Slika je simbolična.
Najlepše so zgodbe, pri katerih se konec spremeni v začetek. V času, ko se končuje obnova dravskega nabrežja in Festival Lent poln optimizma ter ustvarjalnih zamisli čaka na vrnitev k reki, se bo spisala še ena takšna. Nostalgično in spektakularno obenem!

Pisalo se je leto 2018, ko se je od lentovske publike, z enim izmed njihovih zadnjih koncertov v Sloveniji, poslovila ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin bivše skupne države. 

Plavi orkestar je s svojimi globalnimi uspešnicami zaznamoval generacije, in ko je skupina kmalu za tem napovedala konec svoje kariere, je to sprožilo pravi mali medijski vihar.

V Maribor prihaja Plavi orkestar

Danes se organizatorji največjega multikulturnega festivala na prostem pri nas nadejajo ponovnega, saj najavljajo: 

Plavi orkestar se vrača na odre! Po dolgoletnih poskusih številnih promotorjev, da bi po razprodani turneji Everblue, ki je navdušila več kot pol milijona poslušalcev, skupino ponovno pripeljali pred koncertne mikrofone, je to uspelo Festivalu Lent

V Mariboru prvič tudi nova pesem

27. junija bodo nastopili na Glavnem odru, kjer bodo občinstvo razvajali s set listo, polno klasik, kot so Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče ali Zelene su bile oči te. 

Hkrati ob tem najavljajo kar nekaj presenečenj in nepričakovanih skladb iz svojega bogatega arzenala uspešnic, obeta pa se tudi premiera: v Mariboru bo prvič zazvenel nov singl, ki najavlja vrnitev skupine – ne le na koncertne odre, temveč tudi na playliste.

»Veselimo se poletne vrnitve na odre. Vedno je vznemirljivo iti v mesta, kjer že dolgo nismo igrali, še posebej na Festival Lent in v Maribor, na katerega imamo lepe spomine in kjer pravzaprav začenjamo svojo »vrnitev v prihodnost«,« je ob tej priložnosti povedal frontman Saša Lošić - Loša.


Vrhunska produkcija in dovršena scenografija

Kot vselej pri Plavem orkestru bosta koncert pospremili tudi vrhunska produkcija in dovršena scenografija. Ne obeta se torej le dolgo pričakovana glasbena vrnitev, temveč koncertni spektakel, ki bo navdušil vse, ki skupino spremljate že desetletja, pa tudi tiste, ki jih boste videli in slišali prvič. 

Povedano drugače: obeta se nepozaben koncert – žur v najboljši lentovski maniri, ki se ne bo zapisal le v festivalsko zgodovino, temveč bo spisal tudi novo vznemirljivo zgodbo ene tukajšnjih najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov.

Prodaja vstopnic se začenja v četrtek, 22. 2., ob 10.00. Več informacij in prodaja kart pa na spletni strani Narodnega doma.

Komentarji (4)

Lovec. (ni preverjeno)

Viole band s pesmijo Topovski udar

Tanja flasskon (ni preverjeno)

muraši
ne jebite nas vi
jer nas več jebu svi

In reply to by Lovec. (ni preverjeno)

Pika na I (ni preverjeno)

Plavi orkestar, hvala ne, v živo so katastrofa.

bebcieni (ni preverjeno)

Le kdo se vrača na koncertne odre?
.
Miki maus ali što? Jeballi vas takšni zarukani naslovi. Pa ka je vas na ton sobotainfo resno nikaj nej sran ka ste takšni loleki?

Starejše novice