Foto: Loris Cipot/fotolens.si
Mura je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Tončija Žlogarja osvojila točko. Sobočani so bili predvsem v uvodni tretjini dvoboja z Radomljami podjetnejši nasprotnik, celoten drugi polčas pa so odigrali brez izključenega Žana Trontlja.

Po Dejanu Grabiću in Vladimirju Vermezoviću bo Muro v aktualni sezoni vodil še tretji trener, kakšen bo začetek črno-bele zgodbe Tončija Žlogarja?

Šestinštiridesetletni Izolan se je po petih letih na čelu mlajših reprezentančnih selekcij vrnil v klubski nogomet. Je Primorec na štirih treningih z ekipo že našel recept, kako Sobočane popeljati do boljše podobe? Predvsem pa do boljših rezultatov?

Spomnimo, Mura je v nogometno pomlad zakorakala z visokim porazom v Celju, po porazu pa je dišalo tudi v prekmursko-štajerskem derbiju z Mariborom, ki je bil po že znanih dogodkih prekinjen v 57. minuti tekme. Žlogar verjame, da bo trdo delo dalo boljše rezultate:

»Veliko fantov sem poznal že od prej, nekaj novih sem spoznal zdaj. Imeli smo tri treninge, skušali smo dobro trenirati ter izkoristiti sredo in četrtek. Po nedeljski tekmi prihajamo v ciklus tekem na vsake tri dni, zato bo kar naporno in bo malo časa za trening.

Z izjemo poškodb, ki jih je preveč, vse poteka v redu. Fantje so na treningih zelo osredotočeni, skušajo slediti navodilom. Verjamem, da dobro delo vedno prinese rezultate in upam, da bomo pričeli z dobrim rezultatom.«

Muraši pošteno zdesetkani

»Poudarek na treningih smo namenili osnovnim karakteristikam. V dveh, treh treningih je težko prenesti vse ideje, poudarek je na organizirani igri v fazi branjenja in nekaj idej za napad,« je pred črno-belo premiero še dejal Žlogar, ki se sooča s številnimi odsotnostmi.

Ob Kaiju Cipotu in Jaki Domjanu, ki okrevata po poškodbi, sta prvi spomladanski preizkušnji zaradi poškodbe izpustila Ben Cottrell in Nikola Jovićević, v dneh pred tekmo pa sta se poškodovala še Žiga Laci in Matic Maruško.

Žlogar pogreša tudi Sandija Nuhanovića in Filippa Tripija, ki zaradi negotove rezultatske usode tekme z Mariborom še nista odslužila kazni izpolnjene kvote rumenih kartonov.

MURA - KALCER RADOMLJE 0:0*

Mura: Raduha, Sadriu, Kous, Maroša, Lamy, Ščernjavič, Proleta, Kurtovič, Trontelj, Brkić, Čakš. Trener: Tonči Žlogar.
Radomlje: Velić, Marković, Hrvoj, Ševelj, Dobrovoljc, Koderman, Moses, Gnjatić, Davidović, Kukovec, Da Cruz. Trener: Oliver Bogatinov.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek tekme v Fazaneriji!

2' POŠKODBA! Timotej Brkić je obležal na zelenici, po posredovanju zdravniške službe je jasno, da ne bo nadaljeval srečanja.

7' MENJAVA! Aljaž Antolin je zamenjal poškodovanega Timoteja Brkića.

11' Muraši so odigrali prvo nevarnejšo akcijo. Žan Trontelj je s podajo v prostor zaposlil Žigo Kousa, po predložku pa je pred Julienom Lamyjem posredoval eden od branilcev Radomelj.

16' PRILOŽNOST! Po prodoru v kazenskem prostoru je zapretil Julien Lamy. Francoz je zadel Gabra Dobrovoljca, a je bil na mestu vratar Emil Velić.

26' RUMENI KARTON! Po prekršku na sredini igrišča, po katerem je obležal Borna Proleta, je porumenel gostujoči napadalec Caio Da Cruz.

29' PRILOŽNOST! Mura je odigrala nevaren protinapad. Julien Lamy je z diagonalno podajo našel Žana Trontlja, Robert Čakš je njegovo podajo prepustil Amadeju Maroši, ki je iz prve sprožil s 16 metrov. Emil Velić je z dobrim posredovanjem preprečil domače vodstvo.

37' Barnabas Moses je streljal z razdalje, vendar meril daleč mimo igrišča.

38' Po predložku Stjepana Davidovića je z glavo streljal mimo leve vratnice domačega gola.

45+3' RDEČI KARTON! Žan Trontelj je izključen, saj je ob poskusu izbijanja žoge s stopalom v glavo zadel Stjepana Davidovića.

POLČAS! 

46' Začetek drugega polčasa, brez menjav, Mura v drugem polčasu z igralcem manj.

49' RUMENI KARTON! Ognjen Gnjatić je na nedovoljen način prekinil prodor Aljaža Antolina.

