Slika je simbolična (foto: Bobo).
Slovenski skavti bodo danes v avstrijskem Linzu prevzeli Luč miru iz Betlehema in jo nato prinesli v Slovenijo.

V nedeljo jo bodo ponesli po vseh svojih lokalnih enotah, od koder jo bodo nato v naslednjih dveh tednih odnesli do ljudi in tudi najvišjih predstavnikov države.

Luč miru vsako leto v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu prižge avstrijski skavt, ki se je v tistem letu še posebej izkazal, in jo prinese v Avstrijo, kjer jo nato prevzamejo tudi slovenski skavti. Zaradi vojne je letos luč v Betlehemu prižgala izraelska deklica in jo na letališču predala avstrijskim skavtom.

Geslo letošnje akcije je Premostimo in razsvetlimo, s katerim se želijo slovenski skavti s pomirjujočim tonom ozreti nazaj, se med drugim spomniti poplav, ki so prizadele državo, pa tudi grozot, ki se odvijajo po svetu. Hkrati želijo spomniti »na srečo, ki jo imamo, da živimo na tako mirnem koncu sveta«, so zapisali v sporočilu za javnost.

Plamen Luči miru iz Betlehema tudi letos spremlja dobrodelni namen. Prostovoljne prispevke bodo zbirali med deljenjem plamena luči, pomagate pa je mogoče tudi z donacijami preko SMS-sporočil. S ključnima besedama LUC1 ali LUC5, poslanima na 1919, je mogoče prispevati en ali pet evrov.

Z zbranimi sredstvi nameravajo neposredno pomagati najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. Zanje bodo organizirali dve zimovanji ob koncu tedna. Med 10 in 20 odstotki zbranih sredstev pa bodo namenili v Sklad sv. Lucije, namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah njihovih članov.

Začetek projekta sega v leto 1986, ko so na avstrijski televiziji ORF organizatorji v zahvalo sodelujočim v dobrodelni oddaji delili plamen iz votline Jezusovega rojstva v Betlehemu. Danes akcija povezuje številne organizacije in posameznike. Luč miru skavti v Slovenijo prinašajo že 33 let.

Komentarji (17)

Sobocanec57 (ni preverjeno)

Super. Pelajte nazaj. Gli tej židovđe so nekši sinonim mera... PFUJ GAMAD.

vaški pijanček (ni preverjeno)

V Slovenijo danes pripotuje Luč miru iz Betlehema, kakšna luč miru, ko se tam tako veselo streljajo, ja ress ustreljenemu gori luč, saj ima mir !?

In reply to by Sobocanec57 (ni preverjeno)

administrator (ni preverjeno)

Če ne bilo naše zunanje ministrice Tanje Fajon
Mi te lučke ne bi dobili

nb (ni preverjeno)

luč miru? samo komercialno ka cerkev služi

BruhBruhh (ni preverjeno)

Fuj židovski . zamazanci. Dosti san jih vido, z smesnimi frizurami odijo pa molijo sredi mesta. Grde so higiena nega. Te pa od koj covid, azija? Ma daj ne serte vkroj s ten. Se sama cerkev je grda , nej pa židovska 🙄

Joj (ni preverjeno)

Nej so bujli že 20.000 civilistov, od toga pol ženska pa decej...zdaj pa luč miru

administrator (ni preverjeno)

Seres

In reply to by Joj (ni preverjeno)

Poli990 (ni preverjeno)

Ja drek🤣🤫

In reply to by administrator (ni preverjeno)

Poli990 (ni preverjeno)

Te naj bi palestinska deklica prižgala. Izrael hhhhh katastrofa

Kr neki… (ni preverjeno)

Izraelka prižiga luč miru??? A se zajebavate?
Tisti, ki kupi to sranje, podpira izraelski genocid nad Palestinci!

Ironija (ni preverjeno)

Betlehem je na zasedenem Zahodnem bregu in izraelska deklica tam nima kaj iskati! Če kdo, bi jo lahko prižgala palestinska deklica. Toda, edine luči, ki jih zdaj vidijo palestinski otroci so one, od izraelskih bomb in raket. Ugasnite to luč!

Xennonnn (ni preverjeno)

Luc miru prej… 😂😂😂 … tou lejko samo crknes od smeja.
Vse religije na svejti so vec ali menje skouz zgodovino in se gnes krive za najvecje vojne in zlocine proti clovestvu… tu nan oa zdaj odavlejo nekso luc miru…. mars banda pokvarjena….

Vodostaj Green (ni preverjeno)

A so židovi to poslali tudi Palestincem , katerim več desetletja kradejo ozemlja in jih na brutalen naćin pobijajo,še posebej otroke!? Vi edni pa še dale nasedate nekim ognjenim pravljicam z katerimi še dale vas perejo...

Kkb (ni preverjeno)

Škoda ker ni bila ukrajinska ali pa iz Z.D.A.

kreteinus (ni preverjeno)

HM KOLIKO TEME JE TUKAJ, Bogu hvala za LUC MIRU

Vodostaj Green (ni preverjeno)

Edni nemate pojma kaj je tau 'luč miru' evo zaj dem van povedo, Luč miru je tau kos si prižgeš cigaret z fajcargon v kateron se nahaja Ruski plin, see moji dragi zaj znate od kod prihaja prava luč Mira! Zadnji naj vgasne luč,Amen!

In reply to by kreteinus (ni preverjeno)

Kamnosek (ni preverjeno)

Židovska gamad - puklasto nosati!

Starejše novice