Slika je simbolična.
Če bi bile volitve v Evropski parlament danes, bi največ volivcev prepričala opozicijska SDS, ki bi s štirimi mandati podvojila trenutno število svojih evroposlancev, je pokazala javnomnenjska raziskava Mediane za POP TV.

Na STA poročajo o javnomnenjski raziskavi Mediane za POP TV, ki je pokazala, da če bi bile volitve v Evropski parlament danes, bi največ volivcev prepričala opozicijska SDS.

Pred SD se je uvrstila zunajparlamentarna stranka Vesna, pred Levico pa prav tako zunajparlamentarna Resnica.

Kako si sledijo?

Opozicijski stranki SDS, ki bi jo podprlo 21,7 odstotka vprašanih, sledi Gibanje Svoboda, ki je prepričalo 15,5 odstotka anketirancev. Sledita izenačeni NSi in Vesna, ki bi prejeli po 7,1 odstotka podpore, ter SD s 5,7-odstotno podporo.

Sledita zunajparlamentarni SLS s 3,3 odstotka in Resnica s 3,1 odstotka. Levico bi volilo tri odstotke vprašanih.

Piratsko stranko bi volilo 2,8 odstotka anketirancev, skupni listi strank DeSUS in Dobra država pa bi glas namenilo 2,6 odstotka sodelujočih v anketi.

Veliko jih še ne ve, katero stranko bi izbrali

Mesec in pol pred volitvami skoraj 15 odstotkov vprašanih ne ve, katero stranko bi izbrali, 2,9 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti, 4,2 odstotka pa jih je odgovorilo, da ne bi volili, kažejo rezultati ankete.

Zmagala bi SDS, parlamentarna Levica ostala zunaj evropskega parlamenta

Brez upoštevanja neodločenih anketirancev bi na volitvah torej zmagala SDS in s štirimi mandati podvojila trenutno število svojih evroposlancev. Dva evropska poslanca bi ohranili v Gibanju Svoboda, v NSi pa enega.

Tudi v Vesni bi dobili en mandat. To po izsledkih raziskave velja tudi za Socialne demokrate, kar bi pomenilo prepolovitev njihovega trenutnega števila mandatov. Vsi ostali bi po tej raziskavi ostali brez svojega predstavnika v Evropskem parlamentu.

Mediana je raziskavo izvedla med 23. in 25. aprilom na reprezentativnem vzorcu 723 polnoletnih prebivalcev Slovenije. 

Komentarji (10)

umbrej (ni preverjeno)

Sicer ne podpejran Levice ka so se čista sfižili od gda so v vladi in so požrli vse svoje obljube, celo ka se tiče nakupov orožja. Če pa smo pošteni jin je potrebno priznati ka kar dosta migajo na področji sociale in ostalih zadev kere se tičejo navadnih držvaljanov ali ges jih nigdar nemo volo. Je pa zanimivo ka je Levica edina parlamentarna stranka v Sloveniji kera je nej bila nikoli do zdaj vpletena v kakšen politični, korupcijski ali gospodarski škandal ... a lidje še vedno največ glasov dajo strankan kere tedensko zgrabijo v nekših korupcijskih, lopovskih, lažnivih in drugih nepoštenh dejavnostih. Slovenski volivci so resno fenomen... ali so pa enostavno totalno zabiti.

kuntakinte (ni preverjeno)

...ja ge pa tij živeš?...tablete si zemi...pa tou tiste za trejzno pamet...

In reply to by umbrej (ni preverjeno)

Vol voli vola (ni preverjeno)

OK!

Svojat. (ni preverjeno)

Ne razmin lidij keri dajo svoj glas SDS in SD. Ka je s temi lidmi naroube?

captain (ni preverjeno)

Nič, to je pač njihova izbira po svobodni volji !

In reply to by Svojat. (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Narobe je le to, da od njih preveč pričakujemo. Smo le "tapetniki" njihovih mehkih sedežev. In to je tudi vse.

In reply to by Svojat. (ni preverjeno)

Busybee (ni preverjeno)

Glavno da bo Golobček posranček Pernati odjebal na celi črti to mi delaj. Končno je narod spregledal kdo so prodajalci megle.....

. (ni preverjeno)

Tudi bivši nepernati "golobček" posranček ni drugega dal od sebe, kot kakšnega "golobčka". Zato ga je narod tudi postavil v golobinjek na smetišču. Bil pa je dober prodajalec orožja in megle! Kapo dol!

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Zaj ko je hose armando v bolnici, ga bo mogoče po-zdravila njegova esmeralda.

Maynard (ni preverjeno)

..sds..
janšizem = fašizem..

NIKOLI več.. PSIHOPATA iz
grasupla

NIKOLI več
..sds..LOPOVE

Starejše novice