52' PRILOŽNOST! Vicko Ševelj je po spretnem preigravanju meril v oddaljenejši kot, udarec z desne strani kazenskega prostora pa je zgrešil domača vrata.

54' RAZVELJAVLJEN ZADETEK! Po podaji Tina Hrvoja, ki pa se je znašel v prepovedanem položaju, je pod prečnik zadel Caio Da Cruz. Gol Brazilca po ogledu VAR posnetka ni obveljal.

59' RUMENI KARTON! Žiga Kous je porumenel po prekršku 30 metrov od svojih vrat.

60' MENJAVI! Madžid Šošić je pri gostih zamenjal Nina Kukovca, namesto Roberta Čakša pa je v igro vstopil Klemen Pucko.

61' RUMENI KARTON! Zaradi protestov po prekršku Ognjena Gnjatića, ki že ima rumeni karton, je porumenel Borna Proleta.

69' Znova je zapretil Vicko Ševelj, po strelu s črte kazenskega prostora je priigral predložek iz kota.

70' MENJAVA! Dejan Vokić je pri gostih zamenjal Stipa Markovića.

78' Po predložku z leve je z glavo streljal Dejan Vokić, vendar žoge ni usmeril v okvir domačega gola.

81' MENJAVI! Oliver Bogatinov je v igro poslal Ivana Krola in Andreja Pogačarja, tekmo sta zaključila Ognjen Gnjatić in Stjepan Davidović.

86' Vicko Ševelj je streljal po kotu, Florijan Raduha je bil na mestu.

86' PRILOŽNOST! Amadej Maroša je v kazenskem prostoru ob Barnabasu Mosesu prišel do žoge in udarca, a je slabo udaril po žogi in z diagonalnim udarcem ni ogrozil vrat Radomelj.

92' RUMENI KARTON! Ivan Krolo si je zaradi odrivanja Amadeja Maroše prislužil karton rumene barve.

94' MENJAVA! Amadeja Marošo je zamenjal Ivan Šarić.

95' RUMENI KARTON! Tilen Ščernjavič je prekinil protinapad Radomelj.

KONEC TEKME!

Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Komentarji (36)

Karl Marx (ni preverjeno)

Mura ma gnes prvič od gda je odišo Šimundža posest žoge na nasprotnikovoj polovici. Tou je dober znak, ker v modernon nogometi so uspešne ekipe štere majo posest žoge na polovici nasprotnika. Dobro, Radomje so glij nej nekši pokazatelj ali vseeno.

Haha12 (ni preverjeno)

Sarkazem?

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Administrator (ni preverjeno)

A veste da sem jaz gay. Me pa. jezi če me kdo naziva sa smrdljivi peder
Navijam pa za muro ker mi gay navijamo za muro

In reply to by Haha12 (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga popusila ko stara kuzla

In reply to by Administrator (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Torej kot ti.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

PROLETAR (ni preverjeno)

Tonči ima pa lepo kapo !

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Pepi1951 (ni preverjeno)

Oba kluba zrela za drugo ligo.

Bimbo² (ni preverjeno)

Zreli za 2. Ligo ajaajjaa priprave v turčiji ? Pa niti v gradi na goričkon nemate kaj iskati 2 pametnivi podaji so nej napravili ... ajde 2 ligo!

Labod (ni preverjeno)

Pogrešam Pucka v ekipi.

Mamicaa (ni preverjeno)

Trontelj je izpadel kot trotlin..ajaj

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga je popusila ko stara kuzla
Sram jo neka bude
Salabajzeri na kvadrat

In reply to by Mamicaa (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga je popusila ko stara kuzla
Sram jo neka bude
Salabajzeri na kvadrat

In reply to by Mamicaa (ni preverjeno)

Mamicaa (ni preverjeno)

Murin DEJA VU (že videno)..ajaj

Tari (ni preverjeno)

Temu vi pravite nogomet. Še vedno ne vedo ka je to točna podaja, o znanju ne bom.

Karl Marx (ni preverjeno)

Nej me nešče razsvetli. Zakoj bi naj bilij tej trije črnci, pet bosancov pa trije štajarci šteri špilajo v dresi Radomelj (ljubljansko primestno naselje) MLINARJI ???

Labod (ni preverjeno)

Prvo so Radomlje nej primestno ljubljansko naselje, drugo pa če se ekipi pravi mlinarji je vsaki mlinar kateri je v tej ekipi pa nej važno od kec je in kakšne barve je. Vsaj po mojem.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Ajjaaajj (ni preverjeno)

Žalostno da sploh to prenašajo po tv to ni t od tekme kaj še le f od fuzbala .. kakšna 2 liga ?? 3 liga ! Žalostno da teptajo novo travnato površino!! Vsakemu kufre pakirat pa gas domo, tu ni več prihodnosti za nesposobne nogometaše!

Labod (ni preverjeno)

S takšno zdesetkano ekipo in en pol čas z enim igralcem manj je to dober rezultat. Bravo pa tak naprej.

