Slovenski kmetje danes ponovno protestirajo, zbrali so se tudi v Vučji vasi.

Slovenski kmetje se pridružujejo zahtevam francoskih kmetov, ki s protesti opozarjajo na nevzdržne razmere v panogi.

Protestni shodi kmetov se danes nadaljujejo, kmetje so se zbrali v Murski Soboti, Celju in na Ptuju. 

Udeleženci protestov opozarjajo na trenutno stanje v kmetijstvu, ob tem izpostavljajo tudi niz zahtev do vladajoče politike.

Protestirajo tudi na drugem koncu Pomurja

Opozorilnemu protestu se pridružujejo številni slovenski kmetje, ob 9.30 so se zbrali v Vučji vasi.

»S protestom želimo spet opozoriti na naše zahteve vladi, ki se ne uresničujejo in našim pogajalcem dati vedeti, da je čas, da se zadeve premaknejo iz mrtve točke,« sporočajo kmetje.

V znak protesta so se kmetje iz Vučje vasi odpravili proti Radencem in Gornji Radgoni.

Komentarji (19)

...mmm... (ni preverjeno)

Tij golazen kda vlices pejneze z drzave za nic dela pa ka? Vsi se bunite kda kmet protestera pa ste glasne, kda pa javna uprava protestera ka zelijo za nedelo velke place pa jih podpirate.. vupan ka te takse idioti 1x tak lacne ka te na kolenaj prosile kmeta naj van da kaj za pogeste... pa tej subvencije ka ste vsi tak proti njin so zato ka lejko v bautaj dobijte hrano ceneje kak te jo pa daubile kda subvencjj nede.. ze zaj je kruj 5€ pa vec kila, te znaj ka de 10€ kila.. te bos pa tij pa tebi podobne prosile drzavo naj subvencije nazaj uvede...

In reply to by nasi (ni preverjeno)

kmečki sin (ni preverjeno)

KMETOM je vse drago kaj kupujejo samo njihovi pridelki prepoceni! SAM POHLEP!!

In reply to by ...mmm... (ni preverjeno)

kmečki sin (ni preverjeno)

LOBADARJI so na cestah. Raztrosili bodo sebe z trosilnikov. Država jim je z subvencijami dvignila standard in več od POHLEPA niso razsodni. DELOVNO ljudstvo pa ni podprto od države. SUBVENCIONIRANI SAMO MANJAKI ( na zavodu in brez šole zahtevajo direktorske položaje) in KMETJE.!
Dosti od teh sploh ne plačujejo NAJEM ZEMLJIŠČ OD STAREJŠIH IN SE4 S TEM HVALIJO PO GOSTILNAH!!!
NAJ opustijo kmetovanje če se jim ne izplača. LOBADARJI IN KOLORADSKI HROŠČI SO IN BI SE RADI HRANILI NA TUJ RAČUN!

Eh eh eh... (ni preverjeno)

Zakoj se kmeta tak ne podpira kak vse druge strajke? Lidje namesto, ka bi vsi skup stopile ka bi kaj dosegnoli smo sami en proti drugomi nastrojeni... ovi v lj.v pisarnaj se pa fajn smijejo z nas.. kak kmetov tak vseh drugeh... zato pa v sloveniji nikole nic nemremo dosegnoti pa nikoli nemo...

Wryio (ni preverjeno)

Lepo pijta kulake in kmetijske obrate, zakaj. Ok, ljudje vedno podpirajo delovnega kmeta, ostale pa ne.

In reply to by Eh eh eh... (ni preverjeno)

Papežovpolitik (ni preverjeno)

NAVADNI SMRTNIKI SMO ŠLI ŠTRAJKATI V LUBLANO ZARADI IZMISLJENE COVID PLANDEMIJE, ŠTERI KMET NAM JE PRIŠO POMAGATI S TEMI VLKIMI TRAKTORAMI KATERE JIMA JE KUPOVALA DRŽAVA,GE STE BILI TE V PIZD. MATERINE, KO SE JE ŠLO ZA VSE NAS IN NE SAMO ZA POSAMEZNE KULAKE KAKOR JE ZDAJLE SITUACIJA, GDE STE SE TE SKRIVALI Z TEMI VLKIMI TRAKTORAMI KO SMO VAS NAJBOLE POTREBOVALI, KO SO ONI NA NAS PRIŠLI Z SOLZIVCI,KONJENIKI IN RAZNIMI ROBOKOPI ???
A SO SE NA VAS KULAKI TUDI SPRAVILI Z SOLZIVCI PA TAKE...???

