Nogometaši Mure imajo novega trenerja, na klop črno-belih se seli znano ime iz slovenskih nogometnih igrišč.

Pričakovana novica je včeraj v večernih urah dobila še uradno potrditev, Mura se bo v nadaljevanje prvenstva podala z novim trenerjem.

V Fazaneriji so potrdili, da Vladimir Vermezović ni več trener črno-belih. Šestdesetletni srbski strokovnjak zgodbo v Murski Soboti zaključuje po skupno petih mesecih.

Septembra je nasledil Darjana Slavica, ki je ekipo začasno vodil po slovesu Dejana Grabića.

Mura je pod njegovim vodstvom odigrala 13 ligaških preizkušenj in v tem času dosegla pet zmag, tri neodločene izide in pet porazov, v pokalnem tekmovanju pa so Sobočani premagali Dokležovje in Hodoš.

Uradno: Na vročo klop črno-belih prihaja Anton Žlogar

Že pred odhodom Vermezovića so se pojavile glasne govorice, da bo na vročo klop črno-belih sedel Anton Žlogar, ki je do sedaj vodil slovensko reprezentanco do 19. leta starosti.

Govorice je Nogometna šola Mura pred nekaj trenutki potrdila na svoji spletni strani, z današnjim dnem je trener članske ekipe postal Anton Žlogar.

Znano ime slovenskih nogometnih igrišč, kaj je dejal ob predstavitvi?

Anton Žlogar je znano ime slovenskih nogometnih igrišč. Kot nogometaš je člansko kariero začel v Izoli, v Sloveniji pa je nato igral še za Primorje, Gorico in Olimpijo. Med slovensko nogometno elito je zbral točno 300 nastopov in ob tem prispeval kar 90 zadetkov.

Z aktivnim igranjem je zaključil na Krasu, po koncu igralske kariere se je podal v trenerske vode. Na začetku je vodil Kras, nato je prevzel Brda in kasneje kranjski Triglav. Od leta 2019 je deloval na Nogometni zvezi Slovenije, kjer je vodil mlajše selekcije reprezentance.

Žlogar je ob predstavitvi dejal, da prihaja v velik slovenski klub:

»Zagotovo so vtisi odlični. Prihajam v velik slovenski klub z bogato tradicijo in velikim številom navijačev. Mura je klub, ki je že osvajal lovorike, tudi zato se je bilo težko upreti klicu Mure.«

Komentarji (24)

Mura prvak (ni preverjeno)

Ajde Tonči,...samo pogumno,...mi stojimo za tabo in ekipo.

trg zmage

Pod Šimundžem je vse klapalo. Pod Čontalo bore malo, nič bolje niti pod Grabićem in sedaj Vermezovićem.
Kaj bo pod Žlogarjem? Če še pri tem ne bo boljše in uspešnejše igre, potem moramo priznati, da so vsaj dve leti katastrofalno kadrovali! In to delajo... športni direktorji!
Imeli smo naslov prvaka, udeležbo v konferenčni ligi in s tem dobili za naše razmere tudi precej denarja. Neki plus je moral ostati. Nekaj igralcev prodali in tudi zaslužili, kakšen je odšel brez odškodnine, ampak smo sigurno tudi koga pripeljali, kateremu je pogodba drugje potekla. Torej, kje je denar, s katerim bi lahko res pripeljali kvalitetne okrepitve? Smo vse zmetali stran na "greške prirode po fudbalu"? Kar precej igralcev je bilo bombastično napovedano kot velike okrepitve, a igrali niso skoraj nič, dobivali pa sigurno kar dobro plačo. Vse zgoraj omenjeno so "velike greške", ali ne "prirode"!
"Mura prvak" optimistično razmišlja, samo tako naprej. Upajmo na boljše čase, klub je ene vrste prekmursko-soboška inštitucija in vredno ga je ohraniti. In vsled nedeljskih dogodkov tudi razmisliti, se še naj naprej podpira navijaška skupina, katera tudi praktično vsako kolo pridela nekaj denarne kazni oz. po domače dela pizdarije.