LZN (ni preverjeno)

Mura iz Murske

NLK (ni preverjeno)

Katastrofa. Če izgubimo v Kidričevem, smo v čisti borbi za obstanek. S tako igro izgubimo tudi v pokalu proti Čardi

1919 (ni preverjeno)

Mura je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Tončija Žlogarja osvojila točko.
Tekma se začne z 0:0, se pravi z točko, ki je ne rabiš osvojit. Pravilno bi bilo;
Mura je na prvi tekmi pod vodstvom novega, trenerja Antona Žlogarja izgubila dve točki, ki jih na DOMAČIH tekmah proti bistveno slabšim nasprotnikom MORA osvojit.
ŠE en dokaz, da VODSTVO kluba NE DELA PRAVILNO. Denarja ZMANJKUJE, zato je že sedaj naslednja sezona pod VELIKIM VPRAŠAJEM.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Kdo je bil po tvojem bistveno slabši nasprotnik. Pred 4 leti so bile Radomlje bistveno slabše ali danes pa nikakor, vsaj enakovreden. Prej je Mura bistveno slabša vsaj kar se tiče igre glede na ostala moštva lige. Zato bo še huda borba za obstanek. To da so poškodbe in ne vem kaj ni nobeno opravičilo.

In reply to by 1919 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

NZS banda lopovska 2 Muriniva igralca sta nej smela špilati zavolo kartounov kere sta itak odslujžila prouti Maribori. NZS muti pa čaka ka se se skuper malo pozabi te pa odličitev kakšne na svejti nišče na pomli.

111111111 (ni preverjeno)

Korenovo in delo od njegovih prijateljev se že vidi, tako v mlajših tekmovalnih selekcijah na NZS ravni kot pri članih. Mladinci (domačih igralcev sploh ni več) totalna polomija in katastrofalna igra, kadeti poraz (ne vem, če sta igrala sploh 2 ali 3 domača igralca), starejši dečki žalost od igre in to danes pri članih slabo, slabo. Nazadujemo na vseh področjih, vse je v razsulu, drvimo strmo v propad. Žalostno, kaj so v dobrem letu Koren in njegovi naredili iz Mure v enem letu. Pa še slabše bo !!! Koren, kjerkoli je bil, je vse pustil v razsulu in vse skregal med seboj

Nekdoooooo (ni preverjeno)

Toga Korena tirajte iz Murske, dokler še imate čas. Ker bo kmalu prepozno, ker bo prej vse uničil !!!! To je pravi manipulator in mudrijaš. Uničuje klub, kot je to naredil drugod po Sloveniji !!!! Gre se mu samo za koristi

gurli (ni preverjeno)

Samo ka je nej bilou bombe, fala bougi vsi žijvi pa zdravi, jebeš rezultat.

čarni vrag (ni preverjeno)

Komaj so začali špilati pa je že pol moštva poškodovano. Laci pa Maruško sta se izgleda poškodovala na treningi.

Bambus Propad (ni preverjeno)

SOCIJALNI PROBLEMATIČNI ZA VAS JE KOREN DOKTOR PIŠITE SAME LAŽI IZGLEDA DA DRUGO NEZMORETE

Buba99 (ni preverjeno)

Ka lejko trener tu napravi či nega kvalitete... Tej dečki lejko nan šteri smo negda krv scalij za muro samo kopačke pucajo.. Tou ka sonskup z navlekle tou ne pali .. Dečki so nej klapa nej so nič od nič..samo ka so tan pa ka so vsaki mesec pare nakazane kazno bi jih tak ka bi se njin lače v rit zgrabile..gringosi ka se čaka trbelo de malo na en trening prijte !

Vinko13 (ni preverjeno)

Pa jebo vas primitivci, pol ekipe smo meli zunaj, ker so poškodovani (več kot 10 igralcev) + 2 sta mela kartone (kere bi morali odslužiti že proti Mariboru), pa te ščete, ka lejko špilamo še z enim menje zaradi rdečoga kartona. Vej pa trener sploh redne menjave nej mogo napraviti. Mi smo nej Celje, ka bi meli 2 enakovredni ekipi pa se poškodbe sploh nebi poznale. Na koncu je bila točka čisto zadosti, Maroša pa Lamy sploh nejsta mogla več špilati na koncu.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Naj si kondicijo nabereta pa bosta lahko igrala. Na maraton se ne gre brez kondicije, ali?

In reply to by Vinko13 (ni preverjeno)

white

ka je že pa bilo na tekmi 2000 trenerov,zdaj če eni odijo že več kak 30 let na tekme,to ne pomejni ka se razmijo v nogomet,edino kak držati pivo v rokaj

čarni vrag (ni preverjeno)

Kak je lejko po par tekmaj več kak 10 igralcov poškodovanih? Mura - onemogli dom.

In reply to by white

- (ni preverjeno)

White glavno ka se tij razmiš. Pa ja.

In reply to by white

white

evo prvi šinfaš se je oglaso,še 1999

In reply to by - (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga je popusila ko stara kuzla

In reply to by white

Starejše novice