Slika je simbolična (foto: Bobo).
Čez Pomurje bo med 12. in 14. marcem povečan promet terenskih vojaških vozil.

Poveljnik vojašnice Murska Sobota, podpolkovnik Matija Skrbinek je za Sobotainfo pojasnil, da bo zaradi izvedbe usposabljanja enot Slovenske vojske, v sklopu priprav na mednarodne operacije in misije, v času od 12. do vključno 14. marca 2024, povečan promet terenskih vojaških vozil na relaciji Murska Sobota - Mačkovci in Murska Sobota - Rakičan.

Spomnimo

Minulo sredo je Mursko Soboto in okolico preletaval helikopter, saj je potekalo usposabljanje enote, ki se v mesecu aprilu odpravlja na Kosovo.

Vaja Dragon 24 v polnem teku

Trenutno poteka vaja Dragon 24 na Poljskem, kjer sodeluje četa 74. pehotnega polka 72. brigade s podporo pripadnikov Logistične brigade.

»Najpomembnejši preizkus slovenske enote v preteklih dneh so bili premiki enote z opremo in vozili na Poljsko, saj so v okviru vaje premagali že 1600 kilometrov. Sledilo je sodelovanje na bojnem streljanju 17. Wielkopolske brigade na ravni bataljona in za tem še prečkanje vodne ovire, dekontaminaciji vozil in moštva ter posedanje zbirnega rajona za pripravo na nadaljnje aktivnost. Do odhoda v Slovenijo mora četa premagati še nadaljnjih 300 kilometrov,« sporočajo iz Slovenske vojske.

Sodeluje približno 20 tisoč vojakov z opremo iz desetih držav Nata, vključno s približno 15 tisoč vojaki poljskih oboroženih sil. 

Cilj vaje je preizkus medsebojnega delovanja in izvajanje bojnih nalog na kopnem, v zraku in na morju.

Komentarji (22)

Čkalja (ni preverjeno)

Za več miru, več orožja. Logično.

Mura je večna (ni preverjeno)

in spet bodo prekmurke
postrani kaj zaslužile

In reply to by Čkalja (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

kdaj pridejo
Jih bova z mamo čakale na parkingi

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Tanja flaškon (ni preverjeno)

jaz jih bom tudi pričakala

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

Goričko 1 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ta vojska nam je prek prišla. V Mačkovcih streljajo cele dneve iz cele SLO, ker drugje več nesmijo. Zdaj so prišli v MS, uničujejo ceste, delajo gužvo, skratka drugje ne gre po privat, samo še v Prekmurju. Natura2000, štorklje, turizem??

Ograček (ni preverjeno)

Daj ne motaj zelene- čista neokrnjena narava. Vi ste gli najhujše. Tu se pa neka slineš. Ide se pritože na 8 marec! Ka ti misleš, ka te turist nede ta vrgo durexa,plastiko od čipsa,plastenke vode. Drenje turustov te ne mote? Uboge divje živale,ka morejo te zaostale goričance poslušate. Ge ti je te biu turizem,da ste se bunile,ka van tan na proge brnejo z motorame? Lejko be že mele na toj proge svetovno prvenstvo in z tem tude ogromno turizma. Goričko 1 malo vklope mozak.

In reply to by Goričko 1 (ni preverjeno)

Grk (ni preverjeno)

Daj ne motaj. Pridi pa živi en mesec v Mačkovcih pa boš občutil vse to. Domačini poleti ne morejo imeti odprtih oken zaradi prašine, ne sušiti prerila. Svetovno prvenstvo v motokrasu? Pa si kdaj sodeloval pri organizaciji takšne ali podobne prireditve. To je logistični zalogaj, ki ga na tej lokaciji ni mogoče izvesti. Vem iz lastnih izkušenj, saj sem sodeloval pri izvedbi državnih prvenstev. Brez sponzorstva mednarodnih korporacij to enostavno ne gre. Tu pa je potrebno veliko uspešnega lobiranja, ki pa ga ne more izvajati vsak.

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Pasulj (ni preverjeno)

Goričko1. Da goričanci v Nedelo po njivaj lomastite, pa z mešalcami brnijte pa v šumi z motornimi žagami in tau na sam Gospaudov den. Ta vas tau ne maute.

In reply to by Goričko 1 (ni preverjeno)

Laky (ni preverjeno)

Se pravi potekajo vaje, kot je lansko leto napovedal nemški analitik, da bo EU-NATO, do leta 2027 v vojni z rusijo, vsa ta golazen se bo poskrila, mi civilisti pa bomo plačevali neumnosti vojske in voditeljev EU. sicer pa teh nekaj tankov, helikopterjev in letal, če se jim lahko tako reče rusi pokosijo ko za malico, samo zapravljanje denarja. Žal pa v tej vojni ne bo zmagovalca, se ve zakaj, žal...

tutu (ni preverjeno)

Rusi nemrejo Ukrajine poraziti, nej pa ka bi šli v resno vojno z EU-NATO, za štero bi tij ali pa ges mogla v vojsko

In reply to by Laky (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Še en, ki nima pojma za kaj gre.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni
prokleti stvor levo fašistični
socialaš zamazani

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Bruce Dickinson (ni preverjeno)

Ka cvijlite telko prauti vojski, vojska more biti. Samo problem Slovencov je ka so moški, oz. mladi dečki več nej moški ampak pederske pičke. Zatau se pa dikline rajši parajo z ŠIPTARAMI pa BOSANCAMI.

Ograček (ni preverjeno)

Razširiti strelišče v Mačkovcih. Skopate kanal Koper-Mačkovci za bojne ladje in podmornice. Narediti siloše v Mačkovcih za rakete zemlja zemlja in zemlja zrak. Postavite moderno vojaško ustanovo Mačkivcih za usposabljanje vojaške elite.

Turizem tudi (ni preverjeno)

A so zeleni, ali pa samo trošijo naš denar na dizel da se lahko kurcijo?!

bubek (ni preverjeno)

moj pajdaš je vojak v SV pa sploj pükše nema pa nevej v rokaj držati,te so njemi pa dali v roke posrano meklo pa niti s ten ne vej delati

Nruce Dickinson (ni preverjeno)

Te tvoj pajdaš si gvüšno tij sam. Hja takšne posrance tüdi nücajo v vojski.

In reply to by bubek (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Moj stari oča in moj sosed sta se bojnala z Rusi. Eden v prvi, drugi pa v drugi svetovni vojni. Oba sta nej glij zmagala. Stari oča je končo v ruskon ujetništvi, sosed pa je s punimi hlačami komaj vujšo pred Stalinovimi orgolami. Ka o Napoleoni spljoj ne gučim. Zato naj ne izzivajo Ruse s temi vajami. Lejko s konča tragično za vse nas.

Stariji vodnik… (ni preverjeno)

Pripravljajo se za 6 mesecev dobro plačanega lenarjenja. Verjemite. Toliko denarja za tako malo dela, ne dobiš nikjer!

smrkci (ni preverjeno)

Joj koga pa lahko Slovenski taborniki prestrašijo,še otroci v vrtcu se jim smejijo,da so taborniki.

pohorski bataljon (ni preverjeno)

ne žali tabornikov
JLA je bila vojska

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

kozara (ni preverjeno)

glij kak ruska, za en drek, samo lapanje

In reply to by pohorski bataljon (ni preverjeno)

Starejše novice