Slika je simbolična (foto: Bobo).
Kamenik je dokončno opran očitkov o vpletenosti v štirikratni umor v Tekačevem.

Senat celjskega višjega sodišča je zavrnil pritožbo tožilstva na oprostilno sodbo za štirikratni umor v Tekačevem. 

Konjičan Kristijan Kamenik je tako pravnomočno oproščen vseh očitkov za zločin v Tekačevem, poroča Večer. Kamenika sicer na celjskem sodišču čaka še sojenje zaradi preprodaje drog.

Kamenik je ves čas sojenja vztrajal, da nikoli ni bil v Tekačevem in da tudi žrtev ni poznal. Dokaze, ki so v spisu po 26 letih še ostali, je senat prvostopenjskega sodišča ponovno preučil in pretehtal, ponovno so zaslišali vse predlagane priče razen ene, ki je zaradi zdravstvenega stanja nesposobna za pričanje, prebrali so tudi izpovedbo anonimne priče, navaja Večer.

»Tudi če bi se izkazalo, da nekatere navedbe prič držijo in so resnične, pa ni nobenega materialnega dokaza, ki bi potrjeval, da je Kamenik res bil na kraju kaznivega dejanja. Prav tako na kraju dejanja ni bilo najdene niti ene biološke sledi, ki bi pripadala obdolženemu,« je po razglasitvi prvostopenjske sodbe konec junija lani pojasnila sodnica Alenka Jazbinšek Žgank.

Dolgo ključni dokaz tožilstva Kamenikovi športni copati pa so bili izločeni iz sodnega spisa.

Kameniku so prvič sodili leta 1997, ker naj bi marca 1997 v Tekačevem ustrelil 73-letnega Štefana Poharca, njegovo 75-letno ženo Frančiško ter njuni podnajemnici, 36-letno Heleno Krušlin in njeno 17-letno hčer Viktorijo.

Decembra leta 1999 je bil za štirikratni umor obsojen na 20-letno zaporno kazen. Sodba je bila razveljavljena. Na ponovljenem sojenju je bil oproščen. Tretje sojenje bi se moralo začeti že leta 2007, kar pa se ni zgodilo, saj je vmes zaradi preprodaje mamil pristal v zaporu v tujini.

Senat celjskega okrožnega sodišča je Kamenika junija lani še drugič oprostil obtožb za štirikratni umor v Tekačevem leta 1997 in s tem pritrdil obrambi, da ni nobenih dokazov za očitana kazniva dejanja. Tožilec Gorazd Kacijančič je takrat sicer vztrajal pri obtožbah za štiri kazniva dejanja umora in sodišču predlagal izrek 20 let zapora.

Kot navaja Večer, so Kamenika sicer konec januarja letos na območju Slovenske Bistrice, kjer sedaj živi, aretirali in mu pri tem zasegli dober kilogram kokaina. Zdaj je v mariborskem priporu, sprejet je bil sklep o uvedbi sodne preiskave, ki pa še ni pravnomočen.

Komentarji (8)

kuntakinte (ni preverjeno)

...ukinimo slovensko tožilstvo in sodstvo...policijo pa trbej najeti iz EU...strouški države boudo menši...kriminal pa zatrejti in tou z Jankovićon na čeli...

pak trejger (ni preverjeno)

kuntakinte .............. Sodelovali so dosta boljši forenziki pri preizkavi iz tujine in 100 % potrdili da copati niso bili Kamenikovi .Ampak Slovenski pametnjakoviči niso sprejeli pomote ter poraza in so gonili naprej in na koncu je zmagal Kamenik .Kakor koli brihten je in upam ter mu želim ,da pokasira milijone za sramoto in vse ostalo kar je doživel .

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...či bi se s stranij slovenskij organov....policije, tožilstvo pa sodstvo ... delalo kak trbej... bi te primer büu sproducejrani največ v roki trejh lejt...

In reply to by pak trejger (ni preverjeno)

captain (ni preverjeno)

Pred zakonom nismo vsi enaki razen na papirju !

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Sedaj bo pa zaslužil od nas navadnih smrtnikov,ki plačujemo davke tej zavoženi državi,za nesposobne,lažno izobražene sodnike in odvetnike,plačali temu kameniku,jebemti kako nesposobne sodnike in odvetnike ima ta država,prekleti kapitalisti kako nas navadne smrtnike iztrebljate.

čarni vrag (ni preverjeno)

Zaprt je bil na Hrvaškem in v Italiji.Samo v Sloveniji je nedolžen kot jagnje. Najbolj nesposobni in skorumpirani pravosodni organi.

števančec (ni preverjeno)

čarni vrag............. Kakor koli želijm mu da pokasira milijone in jih tudi bo .Ima potrjeno ni ubijal in konec

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

penzionist (ni preverjeno)

Škoda, da pri nas ni plačancev od CIE ali FBI-ja.

Starejše novice