Foto: Loris Cipot/fotolens.si
Pri Muri so misli po včerajšnjem remiju z Radomljami že usmerili proti petkovemu gostovanju v Kidričevem. Jasno je, da bodo črno-beli izjemno oslabljeni. Žlogar je spregovoril o poškodbi Lacija in Maruška, kdo vse bo še izpustil tekmo z Aluminijem?

Ko ima hudič mlade, jih ima ponavadi veliko, bi lahko v Fazaneriji opisali trenutno stanje s poškodbami nogometašev.

Tonči Žlogar, ki je pred dnevi nasledil Vladimirja Vermezovića, se ob začetku črno-bele epizode sooča s sila velikim številom odsotnih nogometašev. Sestavo moštva so že pred nedeljsko tekmo močno krojile poškodbe, seznam pa je pred petkovo tekmo še daljši.

Po dogodku na derbiju z Mariborom je srečanje z Radomljami izpustil Niko Kasalo. Mladinski reprezentant Slovenije je moral zaradi posledic silovitem poku ostati na opazovanju v UKC Maribor, v teh dneh pa naj bi ga čakali dodatni pregledi.

Že zdaj je jasno, da bo Mura petkovo tekmo v Kidričevem odigrala predvsem z izjemno zdesetkano obrambo. Čeprav se v kader vračata vezista Sandi Nuhanović in Filippo Tripi, ki sta odslužila kazen rumenih kartonov, proti Aluminiju zaradi prepovedi igranja ne bodo igrali Žiga Kous, Borna Proleta in Žan Trontelj.

Že v uvodu dvoboja z Radomljami se je poškodoval Timotej Brkić in se na seznamu nogometašev, ki zdravijo poškodbo, pridružil Kaiju Cipotu, Jaki Domjanu, Danielu Katiću, Benu Cottrellu, Nikoli Jovićeviću, Maticu Marušku in Žigi Laciju. Maruško in Laci sta se poškodovala na četrtkovem treningu.

»Timotej Brkić je Fazanerijo zapustil na berglah, zdaj čakamo na pregled z magnetno resonanco. Pri Žigi Laciju sumimo težjo poškodbo kolena, Matic Maruško pa je nategnil zadnjo stegensko mišico, predviden pa je premor tri tedne ali več,« je Žlogar razkril stanje nazadnje poškodovanih nogometašev.

V obdobju, ko se je potrebno še bolj žrtvovati za ekipo

»Pomembno je, da fantje dobro trenirajo. Zdaj smo v obdobju, ko se je še bolj potrebno žrtvovati za ekipo, kot v normalnih časih. Prvi polčas je bil gledljiv, imeli smo rdečo nit, manjka le še zadetek. Z golom je vse drugače.

Nogometaši so v drugem polčasu pokazali pripadnost do dresa in to je na koncu tudi edina pot. Najprej odnos in pristop, potem pa vse ostalo,« je po uvodni tekmi na klopi Mure še dejal Tonči Žlogar.

Šestinštiridesetletniku bo v pripravo na novo preizkušnjo vsaj nekoliko lažje zaradi današnje potrditve razpleta tekme z Mariborom. Prekmursko-štajerski derbi je bil po incidentu s strani enega od članov navijaške skupine Viole registriran v korist Mure.

Čeprav se lahko v Mariboru še pritožijo na odločitev disciplinskega sodnika NZS, ima Mura na podlagi razsodbe na svojem računu 29 točk, štiri manj od Brava in Kopra, s katerim se bodo črno-beli pomerili še v zaostali tekmi 22. kroga Prve lige Telemach.

Bodo Muraši kljub zdesetkani zasedbi tudi v Kidričevem strnili svoje vrste in domov odnesli nove točke?

Komentarji (14)

Labod (ni preverjeno)

Fantje sedaj pa res pokažite pripadnost klubu in se borite do zadnjega atoma moči. Naj bo uspešno in tudi več sreče naprej.

Mamicaa (ni preverjeno)

Malo morgen pa zmaga

čarni vrag (ni preverjeno)

Kakšne fusbalere kupujejo ti Murini "stručnjaki", ka je po dvej kednaj pol ekipe na bolniški. Pa na enom treningi se poškodujeta dva. To je za Guinesovo knjigo rekordov.

Labod (ni preverjeno)

Posledica slabih kondicijskih treningov.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

gurli (ni preverjeno)

Či so pa gingavi, kak mali golobeki pa piceki.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

fredi123456 (ni preverjeno)

Karma je k...

Zg (ni preverjeno)

Ka te Laci je iz plastelina ka ze poskodovani

Labod (ni preverjeno)

Lasten soigralec ga je na treningu masakriral.

In reply to by Zg (ni preverjeno)

12 evrov (ni preverjeno)

Ja da ideš v turčijo se v bazene koupat, namesto trenejrat se hitro vse sfiži. Zaj pokažte karakter, pa stisnite zobe. Da špilamo z CE,MB,OL se ne čakajo točke. Proti direktnin konkurentom točke štejo dvojno.

Tealno (ni preverjeno)

Marosa je kak medvedji mladic

Buba99 (ni preverjeno)

Nej samo ka nevejo fuzbala špilati še umetni piceki so.. Tou je rejsan smejšno že vse skuper..

Labod (ni preverjeno)

Posledica slabih kondicijskih treningov.

In reply to by Buba99 (ni preverjeno)

1Robert (ni preverjeno)

To so vse Viole krive... :P

Bond James Bond (ni preverjeno)

Tou je krijf kondicijski trener, ka nema pojma, on je mogoče samo zato ka trenera kondicijsko golmana...

In reply to by 1Robert (ni preverjeno)

Starejše novice