Slika je simbolična (foto: Bobo).
Finance: Celjske mesnine naprodaj, zanimajo se Hrvati.

Hrvaška družba Mesna industrija Braća Pivac je najresnejši kandidat za novega lastnika Celjskih mesnin, po neuradnih informacijah poroča časnik Finance

Družbo naj bi prodajali zaradi spora med lastnikoma. V skupini Pivac informacij ne komentirajo.

Iskanje novega lastnika skupine Celjske mesnine - v kateri so poleg matične družbe še invalidsko podjetje, vinarska družba Radgonske gorice, Pršutarna S' Krasa (nekdanja Pršutarna Lokev) ter hčerinski družbi v Zagrebu in Beogradu, pri čemer v prodajni paket naj ne bi sodila družba Radgonske gorice - naj bi bilo povezano s sporom med solastnikoma, in sicer Amur inženiringa direktorja mesnin Izidorja Krivca in Mifa Invest Danila Dujovića, poročajo Finance.

V skupini Pivac so danes STA povedali, da bodo v primeru kakršnih koli novosti, povezanih z njihovim poslovanjem na slovenskem trgu, javnost pravočasno obvestili, govoric pa da ne morejo komentirati.

Celjske mesnine v zadnjih letih na ravni skupine ustvarijo okoli 100 milijonov evrov prihodkov, od česar več kot 90 odstotkov ustvari matična družba. V letu 2022, za katero je objavljeno zadnje letno poročilo, je matična družba ustvarila 92,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 9,2 odstotka več kot leto prej. Čisti dobiček je znašal okoli 54.000 evrov, potem ko je bil leto prej pri 1,7 milijona evrov.

V skupini Pivac, ki je v družinski lasti, sta poleg Mesne industrija Braća Pivac, ki je v Vrgorcu v splitsko-dalmatinski županiji nastala leta 1952, še družbi PKK Karlovačka mesna industrija in Mesna industrija Vajda. Poleg predelovalnih družb ima skupina po navedbah Financ še 250 trgovin.

Mesna industrija Pivac je v letu 2022 po navedbah časnika Jutarnji list ustvarila 290,7 milijona evrov prihodkov, 28 odstotkov eč kot leto prej, in 9,7 milijona evrov čistega dobička oz. 33,7 odstotka več kot v 2021.

V zadnjih letih je med drugim postala večinski lastnik Kraša in pomemben lastnik Podravke ter se uvršča med največje hrvaške prehrambne skupine.

Komentarji (15)

čarni vrag (ni preverjeno)

Prekleta lopovska banda.Zdaj de nas ta brača Pivac zastrupljala s svojimi mesnimi odpadki. Naš Golob si je že rezerviro apartman na Hrvaškem, kjer de uživo s svojo konkubino. Vekših bedakov nega kak smo Slovenci.

majatumajatan (ni preverjeno)

Pa kelko si ti odcvetela rožica stara? Kak je možno ka vsaki den glupejraš po ton portali in ne razmiš niti razlike med privat pa javno? Ka ma Golob veze s prodajo privat podjetja? Ti boš odavo biciklin ka ti ga je kupila mamica in de se Golob vmejšo pa prekino prodajo. Se tebi to zdi logično?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni
Prokleti sosialec zamazani bezposelni
Umij se rajši i idi delat pa makar javna dela

In reply to by majatumajatan (ni preverjeno)

busolenko (ni preverjeno)

Točno tak ... in ti si kapitalni dokaz ka vejčih bedakov nega. Ka je zdaj tu Golob kriv? So Celjske mesnine državna firma? Ka boš ti komi komandejro kak pa komi de prodal svojo lastnino? Što si te ti? Te pa vi klošari janšovi fkuper vržite pejneze ka kupujte to ka se prodaja ka nedo Hrvati kupili. Ajde ka vas vidih majmuni eni. Samo lapati ste vsi po vrsti sposobni, ka bi kaj čednoga v življenji napravili pa nej.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

??! (ni preverjeno)

daj, daj, ka pa zavarovalnica Triglav pa Petrol sta tudi privat firme, kere bou glij tak zafrčkal tej tvoj Goloub?

In reply to by busolenko (ni preverjeno)

majatumajatan (ni preverjeno)

Dobro, zaj neven v keron razredi šole si trenutno, ampak mo ti probo na kratko razložiti ka ne boš še naprej delo bedaka iz sebe.
Petrol pa zavarovalnica Triglav sta delniški družbi, večino delnic pri obeh firmaj ma država. Ne gučimo o isti lastniški strukturi kak je to pri zavarovalnici Triglav in Panviti.

In reply to by ??! (ni preverjeno)

brekaš (ni preverjeno)

Nikaj si nej cvilo gda je Janez skoraj celo državo vougron oudo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Antivaxxer (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še malo pa de pod levičari vse odano. Janša de opet vse po dragi ceni nazaj kipuvo ka te leko levičari odavlejo po nizki ceni.

Mura je večna (ni preverjeno)

znano je da levaki na veliko kradeju i da so slabi gospodari
Še bolj grozno je to da za male pare prodajaju našo Slovensku srebrnino tujcem

In reply to by Antivaxxer (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Či levak kradne je možno samo eno: v resnici je desnak, pa se izdaja za levaka.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

balounar (ni preverjeno)

Slovenčeki tak nemajo pojma voditi firme, gda se proda ide vse ok, Radenska, Cockta, Kolinska Pivovarna Laško itd.... bokše ka odajo kak ka zapravijo. Levi, desni vse isti k..,,

Taraaa (ni preverjeno)

SRAMOTA!!!HRČKI NAS BODO UNIČILI,KAJ VAM NI JASNOOOOO

. (ni preverjeno)

Od slo venije ostane še samo s. Vse gre k vragu. Ko pohlepni podjetniki kupijo nekaj hočejo čimprej do svojega denarja s tem da odhaja denar iz podjetja, uničujejo podjetje, ki začne propadati, ni več razvoja, perspektivni kadri odidejo, konkurenca jih povozi, potem prodajo imetje in gre fse v stečaj. Edino resnica vas lahko reši ne laži na laži in obljube nikoli izpolnjene. Nekdo lahko celo življenje dobro vodi firmo, ko nekdo nima prave vizije in gleda samo na sebe, jo zapravi v par letih.

čarni vrag (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni prokleti socialaš bezposelni
Umij se in delat se spravi gnoj levi

In reply to by . (ni preverjeno)

Zapopluvati (ni preverjeno)

Trifrtale Radgone pod hrčkoje

Starejše novice