Foto: Bobo
Premier Robert Golob je že čestital predsedniku hrvaške vlade in stranke HDZ Andreju Plenkoviću za zmago na parlamentarnih volitvah, ki so v sredo potekale na Hrvaškem.

Ob tem je dejal, da verjame, da se bodo tudi z novo vlado pod istim vodstvom odlični odnosi med Slovenijo in Hrvaško nadaljevali.

»Jaz sem že včeraj ponoči čestital gospodu Plenkoviću, sedanjemu in verjamem da tudi bodočemu premierju, na zmagi,« je danes povedal predsednik vlade, ki se mudi na izrednem zasedanju voditeljev držav članic Evropske unije v Bruslju.

Golob je v sredo zaradi volitev na Hrvaškem v Bruslju tudi zastopal hrvaškega kolega, ki se bo vrhu predvidoma priključil danes.

Golob: Verjamem, da se bodo odlični odnosi nadaljevali

»Na nek način smo zadovoljni tudi v Sloveniji, ker verjamem, da smo v zadnjih dveh letih naredili velik korak naprej v odličnih odnosih in verjamem, da se bodo tudi z novo vlado pod istim vodstvom ti odlični odnosi nadaljevali,« je dodal Golob.

Hrvaški premier in predsednik HDZ Plenković je ponoči po prepričljivi relativni zmagi na parlamentarnih volitvah napovedal, da bodo že danes začeli koalicijska pogajanja, ter k sodelovanju povabil stranke, ki niso izključujoče.

Po več kot 90 odstotkih preštetih glasov je HDZ prejela 60 poslanskih mandatov ter vse tri mandate, ki prihajajo od diaspore. Za poraženko volitev velja najbližja zasledovalka HDZ, levosredinska koalicija na čelu s stranko SDP, ki je po teh izidih dobila 42 poslanskih mandatov.

Za sestavo vlade je potrebna podpora najmanj 76 poslancev v 151-članskem hrvaškem saboru.

Komentarji (12)

Busybee (ni preverjeno)

Brezveze on čestita ker bo čez 2 leti popušil na celi liniji. Pernati posranček odjebal si, dokazal si vso svojo nesposobnost. Bedak!

Tecumseh (ni preverjeno)

Ka resno misliš, ka de što volo lidij tvoje sorte?

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

pak trejger (ni preverjeno)

Golobeči naj govorij za sebe nam enim dol visij Plenkovič

Tecumseh (ni preverjeno)

Živel Golob
Živel Plenkovič
Živel Orban
Živel Putin
Živel Trump

In reply to by pak trejger (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Če bo hdz dobil brco in odletel z oblasti kot njihovi kolegi sektaši pri nas v zadnjih volitvah bomo zelo zadovoljni.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Eeee, Palomaru, vidiš kako te oni hinavsko gleda ❓

kirri (ni preverjeno)

Okoli nas, otoka Svobode, sami desničarji: Italija, Avstrija, Madžarska in Hrvaška......mi pa si zvolimo propali socializem; leva ruka, desni žep!!

socialističen janša (ni preverjeno)

Socialzem ja... pri nas se socialisti družijo z SDS pri največjih ropih proračuna, pri nas socialisti zastopajo desničare v Bruseli in jin iz srca čestitajo in se veselijo sodelovanja, pri nas socialisti podpejrajo največje kapitaliste, pri nas socialisti kere smo izvolili izvajajo vse samo socialistične politke nej. Za razliko od prejšnje vlade, kera je bila najbole socialistična do zdaj.
Zdaj pa ali si razčisti pojme ka to socializem je ali se pa več ne oglašaj in se ne sramoti tu gor.

In reply to by kirri (ni preverjeno)

kirri (ni preverjeno)

najprej se umiri, razčisti si sam pojme, naj ti nekdo da pošteno primerjavo med zdajšnjo in prejšnjo vlado in ....pogledni se v ogledalo!

In reply to by socialističen janša (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

ti si prepameten za nas
Pojdi na portal izi pizi šiptaraj

In reply to by kirri (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Dečki znate da vi niste glavni,glavniso kapitalisti,ki vodijo ta zavoženi svet,drugi pa judje ki so najbolj bogati na svetu in, ki financirajo vse vojne.

Pasulj (ni preverjeno)

Odlično si napijsal. Tak je bilau, tak je in tak de ostalo.

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

Starejše novice