64 delavk, zaposlenih v podjetju Moda Mi&Lan, se je prijavilo na zavod za zaposlovanje.

Mineva dober mesec od dneva, ko je Okrožno sodišče v Murski Soboti objavilo oklic o začetku stečajnega postopka podjetja Moda Mi&Lan.

Potem ko je znani slovenski podjetnik Joc Pečečnik družbo Moda Mi&Lan iz Gornjih Petrovcev poslal v stečaj, je večina delavcev 22. januarja prejela odpovedi.

Večini delavk podjetja Moda Mi&Lan je delovno razmerje prenehalo po izteku odpovednega roka, in sicer 6. februarja 2024.

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, območna služba Murska Sobota, smo preverili, koliko se jih je prijavilo, koliko jih je že našlo novo zaposlitev in koliko jih izpolnjuje pogoje za upokojitev.

Na zavod se je prijavilo 64 oseb

Na zavod za zaposlovanje se je po 6. februarju prijavilo 64 oseb. Večina se jih je prijavila v četrtek, 15. februarja, saj so se za termine prijav dogovorili že ob vročitvah odpovedi.

»To pa predvsem z namenom, da smo uredili vse potrebno za ureditev denarnega nadomestila, sprejem vlog za jamstveni sklad in opravili prve zaposlitvene razgovore,« so pojasnili.

Mini zaposlitveni sejem

Na zavodu za zaposlovanje so za Sobotainfo pojasnili, da so nekdanji zaposleni Moda Mi&Lan zelo aktivni in iščejo zaposlitev na območju Pomurja.

Pri iskanju zaposlitve pa jim pomaga tudi zavod: »21. februarja smo v našem Kariernem središču organizirali Mini zaposlitveni sejem, katerega se je udeležilo osem delodajalcev

Nekaj delavk se je takoj zaposlilo

Delavkam so se ponudile nove možnosti zaposlitve in na zavodu so prepričani, da bo večina našla priložnost za zaposlitev.

»Po naših informacijah se je kar nekaj delavk takoj zaposlilo pri novem delodajalcu brez predhodne prijave na zavod za zaposlovanje,« pa so še dodali.

Ob tem je treba poudariti tudi, da se jih je nekaj upokojilo že v času trajanja delovnega razmerja, nekaj pa jih ima pogoje za upokojitev že v tem letu.

Ponavljajoče se kršitve in kršenje temeljnih delavskih pravic

Spomnimo. Inšpektorat za delo je v podjetju Moda Mi&Lan konec marca lansko leto ugotovil več ponavljajočih se kršitev in tudi domnevno kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic.

Podjetje zaposlenim ni izplačevalo dodatka za prehrano, prav tako do takrat še ni v celoti izplačalo regresa za leto 2022 in ni nakazalo marčnih plač. Maja so zaposleni nato prejeli preostanek regresa za leto 2022, še pred tem pa tudi plačo za marec.

Družba Elektronček Joca Pečečnika je v juliju istega leta podpisala pogodbo o nakupu 80-odstotnega deleža.

Joc Pečečnik je že v novembru 2023 komentiral, da je ob prevzemu podjetja doživel »hladen tuš«, saj je njegovo finančno stanje bistveno slabše, kot je sprva pričakoval.

Stečaj podjetja napovedali v začetku letošnjega leta

V začetku letošnjega leta je Pečečnik na novinarski konferenci podjetja Elektronček Group v Ljubljani napovedal stečaj podjetja Moda Mi&Lan.

»Zgodba je za nas končana, kljub temu da smo v podjetje vložili dva milijona evrov,« je na novinarski konferenci dejal Pečečnik.

Komentarji (16)

Dr. (ni preverjeno)

Nov dan, nove priložnosti, trg je in bo potreboval pridne roke, nič tragičnega.

smrkci (ni preverjeno)

Komunizem je bil glede dela in zaposlitve najboljši sistem zaposlovanja ,plač,in kreditov za nas navadne smrtnike in navadne delavce.Dan danes na pa politika,delodajalci in mafija kradejo delo ,plače, in kredita ne moreš dobiti,kaj še le da bi si gradil hišo ali kaj podobnega ma ni šans,politiki in delodajalci in mafija bi še svojo mater prodali in iztrebili,to je resnica.

