Na območju bivše Mure so danes tri podjetja pripravila dan odprtih vrat in predstavila nove prostore.

V Murski Soboti nastaja nova obrtno-podjetniška cona. Iz stečajne mase Mure je bivše prostore v velikosti 5113 kvadratnih metrov kupilo podjetje Inpos, ki pa je mnogo nepremičnin prodalo lokalnim podjetnikom.

Od družbe Inpost je objekt odkupilo pet lokalnih podjetij, med drugimi tudi podjetje F Modern, Tiskarna aiP Praprotnik in Hipoing, hišna popravila in inženiring.

Družinsko podjetje F modern se ukvarja s tapetniškimi dejavnostmi ter načrtovanjem, razvojem, namestitvijo in vzdrževanjem,

Tiskarna aiP Praprotnik se ukvarja s tiskom vseh vrst tiskovin, sitotiskom, tiskom na majice in preostali tekstil, tiskom jumbo in klasičnih plakatov, letakov, zastav in reklamnih sporočil ter oblikovanjem tiskovin.

Gradbeno podjetje Hipoing, hišna popravila in inženiring, iz Murske Sobote se ukvarja s hišnimi popravili. So tudi specializirano podjetje na področju stavbnega pohištva in senčenja.

Podjetništvo je tisto, ki generira blagostanje v vsaki lokalni skupnosti

Danes, 19. aprila, so omenjena podjetja pripravila dan odprtih vrat in predstavila dejavnosti in nove poslovne prostore.

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota je ob dnevu odprtih vrat povedal, da je izjemno počaščen in vesel, da je lahko danes gost.

»Obenem pa moram povedati, da sem prav vesel, da na tem mestu, ki je nekoč predstavljal sinonim Murske Sobote, nastajajo neke nove poslovne zgodbe

Prav podjetništvo je tisto, ki generira blagostanje v vsaki lokalni skupnosti, prav tako pa ni uspešne občine, brez uspešnega gospodarstva,« je dodal.

Širitev možnosti na vseh področjih

Ana Praprotnik iz Tiskarne aiP Praprotnik je ob dnevu odprtih vrat za Sobotainfo povedala, da so zelo ponosni in veseli, da so se uspeli iz tako malega družinskega podjetja preseliti na 1500 kvadratnih metrov bivše Mure.

»To za nas pomeni širitev možnosti na vseh področjih. Možnost tehnološkega napredka, saj imamo dovolj prostora, da lahko kupimo nove stroje, da lahko na novo zaposlujemo in se širimo v vse smeri,« je povedala.

V podjetju je trenutno devet zaposlenih.

»Velika prednost je, da smo prišli do lastnega salona«

Tadej Faršang, direktor podjetja F Modern se veseli novih prostorov, ki so pomembni za kvaliteto dela.

»Velika prednost je, da smo prišli do lastnega salona. To pomeni lažje delo, saj smo bili na 300 kvadratnih metrov, bili smo utesnjeni, sedaj pa smo lažje zadihali. 

Za samo kvaliteto dela je to že velika prednost. Trenutno nas je z družinskimi člani 10, za prihodnost je načrtovana širitev, prostore imamo, tehnologijo imamo, radi bi povečali svoj asortima po celi Evropi,« je dodal.

Rast, razvoj in razširitev dejavnosti

Tilen Kukel, direktor podjetja Hipoing je ob dnevu odprtih vrat izpostavil rast in razvoj podjetja ter razširitev dejavnosti.

V podjetju trenutno zaposlujejo devet ljudi, sodelujejo z različnimi podizvajalci.

Komentarji (5)

tuncika

ČESTITKE, ČESTITKE.........podjetnikom za drznost in uspešnost, "Mura" pa bo še naprej živela v drugačni preobleki.

bravissimo (ni preverjeno)

Čestitke vsem!

Grk (ni preverjeno)

Super, čestitke.

Murašica (ni preverjeno)

Lepo in prav.Kaj pa naša odpravnina.Komu gre ta denar v žep?Murski Soboti kaj pa mi ostali nič.ŽUPANU V ŽEP.

Gost1 (ni preverjeno)

Sindikati imajo vašo odpravnino. Kupci teh prostorov nimajo z odpravnino popolnoma nič.

In reply to by Murašica (ni preverjeno)

Starejše novice