Slika je simbolična.
Obvestilo o grožnji na Dvojezični srednji šoli Lendava, ki je zaokrožilo včeraj, so po besedah ravnateljice vzeli skrajno resno. To je povedala za Sobotainfo.

Ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendl je za Sobotainfo potrdila, da jih je včeraj, okrog 12. ure, policija obvestila o grožnji s streljanjem na šoli, ki jo je neznana oseba z lažnega Facebook profila posredovala v uredništvo portala Lendavainfo.com

»Grožnjo smo vzeli resno in po navodilih policije uvedli varnostne ukrepe, predvsem smo poostrili nadzor v šoli in v okolici šole. 

O dogodku smo obvestili tudi ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Na šoli in v njeni okolici še zmeraj izvajamo poostren nadzor, pouk in ostale dejavnosti pa potekajo po ustaljenem urniku.

Menim, da je takšno nasilno reševanje težav skrajno neprimerno in nagovarjam medije, da z informacijami v zvezi s tem ravnajo zelo previdno,« je dejala.

Za dodatne informacije smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Murska Sobota, kjer pa odgovor še čakamo.

Spomnimo ...

Policija nadaljuje tudi z zbiranjem obvestil in dokazov glede obstoja morebitnega kaznivega dejanja in s ciljem izsleditve avtorja komentarja na 24ur.com, ki je izrekel grožnjo slovenskim šolam.

Objava je bila s strani avtorja sicer po nekaj minutah zbrisana, takoj zatem pa je tudi upravljalec spletne strani onemogočil komentiranje objave. 

Komentarji (3)

markojca (ni preverjeno)

Nosijo!

In reply to by Starijebacprveklase (ni preverjeno)

opazovalka (ni preverjeno)

Zakaj

In reply to by markojca (ni preverjeno)

Itka (ni preverjeno)

Samo v Lendavi obstajajo bedaki, da gredo delati take.

Starejše novice