Foto: Tim Vengust
Dvoboj Aluminija in Mure bo prvi v 24. krogu Prve lige Telemach. Sobočani bodo na Štajerskem zaigrali v pošteno zdesetkani zasedbi, a to ne spreminja želja in ciljev trenerja Tončija Žlogarja. Kaj je povedal pred tekmo?

Mura bo z jutrišnjo tekmo v Kidričevem odprla spored 24. kroga Prve lige Telemach.

Črno-beli se na prvo gostovanje pod taktirko stratega Tončija Žlogarja - Muro je ob debiju popeljal do točke proti Radomljam odpravljajo v pošteno zdesetkani zasedbi. Največ težav je s sestavo zadnje vrste.

Aluminij se v štajersko-prekmurski obračun podaja po visokem domačem porazu z Olimpijo, a obenem ne gre pozabiti, da so se v prvem delu sezone v Kidričevem opekli Celjani, Mariborčani in Koprčani. Kaj pred srečanjem pravi soboški trener Tonči Žlogar?

»Čaka nas težka tekma. Bolj kot z Aluminijem, se moramo ukvarjati s svojo igro. V tem tednu smo imeli dva ali dva več za trening, po tekmi v Kidričevem pa vstopamo v 'angleški' ritem, ko ne bo veliko časa za treniranje.

Skušamo uveljaviti svoje ideje, fantje dobro trenirajo, si pa želim, da ponovijo predstavo s prvega polčasa tekme proti Radomljam. Iz drugega polčasa moramo vzeti agresivnost, voljo, željo in borbo, ki smo jo pokazali z igralcem manj. Želim, da smo boljši kot proti Radomljam.

To je pot, ki nas bo pripeljala do tega, da bomo lahko čez nekaj časa gledali stanje na lestvici in vračali vse odsotne, ki jih je še vedno veliko. Potem bo z menjavami lažje dvigovati ritem in stabilizirati ekipo, kar je osnovni in prvi cilj.

Tekma z Radomljami je bila na trenutke zelo dobra, manjkala je realizacija, po izključitvi pa se je stanje v drugem polčasu obrnilo. Mislim, da je to pot, da pridobimo kontinuiteto in samozavest.«

Kdo bo zakrpal luknje v obrambi?

»Ideja je postavljena, nekaj dvomov je glede postavitve. Kazni in kader, ki je na razpolago, nam narekujeta, da je potrebno določene nogometaše z njihovih premestiti na druge položaje. S fanti sem opravil individualne pogovore, pripravljeni so se podrediti zahtevam ekipe,« se je Žlogar dotaknil številnih odsotnosti in izrazil upanje, da iz tega vidika ne bo težav.

Kdo vse bo izpustil tekmo v Kidričevem? Zaradi prepovedi igranja bodo tekmo s tribune spremljali kapetan Žiga Kous, Borna Proleta in Žan Trontelj, še precej daljši pa je seznam nogometašev, ki so poškodovani oziroma so v procesu vračanja na igrišče.

Žlogar bo v Kidričevem pogrešal Kaija Cipota, Jako Domjana, Daniela Katića, Bena Cottrella, pred tekmo z Radomljami sta se poškodovala Matic Maruško in Žiga Laci. Po uvodnih sekundah nedeljskega dvoboja je obležal še Timotej Brkić. Veseli vsaj vrnitev Nika Kasala in Nikole Jovićevića:

»Niko bo v kadru. Poznam ga že iz reprezentančnih akcij, je pa imel v zadnjem obdobju precej težav s poškodbami, zato je potrebno biti poseben pazljiv, da ga postopoma vrnemo v proces. Bo v ekipi, sproti pa se bomo odločali o minutaži.

Ta teden se je v ekipo vrnil Nikola Jovićević, za ostale pa bomo še videli. Čakamo na izvid glede poškodbe Timoteja Brkića, ostali pa delajo po individualnem programu in bomo sproti videli, kako se bodo odzvali na posamezne teste, in kdo bo lahko najhitreje v kadru.«

Cilj je zmaga

»Tudi jutri je naš cilj, da skušamo dobiti tekmo. S tem ciljem moramo iti v tekmo, prvenstveno pa morajo fantje pridobiti zaupanje in zanesljivost. V fazi branjenja ne bomo precej tvegali, v napadu pa bomo skušali biti še bolj nevarni kot proti Radomljam,« Žlogar pravi o jutrišnjem cilju.

