Foto: Loris Cipot/fotolens.si
Muraši so se v dvoboju z Radomljami prvič predstavili pod vodstvom trenerja Tončija Žlogarja. Črno-beli so celoten drugi polčas odigrali z deseterico mož, je bil novi strateg zadovoljen z igro? Kje vidi največ rezerv?

Bo Tonči Žlogar črno-belo barko popeljal v mirnejše vode? Primorec je Muro včeraj vodil na prvi ligaški preizkušnji.

Sobočani so v domači Fazaneriji remizirali z Radomljami, obračun pa se je končal z začetnim izidom. Je točka zadovoljila tabor gostiteljev? Glede na potek dvoboja - Radomljani so imeli celoten drugi polčas prednost igralca več - je odgovor pritrdilen.

Almin Kurtović je bil zadovoljen z razpletom srečanja, predvsem pa z igro soboškega prvoligaša, kot je dodal, so bili po menjavi trenerja že opazni prvi premiki na bolje:

»Polčas smo odigrali z igralcem manj, na koncu moramo biti zadovoljni. Tudi točka je dovolj na takšni tekmi. Verjamem, da bi si želeli več, če bi imeli igralca več, tako pa moramo biti zadovoljni, da smo obdržali pozitiven rezultat z ničlo v obrambi.

Mislim, da je bil prvi polčas v redu. Model igre smo že vnesli, čeprav smo opravili samo tri, štiri treninge, a se je že opazil premik. Radomlje si z izjemo ene situacije niso ustvarile praktično nič, sicer pa smo bili bolj nevarni in smo si ustvarili več priložnosti.«

Prvi cilj znova povezati ekipo

»Vsaka menjava je vedno dobrodošla in prinese pozitivno energijo. Mislim, da se je tudi na igrišču videlo, da imamo fantje novo energijo in se borimo eden za drugega. Edino to nas bo pripeljalo do želenih rezultatov.

Mislim, da je primarni cilj vseh nas v klubu, da se ekipa poveže. Menim, da je bilo to prej malce preveč razpuščeno. Najprej moramo znova dobiti ekipo in potem bo sledilo vse ostalo,« je poudaril vezist Mure.

Kurtović se je strinjal, da je v nepredvidljivi ligi dobrodošla vsaka točka. Vsestranski nogometaš pričakuje zanimivo nadaljevanje sezone, obljublja pa, da bo ekipa na vsaki tekmi dala vse od sebe in potem se bo videlo, kam jih bo to prineslo.

Foto: Peter Dominko

Žlogar videl luč na koncu tunela

»Zame osebno zelo dober prvi polčas, ko smo tekmo nadzirali. Na treh treningih smo se skušali predvsem dobro pripraviti na tekmo in iskati slabosti Radomelj. Fantje so to po moji oceni izvajali zelo dobro, dobro smo prihajali do zadnje tretjine igrišča, potem pa je zmanjkal zaključek napada.

Mislim, da dosegamo premalo zadetkov, v tem moramo napredovati. Priigrali smo si štiri, pet lepih situacij za dosego gola, Radomljam pa z izjemo priložnosti Kukovca nismo dovolili skoraj ničesar. V drugem polčasu, ko smo imeli igralca manj, smo želeli biti bolj nevarni za gol nasprotnika s prehodi v napad.

Smo pa precej zdesetkani, Radomlje pa so ekipa z visokimi nogometaši, zato je bilo potrebno iskati ravnotežje. Z menjavami, s katerimi bi pridobili hitrost, bi izgubili višino, zato se mi je zdelo v določenem trenutku bolj pomembno, da tekme ne izgubimo in ohranimo ničlo.

Želeli smo zmagati, vendar je točka glede na okoliščine prigarana. Ekipa se je žrtvovala eden za drugega, kar mi je všeč. Imamo še ogromno za delati, tako v napadu kot obrambi. Čarobne palice ni, treba je delati. Veliko treningov ne bo, saj si bodo tekme sledile vsake tri dni, vendar sta bila odnos in energija prava,« je po prvi tekmi v vlogi trenerja Mure dejal Tonči Žlogar.