In reply to by Eh eh eh... (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...ka Nemcov Robi je tüj z vami...un je velki podpornik Robija Golouba...ponosni prleški kmetovje...takše Robije v rit nabršite... ka van delajo sramoto...

lepolepo (ni preverjeno)

e moji Slovenci, vsi proti vsem.....podprimo kmete, za nas se gre, bravo kmetje, ponosen na vas

Papežovpolitik (ni preverjeno)

Tau pa nej je res, ne gre še sploh za kmeta ampak za KULAKE šteri večina dela za tuje Korporacije, Ljudje ne nasedate na ta sranja, kulaki želijo izriniti totalno maloga kmeta iz zemljišč...,Zbudite se ovce sajave,ne padajte pa na te njihove Laži !

In reply to by lepolepo (ni preverjeno)

Amigo (ni preverjeno)

Sramota! Kako ovirajo normalen delaven narod! A nimajo dela doma???
Traktorji pa od 150 k naprej, ki jim je kupila drzava. Zakaj se niso tako zavzeli za malega kmeta?

Kroki (ni preverjeno)

Ovirajo nas,ki bi jih naj podpirali.

praktik (ni preverjeno)

Glede subvencij je bilo pa že tolikokrat razloženo, da so namenjene temu, da imamo cenejšo hrano. Saj kmetje lahko takoj dvignejo cene do podjetij in trgovin, če se jim ukinejo subvencije. Drugi razlog subvencij pa je, da se lahko kompenzirajo vsi novi okoljski ukrepi, pa omejitve glede uporabe gnojil, določene zemlje, zaraščanja, ..... Zadeva je mnogo bolj komplicirana in subvencije so si izmislili politiki, ne pa kmetje.

A resno.. (ni preverjeno)

Ok, dajmo ukiniti in naj se dvignejo cene. Bo šlo?? ...... Vam Težko, ker trenutne subvencije podpirajo njivsko površino in ne količino pridelka. To pa je ogromna razlika.

In reply to by praktik (ni preverjeno)

praktik (ni preverjeno)

@a resno. ja, samo pogoh ka se ukinejo subvencije, pomeni popolna actonomija odlocanja o svojem kmetovanju. torej prvo kak prvo bi sadil vse GSO. americani pridelajo 35+ zon koruze na hektar z genako spremenjeno koruzo, mi pa okrog 15 ton na ha. GSO se lahko posprica s poceni hebicidi, saj gen v koruzi ne dovoli da bi ji skropivo skodilo. Ko jebe kolobar, koruzo za koruzo non stop. Naj dovolijo vsa skropiva ki so na trgu. omejitve dusika naj odstranijo, vsak vrze kolko hoce. dovolijo naj genako sprmenjene bike, prasice, enkrat vecji zrastejo v pol casa. ne rabimo subvencij ce lahlo delamo kar hocemo. zdaj pa! EU hoce imeti tako in tako hrano in urejenost zemljisc. ce ti hoces da ti pridelam relativno varno hrano, placaj. ali pa zate placa eu, ker poskrbi da pod njihovimi pogojim pridelujem hrano. to kar se pa zdaj uvaza z ukrajine, ustreza kmetovanju brez omejitev....

Papežovpolitik (ni preverjeno)

AJDA, TE PA TAK, VSAKŠI KULAK ŠTERI ZAJ ŠTRAJKA NAM NAJ TAKOJ PREDSTAVI SVOJE IZDELKE KA NAM ŠTERI KATERO HRANO PRIPRAVLJA, AJDA IDEMO ME REJSAN ZANIMLE OD TOTIH KULAKOV KAJ ON DOBROGA ZA NAS PROIZVAJA IN PRI TEM NE UNIČUJE ZEMLJO,ZRAK IN PODTALNICO !

In reply to by praktik (ni preverjeno)

Dekooo (ni preverjeno)

@praktik. Uničevanja okolja in škodovanja ljudem v okolici kjer imaš ti kmetijo ni popolna avtonomija. Malo po domače si to razlagam. Potem bomo mi tudi po tvoji njivi imeli motokros.? Na poceni herbicide in ostalo sta.nje kar pozabi, GSO ti kar svobodno, četi kdo kupi v EU. Kupec v EU je malo bolj ozaveščeni kot čez lužo. Ne rabiš kolobariti, samo potem ne boš dolgo kmetoval. Se strinjam delaj kar hočeš, samo ne boš pa uničeval okolja in onesnaževal okolice in ljudi okrog sebe. Tu se konča tvoja svoboda, kot svoboda vsakega podjetnika. Kdaj boš /boste začel?

In reply to by praktik (ni preverjeno)

Bruce Dickinson (ni preverjeno)

praktik. Bravo za tvoj komentar. Se pa vidi po komentarjih, da je večina Prekmurcev umsko podhranjenih. To kaj nekateri pišejo, se vidi kje Prekmurje kot kmetijska regija po pameti zaostaja za celotno državo. SRAMOTA.

vaški pijanček (ni preverjeno)

s polnimi prikolicami gnoja zavzeli ulice, ker jim ni za delo na njivi !

Papežovpolitik (ni preverjeno)

Prišli so pokazati svoje stroje ka smo jin mi Državljani sofinancejrali...!

Starejše novice