Nogometaši Maribora so po prekinjeni nedeljski tekmi nocoj dobili ligaški obračun z Bravom. Zasedbo Anteja Šimundže so v Ljudskem vrtu spodbujale tudi Viole, ki so med tekmo izobesile nekaj transparentov s sporočili.

Po nedeljskem dogodku v soboški Fazaneriji se še vedno vrstijo številni odzivi, država je danes napovedala zaostritev zakonodaje na tem področju.

Medtem ko javnost nestrpno čaka na odločitev pristojnih organov Nogometne zveze Slovenije glede rezultatskega razpleta prekmursko-štajerskega derbija in izrek kazni, so nogometaši Maribora že odigrali novo ligaško preizkušnjo.

Josip Iličić in Arnel Jakupović sta bila z zadetkoma najzaslužnejša, da so vijoličasti na domačem igrišču premagali Bravo, ki se je v zdesetkani zasedbi dobro upiral ekipi Anteja Šimundže. Kljub temu je bila zmaga gostiteljev srečanja več kot zaslužena.

Domače moštvo je s tribune spodbujala tudi navijaška skupina Viole, člani le-te pa so tekom srečanja postregli z nekaj sporočili.

Pričeli so s pozitivnim sporočilom: »Muraši hitro okrevanje«. Spomnimo, močna eksplozija v 57. minuti nedeljske tekme je v bolnišnico spravila sedem poškodovancev, ob petih nogometaših in kondicijskem trenerju tudi mladoletnega pobiralca žog.

Najslabše jo je odnesel mladi soboški nogometaš Niko Kasalo, ki je moral zaradi poškodb sluha ostati na opazovanju v UKC Maribor. Mladinski reprezentant je bil medtem že odpuščen iz bolnišnične oskrbe.

Južno tribuno Ljudskega vrta je sicer skozi celotno tekmo krasil transparent z napisom »Le enotni zmoremo vse«, kasneje pa so Viole izobesile sporočilo novinarjem: »Dragi novinarji iz ene petarde delate senzacionalizem za prazne stadione ni kriv huliganizem«.

Kmalu zatem so Viole opozorile še na 27. člen Ustave Republike Slovenije, ki govori o domnevi nedolžnosti: »Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.«

Kakšno je vaše mnenje glede sporočil mariborskih navijačev?

Komentarji (13)

Krimo (ni preverjeno)

Kot bivši član ene od navijaških skupin v sloveniji lahko povem naslednje :
Varnostniki ob vstopu ki so pregledovali viole so ponosni štajerci....
Vodja varovanja je štajerec...
In potem se vprašajte kako je možen vnos vsega na stadion.
Korenko bo muro pripeljal na dno ...[zakaj ni ostal v celju,dravogradu....]
Zakaj zdaj kar naenkrat neki toni in keki v muri zaradi oslug ... pa lep pozdrav v ms .
Viole se zdaj delajo norca same z sebe....

Mura je večna (ni preverjeno)

pa ko je počila ta mala petardica je izpala malome murašeku duda iz ust in mu pala na nogo i sedaj krumpa ko krumpasti vanč

In reply to by Krimo (ni preverjeno)

PROLETAR (ni preverjeno)

Gnide štajerske ! Kaj pa da so se norčevali iz ROMOV ?

In reply to by Krimo (ni preverjeno)

Statistik (ni preverjeno)

Posle karanja nema kajanja...

Avubdul (ni preverjeno)

Delajo se norca sami iz sebe, se najbole pa iz mure. Zalostno, ka na konci nede nihce nic odgovarjo…

black panter

Mrš gamad

ČB (ni preverjeno)

kaj je ena petarda ma dajte bedaki , te pa vržemo eno petardo med vas pred vas pa da vidimo ka je-sicer pa niste normalni že več deset let z petardami agresijo ,poslati vas na bojišče v ukrajino pa tam pokajte branite evropo maribor ,a zato ste pa strahotepci

pišta17 (ni preverjeno)

IZMEČKI ŠTAJERSKI.SAMA GOLAZEN ,KI SE DELA MOČNO,DRUGAČE PA VEČINA ZA BUREK NIMA

pišta17 (ni preverjeno)

ZDAJ IMATE SVOJIH 5 MINUT

In reply to by pišta17 (ni preverjeno)

GrintaČarna (ni preverjeno)

Podobno kot huligani v drugih navijaških skupinah,..ker to niso navijači

In reply to by pišta17 (ni preverjeno)

GrintaČarna (ni preverjeno)

Prepovedati vse oblike pirotehnike (rakete, petarde, bakle, dimne,...), ker te stvari se ne prižigajo v množici ljudi, pa pika!
Vsaka kršitev naj pomeni prazen stadion na naslednji tekmi, pa ni vrag, da se ne naučijo pameti, omogoči pa se gledanje tekem normalnim navijačem! Zaradi nekaj huliganov, katerim klubi plačujejo kazni in kupujejo pirotehniko, se neprijetno počuti 99,9 % normalnih,.

Sjsjaa (ni preverjeno)

Nikoli nic krivi, vedno nedolzni!
Stajerski slavcki “ultras” viole

Busybee (ni preverjeno)

Dvoličneži navadni. Upam ka dobijo prepoved obiska tekem na vseh tekmah prve lige. Socialaši navadni. Fuj fej in bljak

Starejše novice