Slika je simbolična.
Evropska unija upa na pomoč Taylor Swift pri mobilizaciji volivcev.

V Bruslju upajo, da jim bo ameriška zvezdnica Taylor Swift pomagala pri mobilizaciji mladih volivcev pred junijskimi evropskimi volitvami

Podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas jo je pozval, naj na svojem majskem koncertu v Parizu mlade povabi na volitve.

Schinas je ob predstavitvi ukrepov, namenjenih večjemu vplivu mladih na evropske politike, mlade Evropejce pozval tudi k udeležbi na evropskih volitvah, ki bodo potekale od 6. od 9. junija. Pri tem je poudaril, da so ravno mladi tisti, ki so najbolj učinkoviti pri pozivanju k udeležbi na volitvah.

Obrnil se je na ameriško glasbenico Taylor Swift, ki je septembra lani mlade Američane v objavi na družbenih omrežjih pozvala, naj se registrirajo za volitve. To jih je dan po objavi storilo 35.000, je dejal podpredsednik komisije, pristojen za spodbujanje evropskega načina življenja.

»Taylor Swift bo imela 9. maja na dan Evrope koncert v Parizu in močno upam, da bo podoben poziv namenila tudi mladim Evropejcem,« je pozval. 

Izrazil je upanje, da njegovo novinarsko konferenco spremlja tudi kdo iz ekipe Taylor Swift in da ji bo predal prošnjo.

Ameriška pop zvezdnica, ki jo je ameriška revija Time decembra lani razglasila za osebnost leta 2023, se bo v francoski prestolnici mudila v okviru svoje turneje Eras Tour.

Na volitvah pred petimi leti je sicer udeležba med volilnimi upravičenci, mlajšimi od 25 let, na ravni unije znašala 42 odstotkov, med starimi od 25 do 39 let pa 47 odstotkov. Volitev se je sicer maja 2019 udeležilo nekaj več kot 50 odstotkov volilnih upravičencev.

Komentarji (2)

čarni vrag (ni preverjeno)

Golob je obljubljal čudeže, samo naredil ni nič.

Niko i ništa (ni preverjeno)

Kaj ne, janšizma nas je uspešno rešil.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice