Foto: Bobo
Košarkarji Slovenije so se danes, z začetkom ob 18. uri, v dvorani Bonifika v Kopru podali na drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. A dvoboj z Izraelom so spremljali protesti, na igrišče je celo vdrl Franci Kek.

Košarkarski dvoboj med Slovenijo in Izraelom v Kopru ni pritegnil pozornosti zgolj zaradi športnih udejstvovanj. Pred dvorano Bonifika se je zbrala skupina protestnikov, ki so izrazili nasprotovanje izraelski agresiji v Gazi.

Protest pod geslom »Slovenija navija, Izrael ubija« je potekal dokaj mirno, med tekmo pa je na igrišče vdrl slovenski režiser, producent, igralec, politik in košarkar ter  nekdanji poslanec Zares Franci Kek

Foto: Bobo

Zbrani so s palestinskimi zastavami in transparenti izrazili solidarnost z Gazo in kritizirali izraelsko vojaško akcijo. 

Krvava otroška oblačila, razobešena okoli dvorane, pa so še posebej nazorno sporočila težo situacije v Gazi, kjer otroci nimajo možnosti za brezskrbno otroštvo, kot je recimo igranje košarke.

Foto: Bobo

Tako kot dvoboj z Ukrajino je tudi tekma z Izraelom z varnostnega vidika veljala za rizično. Prireditelji so obiskovalce pozvali, naj pridejo pravočasno in upoštevajo navodila varnostnih organov in policije. 

V dvorano je bil zaradi varnostnih razlogov poleg nevarnih predmetov, tekočin in večjih torb prepovedan vnos določenih predmetov. Prav tako je veljala prepoved vnosa zastav tujih držav in transparentov z žaljivo vsebino.

Foto: Bobo

Slovenija je sicer ugnala Izrael z 88:79 (8:20, 40:37, 65:53).

Komentarji (11)

grobar (ni preverjeno)

tomi blentavomi Keki,bi trbelo malo gor nalujpati,bikec.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Ja, res si pravi grobar.

Kot oni Izraelski teroristi, ki ubijajo nemočne civiliste.

Predvsem ženske in otroke ❗❗❗❗❗

In reply to by grobar (ni preverjeno)

1919 (ni preverjeno)

Franci Kek naj gre v Gazo, ter TAM naj aktivno brani Palestince pred Izraelci. Vse ostalo je v stilu s tujim kurcem po koprivah.

. (ni preverjeno)

Franci politiki se jebe za svoje državljane. Naj bo to izrael, rusija, ukrajina ali slovenija. Dobri so samo ko so volitve.

Gees (ni preverjeno)

Navaden pozer je !!! Ka se ima politika mesati v sport ? Ze od 80 let je trajnica da sportnike ki trdno delajo , se marsicemu odpoveju , hinavski , priskledniski politiki prikrajsajo z blokadami .

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kje pa imaš ti šport ❓❓❓

Nikjer ga ne vidim ❗

Samo en velik biznis ❗❗❗

In reply to by Gees (ni preverjeno)

kiky (ni preverjeno)

pa to samo taki, željčni pozornosti, mentalni vprašljivci

white

prokleti muslički ritolizniki,da so pa teroristični musliči hamaskoji napadnoli izrael,te se je pa nišče nej doj meto pa protestejro

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kak si le še ti nor.

Zahodna propaganda ti je oprala možgane.

Ali si imel štipendijo od sionistov ?

In reply to by white

Gost55 (ni preverjeno)

Pozdravljam keka keks za predsednika

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Vidim, da vas je tukaj kar precej zahodnih sionističnih opranoglavcev.

Slovenija sploh ne bi smela dopustiti, da igrajo tekmo v Sloveniji.

No mogoče pa je vseeno bilo dobro s simbolnega vidika, da židovski lobi vidi, da se marsikje po svetu ne strinjajo s TERORJEM, ki ga izvaja Izrael, ko pobija civiliste, predvsem ženske in otroke.

Starejše novice