Slika je simbolična.
Na slovenskih letališčih lani za tretjino več potnikov.

Slovenska mednarodna letališča - Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož - so lani sprejela več kot 1,3 milijona potnikov, kar je za tretjino več kot predlani. Veliko večino potnikov so našteli na ljubljanskem letališču, je danes objavil statistični urad.

Prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je lani potovalo skoraj 1,3 milijona potnikov ali za skoraj tretjino več kot leto prej. 88 odstotkov vseh potnikov je bilo prepeljanih z rednimi leti. Največ teh je potovalo med Slovenijo in Turčijo (16 odstotkov). Ta država je tako na vrhu zamenjala predlanski najpogostejši destinaciji Nemčijo (15 odstotkov) in Združeno kraljestvo (14 odstotkov).

Število potnikov na ljubljanskem letališču se je lani najbolj povečalo na povezavah s Švico (za 72 odstotkov), najmanj pa s Francijo (za pet odstotkov).

42 odstotkov potnikov na rednih letih je potovalo med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in letališči v preostalih članicah Evropske unije, 58 odstotkov potnikov pa na relacijah med ljubljanskim letališčem in tistimi zunaj Evropske unije.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

S posebnimi leti potovalo približno 12 odstotkov vseh potnikov

S posebnimi leti je potovalo približno 12 odstotkov vseh potnikov, od tega največ na relacijah z Grčijo (31 odstotkov) in Egiptom (28 odstotkov).

Število potnikov na posebnih letih se je po navedbah statistikov najbolj povečalo na relacijah s Španijo (za trikrat), po drugi strani pa je najbolj upadlo na sicer še vedno najbolj množični relaciji z Grčijo (za osem odstotkov).

46 odstotkov potnikov na posebnih letih je potovalo med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in drugimi letališči v Evropski uniji, 54 odstotkov pa na relacijah z letališči zunaj Evropske unije.

Na letala je bilo lani naloženega in z njih razloženega 11.438 ton blaga, kar je osem odstotkov manj kot predlani. Samo odstotek blaga so prepeljali s posebnimi leti.

Komentarji (4)

. (ni preverjeno)

Zakaj maček noče več jesti mesa ptujskih picekov PPR ki se reklamirajo brez antibiotikov?

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Meso preveč smrdi po krmilih.

Antibiotiki so dobri za reklamo, ker je raja neuka in nasede.

Za ostale stvari. Ki so v krmilih pa še oni sami ne vejo, koliko je vsega.

In reply to by . (ni preverjeno)

SHadOW-666

Ker je glup.

., (ni preverjeno)

SHadOW-666 tej maček je 10x pametnejši od tebej.

In reply to by SHadOW-666

Starejše novice