Po brutalnem umoru matere štirih otrok iz okolice Ptuja, ki je prejšnji teden pretresel Slovenijo, so se v Podravju pojavile govorice, da naj bi za izginotjem Simone Meglič stala osumljenka umora 33-letne S. A. Šli smo po sledeh ...

Izginotje Simone Meglič, ki je 10. decembra 2020 odšla na sprehod po domači vasi, a se domov ni vrnila, še vedno buri duhove. 

Po brutalnem umoru mamice štirih otrok iz okolice Ptuja, ki je prejšnji teden pretresel Slovenijo, so se v Podravju pojavile govorice, da naj bi za Simoninim izginotjem stala osumljenka umora 33-letne S. A. 

Zadevo smo preverili na Policijski upravi Maribor.

Spomnimo ...

43-letna Simona Meglič se je tistega četrtkovega jutra odpravila na sprehod po domačih Levanjcih v občini Destrnik. Dva dni kasneje naj bi jo zadnjič videli na Ptuju, na enem izmed bencinskih servisov. 

Kljub številnim preiskavam bližnjih gozdov in prizadevanjem potapljačev, ki so preiskovali bližnjo Pesnico, Simone Meglič vse do danes, še niso našli.

Kaj ima s Simoninim izginotjem, 33-letna morilka mamice štirih otrok?

Na hladno decembrsko jutro je Simono v bližnji Trnovski vasi nazadnje potrjeno videl njen sosed, ko je ob cesti pešačila v smeri proti domu.

»Je rekel, še tak je šla, ne da bi šla poklapana, tak lepo, normalno, tisto. Je rekel, je on tam dečka oddal, se obrnil, je rekel, jo bom zdaj pobral, če gre proti domov, pa jo peljal. In je rekel, nič. Nikjer je ni bilo,« je takrat povedala njena mama Boža Meglič.

Skrušeni starši še danes čakajo na trenutek, ko se bo na domačih vratih prikazala njihova edinka.

A je upanja vse manj, v zadnjem času je namreč po Ptuju in okolici vse glasneje slišati, da naj bi za Simoninim izginotjem stala 33-letnica, ki je osumljena umora mamice štirih otrok iz Markovcev.

S Simono naj bi se poznali, osumljenka umora pa naj bi po njenem izginotju določenim ljudem dejala, da jo bodo morda našli v bližnjem Trojiškem jezeru.

Policisti v zvezi s tem že opravili razgovore

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi policisti v zvezi s tem že obiskali Simonine starše. 

Prav tako naj bi opravili nekaj razgovorov s preostalimi ljudmi, ki bi jim morda razkrili, kakšne so bile povezave med Simono in osumljenko nedavnega umora. Simonini starši, ki so ob novem odpiranju sicer še zelo svežih svežih ran, močno prizadeti, niso želeli izdati podrobnosti.

Predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga nam je v zvezi s tem odgovorila: 

»Povezava med osumljeno in pogrešanimi osebami na našem območju za zdaj ni bila ugotovljena. Še vedno potekajo aktivnosti za izsleditev pogrešane Simone Meglič. Policisti še zmeraj preverjamo vsako pridobljeno informacijo, ki bi lahko pripomogla k njeni izsleditvi, z zbiranjem obvestil in drugimi aktivnostmi nadaljujemo. 

Ob tem ponovno pozivamo vse, ki imeli koristne informacije o njenem izginotju, da nam to sporočijo na anonimno telefonsko številko 0801200 ali 113.«

Danes, na dan, ko se bodo svojci in žalujoči v Vidmu pri Ptuju poslovili od umorjene 33-letnice iz Markovcev, katere truplo so po več tednih iskanja, prejšnji teden našli na območju Kidričevega, se tako odpira še eno boleče vprašanje, ali je morda njena krvnica v preteklosti že morila, predvsem pa – kakšen motiv je imela za storjena dejanja.

Komentarji (7)

Labod (ni preverjeno)

Dokler bodo za umor človeka tako mile kazni in dokler bodo zapori kot turistične destinacije z mobiteli, tv in računalniki v sobi bo tega vedno več.

urška rules (ni preverjeno)

v zaporu ni mobitela,računalnik pa le brez zunanje povezave-mrežne kartice tak ka nej na pamet

In reply to by Labod (ni preverjeno)

zeee44 (ni preverjeno)

kopiram iz članka na 24kur.
Slovenski zapori, na drugi strani, so pogosto označeni za hotele. Ker imajo obsojenci posteljo, tople obroke, internet, televizijo … stvari, ki jih marsikdo zunaj nima.
veliko pa je odvisno od obnašanja zapornikov.

In reply to by urška rules (ni preverjeno)

klkčk (ni preverjeno)

to žensko so že pred 2 leti iskali simona meglič vpiši v google pa bos vido?!

otokar (ni preverjeno)

Ja zdaj naj njoj pripišejo vse umore ki so se zgodili

Dosadno (ni preverjeno)

Ja za nazaj pa sce kaksega ka v plani ma. Tipično pisanje brezvezno

In reply to by otokar (ni preverjeno)

Dr. (ni preverjeno)

Morilka je ljubosumna na lepoto drugih zensk, ker je sama nima. Da se znebi ljubosumnosti odstrani “motnjo”.

Starejše novice