Foto: Fotolens.si
Hokejistke Moravskih Toplic predstavljajo slovenski dvoranski hokej na evropskem turnirju Challenge, ki od včeraj poteka v Murski Soboti. Ujeli smo nekaj fotoutrinkov v prve sobotne preizkušnje.

V dvorani Osnovne šole III Murska Sobota se je včeraj pričel evropski turnir kategorije Challenge I za ženske v dvoranskem hokeju.

Organizator enega od treh turnirjev evropskega ranga je Hokejski klub Moravske Toplice, ki slovenski hokej predstavlja v konkurenci še sedmih klubov iz z Madžarske, Danske, Bolgarije, Italije, Portugalske, Švedske in Gruzije.

Danes se bo zaključil skupinski del turnirja, jutri pa sledijo še tekme za končno razvrstitev.

Tesno v obeh popoldanskih tekmah

Hokejistke Moravskih Toplic so se uvodoma pomerile z ekipo danskega Copenhagna in izgubile z izidom 1:5. Strelka častnega zadetka za slovenske državne prvakinje je bila Sanja Zelko.

V večernem petkovem terminu so se dekleta pomerila še z Akademik Plusom iz Sofije. Napet dvoboj, ki ni bil najprimernejši za tiste s slabšimi živci, se je končal z rezultatom 2:4 v korist Bolgark. Moravske Toplice so po zaostanku z 0:4 v drugem polčasu prevzele pobudo, vendar niso izkoristile priložnosti za preobrat.

Ob dveh zadetkih so zastreljale kazenski strel, niso pa izkoristile niti kratkega kota, ko je bila od štirih možnih v vratih nasprotnic le ena igralka. Strelki za Moravske Toplice sta bili Petra Dervarič in Neja Dragojlovič, ki je bila včeraj proglašena tudi za športnico leta v občini Moravske Toplice.

Portugalski Lisbon Casuals je bil prvi sobotni nasprotnik, gostiteljice turnirja pa so morala priznati še tretji poraz. Dvoboj se je končal z rezultatom 1:6, Dana Škrilec je v 29. minuti znižala na 1:3.

Precej bolj tesno je bilo v popoldanskem obračunu z BKGDSE Fasorjem. Madžarke so v deveti minuti tekme povedle z zadetkom Zsuzsanne Toth, v 36. minuti pa je izenačila Petra Dervarič. Za zmago Madžark pa je ob koncu tekme zadela Luca Gyarmati.

Jutri, ob 11:30, se bodo hokejistke Moravskih Toplic pomerile še s švedskim Partillejem.

Triglav Predanovci do četrtega mesta v italijanski Ferrari

Pred dnevi so se v evropski konkurenci dokazovali tudi hokejisti Triglava iz Predanovcev. Slovenski prvaki so v italijanski Ferrari ravno tako nastopili na turnirju razreda Challenge I, domov pa so se vrnili s četrtim mestom.

Triglav je bil na prvi tekmi s 4:1 boljši od valižanske ekipe CardiffMet, ob Domnu Dšubanu je kar trikrat zadel Nejc Potokar, ki je bil s skupno devetimi zadetki tretji strelec turnirja.

Madžarski Epitök je bil na drugi tekmi previsoka ovira, gola Mitje Dšubana in Tomaža Pankerja sta zgolj omilila poraz z izidom 2:5, bolje pa se je razpletla tretja tekma. Nejc Potokar s tremi in Davorin Škrilec z dvema zadetkoma sta Triglavu priigrala zmago proti finskemu moštvu HT85.

Domači Bondeno je slavil z 10:4, ob dveh zadetkih Nejca Potokarja sta italijansko mrežo zatresla še Žan Zrinski in Davorin Škrilec, peto tekmo pa so z 8:1 dobile slovaške Rače, ki je bila tudi končna zmagovalka turnirja. Častni zadetek Triglava je dosegel Potokar.

Komentarji (5)

ge osebno (ni preverjeno)

čudoviti posnetki. In danes odlične tekme, čeprav brez naših rezultatskih presežkov. Nekatere tekme prave poslastice

Mura je večna (ni preverjeno)

Jebes futbal
Kurz gleda muro
Hokej je zakon

Niko i ništa (ni preverjeno)

Hokej se špila na ledu.

Mura je večna (ni preverjeno)

Tele mamino
Atekva budala
Marš v kočo

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

ge osebno (ni preverjeno)

bil na nekaj tekmah. jebemti ka delajo tej ženske. Špot ka nej več sobočancov prišlo tou glejdat. Bi meli kaj za videti. Mij se pa z fuzbalom cukamo.

Starejše novice