V občini Radenci bodo danes nadomestne volitve člana občinskega sveta.

Eden od svetnikov občinskega sveta občine Radenci je namreč konec januarja odstopil, volitve pa so v skladu z določili zakonodaje potrebne, ker je bil svetnik na položaju manj kot šest mesecev.

Volitve nadomestnega člana občinskega sveta bodo potekale samo v volilni enoti Radenci, v kateri je bil na listi Neodvisne liste za Občino Radenci izvoljen svetnik Jože Šmelc, ki je nato odstopil.

V začetku januarja so bile sicer v Radencih predčasne volitve v občinski svet, potem ko je zaradi nesoglasij med občinsko pozicijo in opozicijo odstopila več kot polovica od skupaj 16 občinskih svetnikov.

Na predčasnih volitvah je največ, osem mandatov dobila Lista Romana Leljaka, sicer radenskega župana, enega svetnika je dobila SDS, sedem mandatov pa so volivci porazdelili med Gibanje Svoboda in Neodvisno listo, ki sta dobili po tri svetnike, ter SD, ki je dobila enega. Slednje tri stranke tvorijo opozicijo v občinskem svetu.

Po predčasnih volitvah je razmerje moči v občinskem svetu devet proti sedem v prid županovi koaliciji, v prejšnji sestavi pa sta imeli obe strani po osem svetnikov.

Prebivalce v volilni enoti Radenci tako danes čaka že drugi odhod na volišča letos. Volišča bodo odprta od 7. do 19. ure.

Komentarji (10)

Busybee (ni preverjeno)

Golobajzari odjebali ste. Nič vas ne vidim da bi še kaj plesali

.... ..... (ni preverjeno)

Danes je za Radence velik dan! Obeta se še glasbeni spektakel. Igral bo harmonikar Janez in prepeval oktet SDS. In plesalo se bo do onemoglosti!

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

Bodoči vardist (ni preverjeno)

Fukjeni Šmelc in še bolj fukjeni njegovi volilci pa naj nosijo stroške novih volitev!

nasi (ni preverjeno)

V fašističnem gnezdu imajo vsako leto volitve.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

👍👍👍👍👍👍👍

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

In reply to by nasi (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tudi moja babica tako pravi.

In reply to by nasi (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Blesarija brrz primere, vej pa naj bi bilou tak kak v parlamenti, nadomesto bi naj tisti keri je na zadnjih volitvah bio izvoljeni tik za obstoječimi pa tak po vrsti.

trg zmage

Tu se strinjam oz. smo verjetno vsi mislili, da bo Jožeta nadomestil naslednji na njegovi listi. Ampak... pravila so pravila in levaki so izgubili!

In reply to by . (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...najboukše bi bilou ka ešče aden... šteri je büu izvoljeni 7. januara...odstoupi...pa de Leljak pa möu volijtve...samo ka po občini lejko svoje plakati lepi...

Alelula (ni preverjeno)

Hvala Šmelci za odstop, po neuradnih rezultatih je zmagal Leljakov svetnik 👏

Starejše novice