Novi strateg je bil zadovoljen, da si Radomlje tudi z igralcem več niso pripravile veliko priložnosti, čeprav je bila posest žoge na njihovi strani. Takšen je bil tudi načrt ob polčasu, si je pa Primorec želel, da bi napadalci na sredini igrišča uspeli zadržati več žog.

Izolan verjame, da se je v srečanju videla luč na koncu tunela. Nogometaše je pohvalil za odnos na treningih, vendar je potrebno verjeti v delo, z dobrimi rezultati pa bo vzdušje v ekipi še boljše.

Kdo bo igral v Kidričevem?

»Pomembno je, da fantje dobro trenirajo. Zdaj smo v obdobju, ko se je še bolj potrebno žrtvovati za ekipo, kot v normalnih časih. Prvi polčas je bil gledljiv, imeli smo rdečo nit, manjka le še zadetek. Z golom je vse drugače.

Nogometaši so v drugem polčasu pokazali pripadnost do dresa in to je na koncu tudi edina pot. Najprej odnos in pristop, potem pa vse ostalo,« je Žlogar spregovoril o smerokazu za naslednje preizkušnje.

Šestinštiridesetletnik je pohvalil požrtvovalnost Amadeja Maruše in Klemna Pucka, povprašali pa smo ga tudi o zadnjem zimskem novincu Alexandrosu Kyziridisu. Grk še čaka na debi, saj ga tudi Žlogar še spoznava, kot je dejal, pa je v največji meri od igralca samega odvisno, kdaj si bo z dobrim delom na treningih priigral priložnost.

Bo to morda že v Kidričevem? Jasno je, da bo Mura petkovo tekmo odigrala v močno zdesetkani zasedbi. Čeprav se v kader vračata Sandi Nuhanović in Filippo Tripi, pa zaradi prepovedi igranja ne bo Žige Kousa, Borne Prolete in včeraj pordečelega Žana Trontlja.

Timotej Brkić se je na seznamu poškodovanih pridružil Kaiju Cipotu, Jaki Domjanu, Danielu Katiću, Benu Cottrellu, Nikoli Jovićeviću, Maticu Marušku in Žigi Laciju. Po dogodku na derbiju z Mariborom je srečanje z Radomljami izpustil tudi Niko Kasalo.

Bo moral Žlogar za obračun z Aluminijem sestaviti ekipo brez enajsterice nogometašev?

Komentarji (10)

Frnc (ni preverjeno)

SOBOCANI pametni prite na goricko iskat trenera

GrintaČarna (ni preverjeno)

Če je priimek Maroša, potem ni pohvalil Maruše, temveč Maroše,...pisuni!!!

GrintaČarna (ni preverjeno)

Samo trdo delo, garanje, avtoriteta trenerja, športno življenje,...pa potem se lahko nadejamo uvratitve me 5. in 7. mestom,...s to ekipo!

čarni vrag (ni preverjeno)

Bojim se ka s takšno ekipo uspehov nede. Pol igralcov poškodovanih, eden si prisluži še direkten rdeči karton. Priprave so minile, nega kondicije. Brez kondicije pa sledijo poškodbe.

. (ni preverjeno)

čarni vra ne filozofejraj či nemaš pojma o kondiciji.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

gurli (ni preverjeno)

Samo, ka nej bilou bombe, straj me je ka de se na Fazanarije začala 3.svetovna vojna.

-+ (ni preverjeno)

Je, da vidiš tan v VIP loži Cifra, te je straj za šank...

In reply to by gurli (ni preverjeno)

Vicko (ni preverjeno)

Bakula, sedi bar med gledalci, ali Cifer na VIP...

In reply to by -+ (ni preverjeno)

Bambus Propad (ni preverjeno)

Treba bo iti na goričko po trenerja in špo. direktorja pripeljati tista dva kateriva sta uničila Muro.

Bambus Propad (ni preverjeno)

VIP loži je bil verjetno šank

Starejše novice