Slika je simbolična.
Psa na območju Policijske uprave Nova Gorica povzročata težave.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica obveščajo o napadih psov.

Prvič sta psa med hojo iz Ajdovščine proti Lokavcu napadla 18. decembra 2023 okoli 22.00 ure. 50 letna državljanka Slovaške je hodila v smeri Lokavca, ko sta s polja pritekla psa in jo napadla. Pri tem sta jo ugriznila v predel stegna in goleni.

Drugič sta na približno istem kraju napadla 19. decembra 2023 okoli 16.30 na kolesarski stezi 28-letno kolesarko. Eden od psov jo je ugriznil v desno nogo.

Še tretjič sta psa v bližini ajdovskega letališča okoli 22.15 ure skočila na 31-letno Lokavčanko. Eden od njiju jo je ugriznil v gleženj leve noge, jo z gobcem držal, zaradi česar je ženska padla po tleh.

Vse napadene ženske so pomoč poiskale v ajdovskem zdravstvenem domu, kjer so jim rane oskrbeli.

Psa še nista bila zasledena

Policisti opozarjajo vse, tako pešce, kot kolesarje, ki se še bodo nahajali na tem območju, da psa še nista izsledena. S strani policistov sta sicer bila opažena, vendar jih niti delavcu zavetišča, niti policistom specialne enote niso uspeli ujeti in oziroma uspavati, saj se jim niso uspeli dovolj približati. 

Slednji so bili na kraj pozvani, ker so napadi eskalirali v taki meri, da je njihova pomoč nujno potrebna.

Gre za psa mešanca, eden od njiju je večji, s črno oziroma temnorjavo, daljšo dlako, drugi pa je nekoliko manjši, svetlo rjave dlake.

Komentarji (5)

TARZAN BREZ ČITE (ni preverjeno)

Če bi jaz naletel na ta dva psa in bil siguren, da sta "prava", ter bi imel na dosegu roke puško, ga ni zakona in bedaka, ki te zakone piše, ki bi mi preprečil, da zverino ukokam!

Lolii (ni preverjeno)

E moj tarzane,ukokao bi se ti u gace

In reply to by TARZAN BREZ ČITE (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...pa tou je v tistij krajaj... ge je doma pojeb od Tine... ... ...Tina hitro v akcijo...ka nedo ge prle spakivali te kužeke...

Niko i ništa (ni preverjeno)

Tij si sigurno Grimsov pojeb.

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

Unbeliever? (ni preverjeno)

Pes,človekov najboljši prijatelj.

Starejše novice