666 (ni preverjeno)

Te pa napijši zakoj je Yuga razpadnola, če je vse tak super. Te je nekaj že nej štimalo, ALI?

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

1331 (ni preverjeno)

Pitaj zahodne multinacionalke ka jin je nej štimalo. Polek toga pa mamo še celi kup politikov, keri bi te prodali za drobiž. Evo to je nej štimalo.

In reply to by 666 (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

Što pa so te multinacionalke. In ka pomejni ta beseda MULTINACIONALKA. Eden pravi pijtaj Ameriko drüjgi pijtaj zahodne mutinacionalke. Či ste že edni tak fejst izobraženi ka tak vse znate te mi naj eden razloži ka bon znal zakoj je Yugo vrag vzel.

In reply to by 1331 (ni preverjeno)

zakoj (ni preverjeno)

ti poven zakoj...iz istega razloga kak zaj razpada sama Slovenija - centralizacija, prle je vse šlo v Beograd, zaj ide vse v LJ, za ostale pa jih bk, dokec si oni veselo fulajo žepke.

In reply to by 666 (ni preverjeno)

Delta Force (ni preverjeno)

Yuga je razpadnola ka je mogla razpadnoti. Glavni akter Amerika razlog Yugoslavija je bila prenevarna za zahod. Zaj ti je jasno?

In reply to by 666 (ni preverjeno)

Z87 (ni preverjeno)

Kapitalizem in globalizacija, Nic več ne bo kot je bilo. Razslojevanje,dvojna merila itd.

Občan1 (ni preverjeno)

Dvojna merila so bila vedno in tudi bodo - žal...

In reply to by Z87 (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Skoda da se nihce od vas novinarjev ( ki bi morali biti prodorni , sprasevati kaj se dogaja , ne pa sporocati stare novice ) , sindikata ki naj bi zastopal po najboljsih moceh ( njihove besede samohvale ) delavke ( ki so dobile zadnji dohodek decembra ) ne potrudi ( verjetno ni tezko ) da bi jim jamstveni sklad izplacal vsaj akontacijo .

Lolekiboleki (ni preverjeno)

Ka pa Milan? Se še kaj vozi z merđojon po ms ali je ponikno?

jurko (ni preverjeno)

Ja. V gorice vozi, pa vrši kontrolo vina, pa z merđojon se vozi, fajn...

In reply to by Lolekiboleki (ni preverjeno)

Sluzbe (ni preverjeno)

Rudi v Salovcih nuca kelnarco in pomocnico v kunje - 2 delovni mesti
Korenika v Salovcaj nuca kujarco in se kaj, vsaj 2 delovni mesti
Gostilna Lipa v Čepincaj nuca delavko, 1 delovno mesto,
Mercator Gornji Petrovci skos isce prodajalke, vsaj 1 delovno mesto
Dom starejsih Hodos skos isce cistilke, vsaj 1 delovno mesto
Pomale de odpreta tovarna na ID coni v Salovcaj, vsaj 10 delovnih mest,
Ka ne omenjan ogromno delovnih mest v Jennersdorf-i, od trgovin, do lokalov in seveda fabrik, ge niti nenucas znati A po Nemsko, ker so itak delovodje Slovenci.
Tak ka sluzbe so. Je pa vola? Khmmm

smrkci (ni preverjeno)

Gost 666 čisto enostaven odgovor vprašaj Ameriko.

Kroki (ni preverjeno)

To si nej dal niksen odgovor.

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

penzionist (ni preverjeno)

Lolekiboleki (ni .... še se vozi z merđojon, sem ga vido prejšnji keden na Gregočičovoj v M. S.

Starejše novice