Petkova zmaga bi bila po točkah, ki jih bodo črno-beli - če ne bo preobrata - osvojili tudi na račun prekinjene tekme z Mariborom, dobrodošla tudi iz vidika morebitnega priključka z zgornjim delom lestvice.

Predvsem pa bi se Mura z zmago izognila nepredvidljivemu boju za obstanek v Prvi ligi Telemach. Ker sklep o razpletu prekmursko-štajerskega derbija še ni pravnomočen, razlika med Muro ter Aluminijem in Radomljami znaša zgolj pet točk:

»Do konca prvenstva je še veliko tekem, v igri je še veliko točk, so pa rezultati pomembni za psihološki razvoj ekipe. To ekipo dviga, ji daje dodatno samozavest in tako lahko napredujemo. To je naše osnovno vodilo, z jasnimi navodili in idejo pa skušamo to vpeljati na treningih.

Čarobne palice ni, nič ne gre preko noči, sem pa s strani ekipe začutil željo, da sledijo našim idejam. Verjamem, da so te ideje dobre, upam pa, da jih bomo čimprej nadgradili z dobrimi rezultati,« se zaveda Primorec na klopi Mure.

Foto: Tim Vengust

Zadovoljen s tem, kar vidi na treningih

»Naš cilj mora biti, da držimo priključek, napredujemo v igri in čim hitreje vračamo igralce, ki so odsotni. Nesporno je, da lahko vsak posameznik napreduje, če ima konkurenco, če tega ni, je napredek počasnejši. Vsakega igralca je treba siliti v to, da ima konkurenco in vsak trening opravi maksimalno.

Na določene vaje, ki jih izvajamo, se morajo igralci še navaditi, vendar je s ponavljanjem izvedba vse boljša. Sem optimist, da bomo s časom, ko se bomo res ujeli, saj nič ne gre čez noč, tudi na igrišču izgledali boljše,« je še dejal novi strateg Mure.

Petkov obračun v »šumi« se bo pričel ob 17:30, zgodovina medsebojnih prvoligaških tekem v Kidričevem pa je na strani Sobočanov. Aluminij je pred domačimi gledalci dobil zgolj eno od devetih tekem, Prekmurci so vknjižili šest zmag.

Konec avgusta, ko je Muro po slovesu Dejana Grabića vodil Darjan Slavic, je tekmo z golom v 17. minuti odločil Niko Kasalo.

Komentarji (11)

Labod (ni preverjeno)

Upajmo na boljše in več sreče pri poškodbah, da jih več ne bo.

Markojca (ni preverjeno)

Jes van povej ka do se posrale.......potop!!!!!

Deep (ni preverjeno)

Borba za obstanek, kaj pa drugega?

Elokog (ni preverjeno)

Eno podajo več pa zo 8.

čarni vrag (ni preverjeno)

Kazni in kader, ki je na razpolago, nam narekujeta, da je potrebno določene nogometaše z njihovih premestiti na druge položaje. S fanti sem opravil individualne pogovore, pripravljeni so se podrediti zahtevam ekipe,« se je Žlogar dotaknil številnih odsotnosti in izrazil upanje, da iz tega vidika ne bo težav.

Je Mura profesionalno moštvo? Če je, mora pač igralec igrati na poziciji, ki mu jo določi trener. Brez debate!

Labod (ni preverjeno)

Mora igrati na vsakem mestu vendar na vsakem mestu ni isto učinkovit. Enim leži bolj eno enim pa drugo igralno mesto.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Trener mora pač z igralci, ki so na razpolago, sestaviti moštvo. Je pa neverjetno, da je po nekaj tekmah polovica igralcev poškodovanih. Verjetno posledica slabe fizične pripravljenost.

In reply to by Labod (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

O slabi fizični pripravljenosti gučin že od lanske sezone.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

čarni vrag či nemaš blage veze o nogometi ne filozofejraj. Po tvoje more golman špilati veznoga činjemi trener tak povej. ja de špilo samo kak je pa drujga stvar.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Zdrava Pamet (ni preverjeno)

Realnost: če ste vi profesionalni nogometaši, sem jaz Bog! Po igrišču eni bežijo sem ter tja kot brezglave kokoši, drugi pa izgledajo kot zadeti otroci v novem okolju, na igrišče in tekmece gledajo kot tele v nova vrata! Niste vredni dresa Mure in niti statusa športnika!

Mura je večna (ni preverjeno)

treba jih jebati i nič jesti dati

In reply to by Zdrava Pamet (ni preverjeno)

Starejše novice