Foto: Bobo
Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda so se danes zbrali na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru.

Na listi kandidatov so direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, ki naj bi se mu obetalo tudi prvo mesto na listi, evropska poslanka Irena Joveva, obrambni minister Marjan Šarec in državni sekretar v kabinetu premierja Vojko Volk.

Foto: Bobo

Vrstnega reda kandidatov na listi v Svobodi sicer še niso razkrili. Prvo mesto na listi naj bi zaupali Merlu, a je ta danes v izjavi za medije dejal, da ga o tem še niso obvestili.

»Če bom res nosilec liste, bo ta lista proevropska, trudila se bo za mir, za dobre stvari v svetu. Vsekakor bo pozitivna konotacija v tem precej nejasnem svetu, ko nekje prevladujejo vojni bobni, vojne investicije. Prepričan sem, da bo naša ekipa maksimalno delala na tem področju, da se vsi po svetu usedejo za zeleno mizo in da poskušamo konstruktivno speljati zadeve,« je dejal.

Na listi bodo ob njem in evropski poslanki Jovevi še poslanci Svobode Sluga, Tamara Vonta in Uroš Brežan, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, minister za obrambo Šarec ter državna sekretarja v kabinetu predsednika vlade Volk in Maša Kociper.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Šesterico izmed navedenih kandidatov so organi stranke že potrdili, medtem ko morajo za trojico Sluga, Volk in Šarec to še storiti. Tako tudi še ne razkrivajo mest, ki jih bodo zasedli. Je pa Šarec dejal, da v »Svobodi vedno vemo, kje nam je mesto«.

Po nekaterih informacijah naj bi sam utegnil zasesti zadnje mesto. O tem, ali se je sam uvrstil na listo, potem ko je soglasje h kandidaturi umaknil evropski poslanec Klemen Grošelj, pa je dejal: »Že v vojaškem smislu je znano, da je presenečenje temelj uspeha. In seveda je politika polna presenečenj in zato je stranka tudi želela nekoliko držati zadeve do današnjega dne.«

Strankinega kandidata za evropskega komisarja je predstavil Golob. To je nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Golob je poudaril, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju.

Vesel se je zahvalil za priložnost biti kandidat za evropskega komisarja. Po njegovi oceni gre za pomembno funkcijo, na kateri bi sam izkoristil vse, kar je počel celo življenje. Poudaril je, da verjame v vrednote, ki jih je treba promovirati v Evropi. Če bo postal evropski komisar, ne bo delal le za svojo osebno korist, je napovedal.

Komentarji (10)

svobodnjak (ni preverjeno)

Te Sever po mamici je opasen ! Zdaj de teta vesela.

kuntakinte (ni preverjeno)

...adijo pamet...či pomurci kaj boukšega ne zmoremo...si bar takše sramote ne delajmo...vsi tej svobodnjaki/hajderi so nej za ednoga rednoga...pa tou ponosnoga janšista...

..... (ni preverjeno)

Popravite me, če se motim, vendar sem prepričan, da je Matej Grah Prekmurec!
Kakšen Pomurec? Halo?

svobodnjak (ni preverjeno)

Matej je pravi Prekmurec iz Črnelavec ! Dajte janšisti imate lopova graščaka Celeca in bodite tiho.

In reply to by ..... (ni preverjeno)

barcelona (ni preverjeno)

Svobodnjakom je vrasla beseda janšisti !

In reply to by svobodnjak (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Te ti je tou nej v sramoto?

In reply to by svobodnjak (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Domov si ga pelaj tvojoga ljubčeka Mateja. Sveder eden🤮

In reply to by svobodnjak (ni preverjeno)

Busybee (ni preverjeno)

Popušili boste holobisti🤣🤣🤣

Ograček (ni preverjeno)

Vse te svobodnjake pred zid pa muziko od mitraljeza. Ratatatatata. Sramota ste za celo Slovenijo in EU. 🤢🤮

Ograček (ni preverjeno)

Te pa še tou ZELENO BUBIKO 🫛 promoverate. Sram vas bilo. Ka je tou govedo naredo za prekmurje. Samo,ka se € cecajo. Jeben te ge takše poslance. Motiko jeme v roke date. Še ednouk mo bruho🤮

Starejše novice