je DVK listo zavrnila.

V skladu z zakonom o volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament lahko politična stranka vloži listo kandidatov, če je podprta s podpisi najmanj 1000 volivcev, Piratska stranka pa je predlagani listi priložila 903 obrazce s podpisi podpore volivcev.

Državna volilna komisija je tako listo zvrnila. Zoper odločbo o zavrnitvi liste kandidatov se lahko v 48 urah po prejemu odločbe vloži pritožba na vrhovno sodišče. Sodišče mora o pritožbi odločiti najpozneje v 48 urah po prejemu pritožbe, so pojasnili v DVK.

Člani DVK so danes med drugim razpravljali tudi o vsebini glasovnice oz. izpisu imen kandidatnih list na glasovnici. Po zakonu o volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament glasovnica vsebuje ime, skrajšano ime ali kratico imena in znak politične stranke, kar pomeni, da morajo biti imena političnih strank na glasovnici zapisana v celoti, kot so določena v registru političnih strank, so navedli v DVK.

Komentarji (8)

kuntakinte (ni preverjeno)

...zeleni Slovenije so samo s tejn, ka so lijsto vložili...že doubili glasouve..."popušili" so pa golobeki pa Prebilići... golobekovi svobodnaki sploj naudo prišli v EU parlament...ešče Peter Gregorič de jih zmagau...

Airbag (ni preverjeno)

Prebilič zgleda ok. Volimo Vesno ✅

kuntakinte (ni preverjeno)

...zadnč gda san pri Slaki gledau tou Jovovo iz svobode...san vido kak zgledne psica gda se okuži s steklino...lajala e kak stekli pes...gda nas lejko bugarinke včijo pameti ...te pa rejsan adijo...

Niko i ništa

Po tvoji retoriki se vidi, zakaj desne nihče več ne voli.

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kako izgledate okuženi s steklino, je znano. Ampak, ko vidiš in slišiš te rdeče, sluzaste in slinaste polže , ki so se priplazili z desne strani, pa normalnemu človeku mora iti na bruhanje!

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Slovenske kandidate in Evrposke kandidate ne volim,ker nimam nikogar ker so vsi povrsti lažljivci in kradljivci,hinavc,špotljivci.Ko Amerika ne bo več komandirala Evropi morda kdaj ampak je to oddaljeno miljardo svetlobnih let.

Slovenski lopov (ni preverjeno)

Bravo smrkec zelo dobro napisano ja ne njih voliti nasprotno raztirati to bando evropsko in slovensko.Zakaj zato,ker peljejo evropskega človeka v prepad s tem ko kradejo vsem,ki smo člani tega evropskega dreka.

- (ni preverjeno)

tele

In reply to by Slovenski lopov (ni preverjeno)

Starejše novice