Foto: Jure Banfi
Nafta po včerajšnem porazu Beltincev ostaja na vrhu 2. SNL. Lendavčani po dveh porazih danes gostujejo v Biljah, včeraj pa jim je Disciplinski sodnik NZS izdal kazen za dogajanje na tekmi z Grosupeljčani. Modri bodo morali plačati več kot dva tisočaka.

Beltinci včeraj niso izkoristili priložnosti, da bi se z zmago na tekmi proti Krki znova zavihteli na vrh 2. SNL, ki ga tako še naprej zaseda Nafta.

Lendavčani bodo prvo mesto na drugoligaški lestvici danes branili na Primorskem. Nafto gostijo Bilje, ki prekmurske zasedbe na desetih medsebojnih tekmah še niso premagale. Modri so ob treh remijih vknjižili kar sedem zmag.

Se bo niz pozitivnih rezultatov na tekmah s črno-belo primorsko zasedbo nadaljeval tudi danes? Lendavčani so na zadnjih dveh tekmah razočarali svoje pristaše, saj so po porazu v Tolminu izgubili tudi domačo tekmo z Grosupeljčani.

Prednost Nafte pred zasledovalci se je tako povsem stopila, za nameček pa je bil lendavski klub po zadnji domači tekmi tudi finančno kaznovan.

Neprimerno in nešportno vedenje navijačev

Včerajšnji sklep Disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije o kaznovanju drugoligašev razkriva, da bo moral lendavski drugoligaš zaradi neprimernega in nešportnega vedenja navijačev na račun zveze nakazati kar 2.150 evrov.

V visoko finančno kazen je zajeto žaljivo skandiranje, žaljivo obnašanje do sodnikov in pljuvanje v sodnika. Tekmo z Grosupeljčani je vodil glavni sodnik Denis Halilović, pomagala pa sta mu Matic Mežnar in Ermin Šašivarević.

Dvoboj je sicer postregel s kar tremi izključitvami, pri gostih sta pordečela Tibor Gorenc Stankovič in Nejc Pušnik, pri domačih pa Lorant Sebestyen. Čeprav so Grosupeljčani med 67. in 87. minuto igrali z možem manj na zelenici, so v tem času v lendavsko mrežo pospravili dve žogi in povedli z izidom 2:4.

Prekmursko-dolenjski obračun se je končal z rezultatom 3:4 v korist gostov.

Komentarji (4)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Za klub premajhna kazen.

Najmanj X 20 ali več.

Kaznovati tudi igralca.

Prepoved igranja ❗❗❗

In odvzeti nekaj točk ❗❗❗

Sicer pa je nogomet itak za primitivce, ki imajo IQ tam okoli sobne temperature.

. (ni preverjeno)

mura bo izgubila proti Nafti
ko stara kuzla kot bi rekel Mura je večna

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Odkritost (ni preverjeno)

Za lendavčane je taka kazen mala malica, pljuvanje,grožnje in vžiganje bakel se bo nadaljevalo, ko vas jebe sodniki,delegati in nogometna zveza!🖕🖕

vladopok (ni preverjeno)

Nešportno vedenje igralcev na igrišču in tudi privat bi morali zelo kaznovati , športniki so zelo pomembni v družbi ,mladim so za vzgled !

Starejše novice