Foto: Posnetek zaslona (Ti moja rožica, Modrijani)
Ti, moja rožica je zagotovo ena najbolj prepoznavnih skladb Modrijanov. Slovaška glasbena skupina je posnela plagiat.

Besedilo za pesem Ti, moja Rožica je napisal Jože Galič, melodijo pa sta skomponirala bratranca Blaž in Rok Švab. Pesem je hitro postala izredno priljubljena in danes ne manjka na nobeni veselici. 

Očitno je bila pesem všeč tudi slovaški glasbeni skupini Kollárovci. Ti so namreč posneli svojo različico pesmi, imenovano Si moja jediná. A kot poročajo Slovenske novice, pri pesmi niso navajali, da so njeni izvajalci Modrijani, ampak le, da je besedilo v slovaščini napisal Martin Sarvaš.

Frontman Modrijanov Blaž Švab je za omenjeni portal potrdil, da je šlo za krajo, a da so po posredovanju Sazasa le navedli prave avtorje.

»Z veliko pomočjo Sazasa, ki se je hitro in uspešno odzval, smo sprožili postopke, da je skupina pravilno navedla in prijavila avtorje pesmi. Skupine ne bomo tožili ali kaj podobnega, samo zahtevali smo, da zadevo uredijo,« je Švab povedal za Slovenske novice. 

Komentarji (8)

budale (ni preverjeno)

Aja? To je zdaj plagiat? Gda pa naša Nika pa Kontrec kradneta komade drugin in delata priredbe ste pa cejli masni.

Minkoli (ni preverjeno)

Ti sploh ves ,kaj pises?

In reply to by budale (ni preverjeno)

šalovčar (ni preverjeno)

Modrijani naj jih tožijo, saj pa Slovaki vsako uspešnico naj bo Slovenska ali Hrvaška naredijo plagiat .... Dražen Zečić, Maki, Mladen Grdovič itd. .... tega je na YT ,kolikor hočeš, še pa še.

25555 (ni preverjeno)

Šalovčar? Nouvi direktor?

hujsov (ni preverjeno)

Van na ton sobotainfo se očitno ne senja ka pomejni plagiat in ka pomejni priredba. Odprite videospot teh slovakov in v opisi je lepou napisano ka je tou priedba:MUSIC: Modrijani - Ti, Ti moja rožica
Doj se vgasnite sobotainfo.

modri jan (ni preverjeno)

Tij si glup kak nauč, če so posredovali in so spremenili (uredili) zadevo. Prečitaj članek pa te komenteraj

In reply to by hujsov (ni preverjeno)

Yugopolis (ni preverjeno)

Na Poljskon je ena skupina kera se imenuje Yugopolis je je napravila priredbo komada Verujem od Bajage pa v njihovon videospoti nigi neje omenjeno ka je to nej njihova pesem. Še več, ful so gratali popularni na Polsjkon in tudi v Srbiji. Celo bili so gosti na koncerti Bajage na Poljskon in so skupaj odšpilali tej komad. Od te kak so to napravili je tudi Bajaga ful popularen na Poljskon.

. (ni preverjeno)

Čeprav gre za krajo, so lahko Modrijani na nek način ponosni, da je njihov komad - hit, zanimiv in se predvaja tudi v tujini. Navsezadnje nihče drugi ne more postati avtor.

Starejše novice