Foto: Bobo
Premier Robert Golob v državni zbor posredoval predlog za imenovanje Andreje Katič za ministrico za pravosodje.

Predsednik vlade Robert Golob se je danes sestal s predstavniki Socialnih demokratov, ki so mu predlagali več kandidatov za ministra za pravosodje. 

Odločil se je, da zaradi preteklih izkušenj za ministrico predlaga Andrejo Katič. Z njo je tudi že opravil pogovor, Katič pa je na kandidaturo tudi pristala.

 Predlog za njeno imenovanje je Golob že posredoval v državni zbor.

V preteklosti že ministrica za pravosodje

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, je kandidatka za novo ministrico leta 1996 končala študij prava na mariborski pravni fakulteti, po študiju se je zaposlila na Mestni občini Velenje, kjer je od leta 1998 do 2014 opravljala delo direktorice občinske uprave. 

V letu 2014 je bila izvoljena za poslanko in bila do imenovanja na položaj ministrice za obrambo (2015-2018) tudi podpredsednica državnega zbora. Leta 2018 je bila imenovana za ministrico za pravosodje, funkcijo je opravljala do izteka mandata leta 2020. 

Svojo poklicno pot je nadaljevala v upravi Mestne občine Velenje, januarja lani pa je bila imenovana za državno sekretarko na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Matičnemu odboru državnega zbora za pravosodje bi se lahko predstavila še ta teden

Po odstopu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, s katerim se je državni zbor seznanil 16. februarja, se namreč danes izteče rok, do katerega je moral premier Golob bodisi v državni zbor poslati ime novega ministrskega kandidata oziroma kandidatke bodisi sporočiti, da bo vodenje ministrstva začasno prevzel sam ali to nalogo poveril komu od ministrov.

Možna imena kandidatov je danes premier Golob na sestanku usklajeval s predstavniki Socialnih demokratov. Na mizi naj bi bilo več imen, ki jih je prispevala stranka, tudi ime aktualne podpredsednice državnega zbora Meire Hot. Na drugi del sestanka je prišla tudi Katič, ki jo je predsednik vlade torej izbral za kandidatko.

Ministrsko kandidatko najprej čaka predstavitev pred matičnim delovnim telesom državnega zbora. Po poslovniku državnega zbora se mora kandidat za ministra najprej tri dni in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstaviti pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora, nato pa morajo kandidatko na seji potrditi še poslanci. 

Kandidatka za novo ministrico bi se torej matičnemu odboru državnega zbora za pravosodje lahko predstavila še ta teden.

Komentarji (9)

hajro (ni preverjeno)

takvim mi u bosni kažemo Đulfa, nije nizašta

Vanek76 (ni preverjeno)

Kje jemljejo vse te paciente za ministre???

nedeličar (ni preverjeno)

Ta je že pokazala svojo nesposobnost .Kaj bo pa ta kupila z davkoplačevalskim denarjem ?

Jovane (ni preverjeno)

Plešite ofce pod svobodo. To ste volili, samo ka nej janša.

Micko (ni preverjeno)

Ti si ofca

In reply to by Jovane (ni preverjeno)

Njjjj (ni preverjeno)

Slaba izbira, a še vedno boljša kot tista Hot-mikstone.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Saj ima SD še vedno dobre kadre na zalogi.

Problem je, ker taki povzpetniki, ko je Dominika hočejo DOMINIRATI.

Na žalost pa je pri enih tako, da bolj, kot so DOMINANTNI manj so sposobni.

Škoda, da je SD padla v to godljo skupaj z Levico in Svobodo.

smrkci (ni preverjeno)

Bajden je najboljši kandidat,isto bolan in dementen kot naši politiki.

Vanek76 (ni preverjeno)

Ta psihopatka Katičeva je kakšnih 10lejt nazaj pošiljala tista dva zmejšaniva obritiva dvojčka iz Prlekije, ka sta napadala ljudi po Murski Soboti, pa ta pokvarjena zmejšana psihopatka de ministrica za pravosodje??? Moreš biti rejsan zabiti kak vouz dreka ka takšne davleš na položaj!!!

Starejše novice