Slika je simbolična.
Ministrstvo: Zdravniki morajo za starejše od 65 let tudi med stavko izvajati vse storitve.

Ministrstvo za zdravje na opozorilo skupnosti socialnih zavodov, da imajo stanovalci v domovih za starejše in svojci zaradi zdravniške stavke otežen dostop do zdravstvenih informacij in dokumentacije, odgovarja, da morajo zdravniki za starejše od 65 let tudi med stavko izvajati vse storitve. 

Tako določa zakon o zdravniški službi, so navedli za STA.

Skupnost socialnih zavodov Slovenije je ministrstvo in zdravstvene zavode v torek prosila za ukrepanje, da stavka ne bi dodatno prizadela starejših.

Ministrstvo pa stanovalcem v domovih in svojcem svetuje, naj se v primeru težav ali vprašanj glede zdravstvenih informacij in dokumentacije obrnejo neposredno na vodstva zdravstvenih zavodov ali na zdravstveni inšpektorat.

Ministrstvo razume skrbi, ki se pojavljajo zaradi morebitnih težav v času stavke

Zagotovili so, da se zavedajo pomena, ki ga ima zagotavljanje kakovostne zdravstvene oskrbe za starejše, in da razumejo skrb, ki se pojavlja zaradi morebitnih težav v času stavke. 

V teh izjemnih okoliščinah je sodelovanje z zdravstvenimi zavodi po njihovih besedah ključno za zagotavljanje nemotenega poteka zdravstvene oskrbe. Na ministrstvu ves čas spremljajo razmere. Prizadevajo si za čim boljšo komunikacijo in reševanje morebitnih težav, ki se pojavijo zaradi stavkovnih aktivnosti, so zatrdili.

Komentarji (7)

LNZ (ni preverjeno)

Če se pisno zavežeš, da ne boš delal več nenormalnih ur in pristaneš na (samo!!) 8 nadur vsak(!!) teden v skladu z vsemi evropskimi direktivami kot zgornja količina normalno opravlenega in še varnega dela, temu težko rečeš stavka, kvečjemu konec delavskih standardov iz časov industrijske revolucije.
Ob striktnem delu 40+8 vseh vpletenih se bo pokazala realna kapaciteta našega zdravstvenega sistema. Ker sistem, ki je temeljil na izgorevanju in nečloveških urah zaposlenih, ni funkcionalen. Tudi zdravniki imajo družine in otroke.

GrizliMS (ni preverjeno)

Naša država je v riti. Zdajšnja vlada se preveč ubada z Janšo, zakaj? Če bi bili res boljši, bi kaj naredili, bi ga prehiteli. V bistvu ga nimajo v čem, so popolnoma nesposobni! Draga vlada izpolnite kar ste podpisali ali pa drugače ne obljubljajte, če niste sposobni realizirat?!

juhas (ni preverjeno)

toti Janši do gležnjev ne segajo, ne ka bi bili boljši....ne ven pa kaj mi čakamo, da jih naženemo v 3 krasne

In reply to by GrizliMS (ni preverjeno)

Vaše ime (ni preverjeno)

Ukrepi, kot so povečanje plač, vzpostavitev standardov in normativov ter omogočanje boljšega ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem lahko pomembno spodbudilo mlade zdravnike, da izberejo tudi manj popularne specializacije.

Tanja flasskon (ni preverjeno)

golobovići so do kurza

In reply to by Vaše ime (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

ali evtanazije v času stavke tudi ne bodo izvajali

čarni vrag (ni preverjeno)

Človeku so izrezali zdrav želodec pa nihče od belih bogov ne bo odgovarjal. Če avtomehanik slabo popravi bremze gospoda doktorja in se ta ubije pa de šo v zatvor. Avtomehanik ima v našem sistemu večjo odgovornost kak doktorji. Tak pač je.

Starejše novice