Vir: Vinarium-Lendava.si
Nekateri krajani proti gondoli do lendavskega Vinariuma.

Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi je na občino Lendava naslovila dopis, da naj iz proračuna izloči postavke za nakup nepremičnin za gradnjo gondolske žičnice do stolpa Vinarium, je potrdil predsednik skupnosti Ivan Denša

Lendavski župan Janez Magyar je dejal, da načrtom nasprotuje le ena oseba, ki mora priznati služnostno pravico za zemljišče.

Svet Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi je na sestanku minuli teden obravnaval pritožbe nekaterih krajanov, ki se bojijo, da bodo zaradi projekta Nad mestom Lendava do stolpa Vinarium izgubili svojo nepremičnino - zemljišče, klet ali stanovanjsko zgradbo, je za STA povedal Denša.

Občino Lendava prosijo, naj iz proračuna izloči postavke in sredstva, za nakup za gondolo potrebnih nepremičnin

Zbrani so zato sprejeli sklepe, s katerimi občino Lendava prosijo, da se iz občinskega proračuna za leti 2024 in 2025 izloči postavke in sredstva, namenjene za nakup za gondolo potrebnih nepremičnin, ter jih poslali v obravnavo občinskemu svetu.

Župan Magyar je za STA povedal, da dopisa na seji prejšnji teden niso mogli obravnavati, ker ni bil vložen v skladu s poslovnikom. Problematično pa se mu zdi, da so sejo sveta krajevne skupnosti na to temo sklicali brez predstavnikov občine. 

»Če že mene niso povabili, bi lahko poklicali vsaj strokovne sodelavce občine. Vedno smo se odzvali na vse pobude, težave in vprašanja občanov,« je poudaril.

Kot je zatrdil, so z lastniki zemljišč, potrebnih za postavitev gondole, že govorili. 

»Lastniki parcel so na to pristali in podpisali že prej, sicer na občini sploh ne bi dobili koncesije, je pojasnil. Tudi cenitve parcel, na katerih bodo stali stebri, že potekajo,« je dodal.

Z gondolo ima po njegovih besedah težave le ena lastnica parcele, za katero pa na občini potrebujejo le podelitev služnostne pravice, saj stebra za gondolo tam ne bo. 

»Gospe smo tudi jasno povedali, da njene parcele ne bomo odkupili. Za gondolo so namreč predvideni le trije stebri, zato odkupujemo le nekaj parcel,« je navedel.

Vodstvo občine je po Magyarjevih besedah na željo občanov, ki so prosili za dodatne informacije o gondoli, sklicalo tudi poseben sestanek. Lastnice nepremičnine, »ki ima težave z žičnico«, na tem sestanku ni bilo, je bila pa na občini na individualnem pogovoru.

»Sem za to, da se z vsakim lastnikom parcele ali služnostnim upravičencem pogovarjamo osebno in poskušamo rešiti vse dileme. Zato smo najeli zunanje strokovnjake, da bo vse narejeno nevtralno, korektno in profesionalno,« je še povedal župan.

Denša je za STA še povedal, da se bo svet krajevne skupnosti spet sestal marca in da bo takrat obravnaval tudi projekt žičnice. Na zasedanje bodo povabili tudi župana, je zatrdil.

Projekt ne bo le razbremenil cest, temveč predstavlja novo turistično atrakcijo

Občina Lendava je koncesijo za gondolsko žičnico, ki je načrtovana iz središča Lendave prek Lendavskih goric do stolpa Vinarium, dobila septembra lani. Za en kilometer dolgo vožnjo z gondolo bo treba postaviti tri nosilne stebre.

S projektom po Magyarjevem mnenju ne bodo le razbremenili cest - avtobusom bodo namreč prepovedali vožnjo po ozkih cestah do Vinariuma -, temveč tudi dobili novo turistično atrakcijo.

Komentarji (13)

siroče (ni preverjeno)

Od kdaj je gondola turistična atrakcija? Avti se bodo še vedno gor vozili, tistih nekaj avtobusov pa tudi ni ne vem kakšen problem. Res pa je, da ko grem na Pohorje in Golte na smučanje, grem zato, ker je gondola turistična atrakcija.

. (ni preverjeno)

siroče ti si rejsan siroče či je na Pohorji atrakcija je tudi tu lejko.

In reply to by siroče (ni preverjeno)

nabuloze (ni preverjeno)

tornarmagyar akcija to ti bo atrakcija

In reply to by siroče (ni preverjeno)

Sobočanec12e8r729 (ni preverjeno)

Marija ! Poslušaj! Törnar se piše tak. Tak da ti ki niti nemas blage veze hvala bogu da si letela iz te funkcije ke si žepe punila

In reply to by nabuloze (ni preverjeno)

goričanec2 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bilo kao se dela v Sloveniji se par bedakov najde ka so praote!

Hajdoše (ni preverjeno)

Cirkusanti delajo iz Lendave cirkus, zdaj je van še smešno, še jokali boste na konci, idioti sajavi !!!

In reply to by goričanec2 (ni preverjeno)

Nika-pasjeglava (ni preverjeno)

bolje gondola
kot da bi na vrhu postavili kip ESMERALDE ki je spregledala

In reply to by Hajdoše (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Ja. Res je človeška norost brezmejna.

Danes delajo atrakcije na napačnih koncih.

Ego (ni preverjeno)

"Vedno smo se odzvali na vse pobude, težave in vprašanja občanov" To je velika laž, ker kljub pozivom mi več kot leto dni niso podali odgovora, pač pa šele po prijavi informacijskemu pooblaščencu. Resda se je šlo za nekaj drugega, vendar ti mora organ odgovoriti v 20-ih dneh in pika.

hotiza (ni preverjeno)

Ženska ima prav .Pune goubce lažij imajo samo da pridejo do privolitve lastnika vse obečajo na kocu pa figa pod nos .

hotiskivili (ni preverjeno)

zupnik hotiski mi danes povedal da v nedeljo gostil zupana in njegovo mater in se hvalil ka na hotizi pri farovzu gradijo vrtec i za stare dnevno varstvo. V roku dvejh lejt hehehehubuhu
Je vilmos povedal ka nika ne vervle ka se cerve mu neje dokoncal in sumnja ka do za velko noc sploh mejle kaj v cerkvi

In reply to by hotiza (ni preverjeno)

Lubibog (ni preverjeno)

Kako tele moras bit, da gres kaj takega napisat. Pomoje si ti Vilija videl v lastoriji v soboto zvečer.

In reply to by hotiskivili (ni preverjeno)

Mamini cecki (ni preverjeno)

Kaj pa če gondola ne bo razbremenila prometa kot trdijo?

Starejše novice