In reply to by Mura prvak (ni preverjeno)

Tuna (ni preverjeno)

Dundek idi biciklin gunit pa se mejšaj v to ka ti neje delo. Še za füčkati košarko nejsi bil…

In reply to by trg zmage

eden1 (ni preverjeno)

Sramota !!!! Koren OUT !!!!

Ofeden (ni preverjeno)

od kda je Koren prišo ide Mura samo še navzdoj. Razpüsto marsikero murino selekcijo, vozi pa svoje lidi, od dece naprej. Nemre biti korošec čarno bejli po srce, njega edino zanimajo €€€.

In reply to by eden1 (ni preverjeno)

alo stari (ni preverjeno)

odlično,...mlada ekipa, mlad trener,... Mura drugo leto v vrhu lige, letos pa pokal

1567 (ni preverjeno)

Ti sanjaš ? Očitno, ne bo nič ne v pokalu in ne v ligi. Bodimo malo realni, dokler bo Koren in njegovi prijatelji zraven ter bodo gledali samo na osebne interese, žal ne bo nič !!!!!

In reply to by alo stari (ni preverjeno)

strok (ni preverjeno)

Hja, pokal. Ne bo enostavno s Čardo. Verjemi mi. Še pomnite tovariši? Čarda:Mura, 1 : 0, pokal, ne tako dolgo nazaj.

In reply to by alo stari (ni preverjeno)

Fazanarija (ni preverjeno)

👌samo ekipo vred pobrati pa bou. Vorvlen v preobrat in dobre rezultate. Ajde Mura

vrag od vraga (ni preverjeno)

Prvi pogoj za nogomet je kondicija, če drugo imaš ali ne. Če nimaš kondicije ti kvaliteta ne pride do uveljavitve. Kondicija za 90 do 100 minut igre, ne pa tempo veteranske ekipe in podaje kot v počasnem posnetku. Potem pa že pride v poštev znanje trenerja, zato upam na boljše, ker slabše ne more biti.

CheVermezo (ni preverjeno)

Točno, se strinjam! Če je dobra kondicijska priprava, lahko tudi povprečen igralec in ekipa odigra dobro,...Pa avtoriteta trenerja, športno življenje in maksimalno zalaganje,...skoraj vojaški režim! Ker določeni igralci morajo biti vodeni! Ne pa šminkiranje, pljuvanje in sopihanje po 20 min. igre, nočni život, to ne gre,...

In reply to by vrag od vraga (ni preverjeno)

Lovec. (ni preverjeno)

Mura de do konca sezone več trenerov menjala, kak de pa točk osvojila v spomladanskon deli

Ž(L)OGAR (ni preverjeno)

Malo povprašajte kolko je zaslužil odhajajoči trener in kolko še bo,...

Labod (ni preverjeno)

Ekipa Murem je tehnično in kondicijsko že eno leto na nivoju enega ligaša Pomurske lige. Čas je, da se to dvigne in upam, da bo to Tonči naredil.

fidolino (ni preverjeno)

BIT ,ČE VESELO???

Terenec (ni preverjeno)

Meni moti druga stvar.Koren ocitno unicuje murino nogometno solo.Starsi ste placevali vadnino v mlajsih selekcijah,zdaj pa en Korosec vlaci sem kadete in mladince iz cele Slovenije.Zakoj..? Svojega sineka bo svorsejral..denar potroso..pa se mu jebe za Muro in Prekmurce..Kuzmic pa vse to mirno gleda Ali koga on ma za svetovalca...Zahovica..???pijtan samo ker mi vse to smrdi..

nole (ni preverjeno)

Rezultati teh mlajših selekcij glih ne kažejo ka bi uničeval nogometno šolo. Pred Korenom so se dejansko borili za obstanek, v zadnji sezoni pa so mladinci in U15 pri vrhu lestvice, kadeti pa v sredini. Očitno te ne takšen lolek kak ga tu eni obtužujete. De pa seveda čas pokazo, če ima resno tu čisto neke druge interese. Gnes s tem ka je Žlogara postavo za trenerja si je ogromno breme naložo na hrbet.

