Foto: Jure Banfi
Med bralci Sobotainfo je odmevala novica, da bo letošnji pokalni finale odigran v Stožicah. NZS si je ob tem privoščila še eno spremembo, ki bo razburila. Kaj lahko se zgodi, da bodo »morali« pristaši Mure ob ugodnem razpletu dvakrat v Ljubljano.

Odločitev izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije o tem, da se finalni tekmi pokalnega tekmovanja odigrata v Stožicah, je med prekmurskimi ljubitelji nogometa dvignila precej prahu.

V igri za preboj v veliki finale so kar tri pomurske ekipe, ob nogometaših Beltincev in Mure se bodo za finalno vstopnico borile tudi nogometašice Mure. Črno-bele se bodo v polfinalu na zelenici Fazanerije udarile z Olimpijo.

Muraši bodo morali za uvrstitev v finale Pokala Pivovarna Union pred domačim občinstvom premagati Rogaško, Beltinčani pa bodo zgodovinski uspeh čez dober teden napadali v Novi Gorici.

Če se bo razpletlo po željah pristašev Beltincev in Mure, bomo konec maja v Ljubljani priča prekmurskemu finalu, a je vsaj za zdaj to le želeni scenarij, ki ga bo treba potrditi na igrišču.

Strel v prazno?

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije prizorišče finala po navadi določi po četrtfinalnih tekmah, Stožice pa bodo finale pokalnega tekmovanja gostile prvič po letu 2018, ko sta se v Ljubljani za lovoriko pomerila Olimpija in Aluminij.

Zadnji dve sezoni je bilo sklepno dejanje pokala odigrano v Celju. Lani sta se v knežjem mestu udarila večna rivala iz Ljubljane in Maribora, nekaj ur prej pa so nogometašice Mure v ženskem finalu dobile derbi z Olimpijo.

Če je bila v zadnjih letih praksa, da je ženski finale nekakšno ogrevanje za večerni spopad moških ekip, je Nogometna zveza Slovenije zdaj posegla po spremembi in se odločila »ločiti« finalni tekmi. 

Zanimivo je, da je bilo še v petek v uradni okrožnici Nogometne zveze Slovenije - še vedno je objavljena na spletni strani zveze - zapisano, da bo finale pokala tako kot v preteklih letih organiziran v obliki finalnega dne. 

Moški finale bo tako odigran v petek, 24. maja, ženski pa že dan prej, četrtek, 23. maja. Marsikdo meni, da je to »strel v prazno«, če se izrazimo v nogometnem žargonu, še posebej, če bo imel soboški klub predstavnika v ženskem in moškem finalu.

Bodo torej pristaši Mure, če se bosta v veliki finale uvrstili ekipi Vladimirja Kokola in Tončija Žlogarja, morali kar dvakrat v Ljubljano, če bodo želeli spodbujati svoje ljubljenke in ljubljence?

Upamo si trditi, da bo letošnji finalni spored ob uresničitvi idealnega scenarija Prekmurcev v Stožice zvabil manj gledalcev, kot bi jih, če bi bili tekmi odigrani na isti dan.

Se boste, če bo Mura nastopila v obeh finalih, v prestolnico odpravili v četrtek in petek? 

Vaše mnenje zapišite v komentar.

Komentarji (18)

. (ni preverjeno)

NZS banda nesposobna, nemajo blage veze o organizaciji. Pa kakšno sojenje v dveh kolih sodnijki pa war napravili več blesarij kak bi si jih lejko privoščili v cejlon prvenstvi. Na vsh tekmaj katastrofalno sojenje.

carni vrag (ni preverjeno)

A je tebi bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni prokleti stvor levo fašistični gnoj smrdljivi prder komunajzerski delati se spravi socialas zamazani

In reply to by . (ni preverjeno)

nasi (ni preverjeno)

NZS na čelu z neumnim MijatoviĆem in sodniki banda nesposobna. Končno se je oblasil mednarodni sodnik SKOMINA in povedal kaj jim gre.

franček75 (ni preverjeno)

Što ji pa truca...?

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

HAHAHAHAHA, kaj se pa razburjate. Saj ne bo treba niti en dan iti. Ker ne bo nobenega soboškega kluba v finalu.

Opazovalec str… (ni preverjeno)

Kdo pa rekel da bo Mira 05 igrala v moškem finalu ?Ena najslabših ekip v naši ligi .Če ne bi dobili pike za zeleno mizo ,bi bili skoraj zadnji .Pol Slovenske lige navija ,da izpadnete rang nižje .Kaj še le za navijače njihovo vklilanje SVIJA

., (ni preverjeno)

Opazovalec tij pa enih par se mate za pol Slovenije ja seveda, bougi ste. Mura de še dale špilalav 1 ligi še dugo dugo in se boš še tij dugo dugo čejso.

In reply to by Opazovalec str… (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga lahko še samo puši ko stara kuzla

In reply to by ., (ni preverjeno)

., (ni preverjeno)

Bole bi bilou logično ka bi se špilalo na sveh različnih lokacijaj. Ka pa či de slabo vrejme že den dva pred finalon te pa še ena tekma za drujgo na blatnon igrišči.

Mura je večna (ni preverjeno)

Tele mamino zabito z blatom polito

In reply to by ., (ni preverjeno)

Ghost (ni preverjeno)

Naj najprej skočijo in potem rečejo hop...
Če obe ekipi prideta v finale jaz grem peš v Ljubljano..

KOKI (ni preverjeno)

Budale žabarke,da bok da ka bi bil finale naš prekmurski pa te gučte ka ščete pičke

Finalist (ni preverjeno)

Ne bo vam treba 2x v Ljubljano, odvečne skrbi mate, samo mirno...

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga bo popusila ko stara kuzls

Zdrava pamet (ni preverjeno)

NZS je pa vedno bo skupščina prizadetih lopovov!
Jebem vam Ljubljano pa Stožice!!!

trg zmage

To, da NZS spreminja pravila tik pred finalom (da so razpotegnili oba igranja na dva dni) po mojem ni v redu! Nekoč smo v košarki imeli tekmovalni sistem in podobne spremljajoče reči določene eno leto vnaprej in se ni nič spreminjalo. Kako je sedaj več ne vem, ampak izgleda da v nogometu menjajo določbe, kakor se komu zdi prav?
Če so že spremenili datume... v primeru, da bosta finale igrala Mura in Beltinci... zakaj se ne igra v Soboti? Iskala bi se karta viška, tak športni dogodek bi zasenčil ostala dogajanja okoli tega datuma. Če tekmo prenaša RTV Slovenija se jim tudi ne bodo polomili hrbti, da spravijo nekaj potrebne opreme na tiste stolpe ob igrišču!
Koliko navijačev pa bo sploh odpotovalo v Ljubljano na Stožice? Okoli tisoč Sobočancev in največ toliko Beltinčarjev oz. navijačev obeh ekip. Če k temu dodamo še največ tisoč ostalih... stadion bo izgleda bedno prazen, brez duše ipd...

muraššššš (ni preverjeno)

Tisoč sobočancev? Ti pa lekar še nejsi biu na murinih gostovanjeh, da nas je bilo v stožicah 2500 in v maribore 3000! V kolikor pride mura v finale, de nas murinih sigurno cirka 3000, o ton sploj nega dvoma. Beltinskih de seveda dosta menje, mogoče 500 do 1000. Ce če v finale mura, de stadion kar lepo popunjen.

In reply to by trg zmage

vrag od vraga (ni preverjeno)

Vi boste lahko gledali finale na TV, samo moške ekipe ne bo v njem, ker nas Rogaška premaga.

Starejše novice