In reply to by Terenec (ni preverjeno)

1567 (ni preverjeno)

Najhuje je še to, da vse te kadete in mladince, ki prihajajo iz raznih drugih klubov iz cele Slovenije financira klub in pomurski starši otrok, ki otroke imajo pri Muri od 8 leta naprej. Vsem tem novincem dajo pogodbe, jim dajo za prebivanje internate ali stanovanja in jim plačujejo hrano ter imajo ogromno še drugih ugodnosti, nobene vadnine pa jim ni potrebno plačevati. Otrok mure, ki trenira od majhnih nog, pa plačuje za vse te pizdarije mesečno vadnino od 50-70 € na mesec. Pa če se Koren že gre to politiko v klubu, pa naj cela nogometna šola nima nobene mesečne vadnine !!!!! Koren, pojdi nazaj za Koroško, dokler še imaš čas. Pa da tukaj ne pozabiš buroja, vzemi si ga seboj.

nole (ni preverjeno)

Več kak očitno si starš od nekega otroka. Zakoj teh stvari ne povejš v klubu človeku v obraz, če te tak motijo? Tam ste valda vsi tiho. Te pa idete bluzit na neki portal človeku za hrbtom.

In reply to by 1567 (ni preverjeno)

1567 (ni preverjeno)

Ni potrebno biti starš od nobenega otroka, da vidiš, kar se dogaja, kdor pa tega ne vidi, pa je slep. Zato pa imajo tako slabo mnenje o Korenu vsi, ki so z njim delali na Koroškem (Dravograd, Fužinar) in v Celju ter tudi v Murj. Enaka zgodba se nadaljuje tukaj pri Muri, kjerkoli pa je bil, pa je naredil razdor v klubu !!! Nikjer o njemu ne slišiš nič dobrega !!!

In reply to by nole (ni preverjeno)

moje mnenje (ni preverjeno)

Čista zgrešeno mišjljenje. Nihče ne sili nikogar naj njegov otrok trenira v Muri. Ta ka to ka 70€ plačuvlete vadnine ste si sami krivi. Ka mislite, ka so Raduha, Šumenjak, Ščernjavič, Maroša, pri u7 v Muri bili? V prekmurji mamo privilegij, ka ma skoro vsak vas velko nogometni klub. Zakoj jin ne vozite v domače klube? Zato ka si s ten ka povejte ka vaš mali pri Muri špila pri u7 pa u9 pumpate svoj ego. Pri u13 pa u15 pa jočete ka vaš mali ne špila. Pri u13 se selekcija začne delati, te kda iz teh malih klubov prijdejo dobri igralci, kar je tudi prav.

In reply to by 1567 (ni preverjeno)

Elokog (ni preverjeno)

Vupan ka de začo špilati of anglež ka je pri hahahaha Arsenali labde pobero

Bambus Propad (ni preverjeno)

STARIŠI KDO VAS SILI,DA MORETE SVOJE OTRKE IMETI PRI MURI PELJITE JE DRUGAM PA PUSTITE KORENA IN TRENERJE PRI MIRO NAJ DELAJO PA ČAS BODE POKAZO .KAJ ZMOREJO VERJETNO TO TOLIKO KRITIZIRAJO PRIVRŽENCI RAJBARA IN ČONTALE,KATERIVA STA MURO PRIPELJALA TJA KJER JE

po (ni preverjeno)

Pelji si Korena domov !!!

In reply to by Bambus Propad (ni preverjeno)

Starejše novice