Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mure se veselijo še druge domače zmage v letošnji sezoni. Po preobratu so v Fazaneriji, ki jo je v zadnji tretjini zajela debela megla, klonili Slatinčani, za veselje okrog 500 gledalcev so zadeli Shabanhaxhaj, Jovićević in Maroša.

V Šiški znova ni šlo, črno-beli so tudi v spopadu z Bravom podaljšali obdobje nestabilnih rezultatov. Bo Mura uspešnejša na domači zelenici?

Zadnji krog uvodne polovice državnega prvenstva prinaša prvo od dveh domačih tekem v tem tednu. Še pred vročimi Domžalčani, ki so včeraj v Kidričevem slavili četrto zmago v nizu, na prekmurski ravnici gostujejo zadnjeuvrščeni Slatinčani.

Rogaška se še naprej krčevito bori za obstanek v Prvi ligi Telemach, do devetega mesta pa jo ločijo štiri točke. Zasedba trenerja Oskarja Drobneta stavi tudi na borbeno igro, kar so Sobočani občutili na septembrskem gostovanju v zdraviliškem mestu.

Dvoboj v Rogaški Slatini se je v zahtevnih igralnih razmerah - igrišče je bilo močno razmočeno - končal v korist Mure, ki je slavila z zadetkoma Amadeja Maroše in Matica Maruška. Tudi danes zelenica ne bo idealna, a so delavci že včeraj očistili snežno odejo in tako preprečili, da bi se celotna količina snega stalila na igrišču.

Vermezović poziva k potrpežljivosti

»Od svojih fantov pričakujem, da se, tako kot do zdaj, borijo za vsako točko. Nagradilo nas bo, če bomo imeli pošten odnos do svojega posla. Sem pa že večkrat dejal, da moramo biti potrpežljivi z ekipo, saj na klopi nimamo izkušenih nogometašev.

Gre za mlade fante, za katere je vsaka tekma nova izkušnja, vsaka napaka jim mora služiti za napredek. Biti moramo potrpežljivi, saj je veliko fantov mladih. Na koncu bomo imeli vsi korist od tega, če bomo potrpežljivi in jim bodo dovolili pravico do napake,« je pred tekmo dejal Vladimir Vermezović.

Strateg Mure je na novinarski konferenci pred tekmo z Rogaško nekaj časa namenil tudi kritikom na spletnih omrežjih, dotaknil pa se je tudi tekme z Bravom in poudaril, da vse v igri Mure ni bilo tako slabo, kot želijo prikazati nekateri.

Sobočani imajo danes novo priložnost za potrditev trenerjevih besed. Lahko črno-beli dosežejo še drugo jesensko zmago v domači Fazaneriji? 

Nove točke bodo napadali brez Žige Kousa in Roka Jurišića, ki sta poškodovana, zamenjala pa ju bosta Žan Trontelj in Tilen Ščernjavič. Amadej Maroša tekmo pričenja na klopi za rezerviste.

MURA - ROGAŠKA 3:1*

Strelec: Shabanhaxhaj (15'), Jovićević (54'), Maroša (80'); Gradišar (7').
Mura: Mihelak, Trontelj, Morris, Sadriu, Ščernjavič, Maruško, Cottrell, Tripi, Jovićević, Brkić, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović.
Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson, Gradišar, Čuić, Kregar, Benedičič, Majcenić, Korošec. Trener: Oskar Drobne.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek tekme v Fazaneriji.

6' Po predložku Alena Korošca je ob oddaljenejši vratnici do strela prišel Antonio Majcenić, ki pa je slabo zadel žogo. Končala je v naročju Klemna Mihelaka.

7' GOL! Rogaška vodi! Oliver Kregar je izvedel kot z leve strani igrišča, Petar Čuić je žogo podaljšal do oddaljenejše vratnice, tam pa je povsem neoviran z glavo zadel Nejc Gradišar.

12' PRILOŽNOST! Prvi resnejši poskus domačinov, po prodoru proti sredini igrišča je z desnico sprožil Tilen Ščernjavič, zavita žoga pa je za nekaj centimetrov poletela mimo leve vratnice soboškega gola.

15' GOL! Izenačenje v Fazaneriji. Sobočani so izpeljali hiter napad, ki ga je po predložku Nikole Jovićevića zaključil Dardan Shabanhaxhaj. Sedmi zadetek v letošnji sezoni.

20' PRILOŽNOST! Ben Cottrell je v ogenj poslal Dardana Shabanhaxhaja, a mu je nov zadetek s pravočasnim izhodom iz gola preprečil Rok Vodišek.

21' PRILOŽNOST! Po kotu je s škarjicami sprožil Filippo Tripi, Rok Vodišek je bil na mestu.

24' NI ENAJSTMETROVKA! Božo Kondić je po kotu Žana Trontlja pokazal na belo točko, saj naj bi v kazenskem prostoru z roko igral Thalisson. Po ogledu posnetka je spremenil svojo odločitev.

30' PRILOŽNOST! Dardan Shanbanhaxhaj je z leve strani igrišča prodrl v kazenski prostor, streljal v oddaljenejši kot in priigral podajo iz kota, po katerem pa ni bilo nevarnosti za slatinska vrata.

40' PRILOŽNOST! Po predložku Alena Korošca je z glavo neoviran še enkrat meril Nejc Gradišar, na soboško srečo je meril preko vrat.

41' RUMENI KARTON! Po prekršku nad Žanom Trontljem je pri gostih porumenel Emanuel Mihalić.

44' Po prodoru Tilna Ščernjavića se je priložnost za udarec ponudila Žanu Trontlju, ki se je žogo nastavljal na močnejšo desnico, nato pa ostal brez zaključka.

45+1' RDEČI KARTON! Emanuel Mihalić je prekinil napad Bena Cottrella, po drugem rumenem kartonu pa mora zapustiti zelenico.

POLČAS!

46' MENJAVI! Menjavi pred nadaljevanjem tekme. Amadej Maroša je pri Muri zamenjal Timoteja Brkića, Jan Andrejašić pa je v ekipi Rogaške zamenjal Oliverja Kregarja. Slatinčani imajo v drugem polčasu igralca manj.

49' RUMENI KARTON! Porumenel je Tilen Ščernjavič.

50' POŠKODBA! Sobočani so se skoraj zapletli v kazenskem prostoru, a je Klemen Mihelak pravočasno posredoval pred Alenom Korošcem in se ob tem tudi poškodoval. Po posredovanju zdravniške službe bo nadaljeval s tekmo. 

52' Sobočani so po posredovanju Nejca Gradišarja, ki si je žogo z nogo nabil v roko, zahtevali enajstmetrovko, protesti niso bili uslišani.

54' GOL! Mura vodi! Dardan Shabanhaxhaj je podal z desne, Nikola Jovićević pa je žogo z glavo in s pomočjo desne vratnice poslal za hrbet Roka Vodiška.

65' Megla slabša vidljivost v Mestnem stadionu Fazanerija.

73' MENJAVI! Trojna menjava pri Muri. Nikola Jovićević, Dardan Shabanhaxhaj in Tilen Ščernjavić so končali tekmo, Vladimir Vermezović je v igro poslal Almina Kurtovića, Jako Domjana in Luko Turudijo.

74' RUMENI KARTON! Porumenel je Alen Korošec.

76' MENJAVA! Pri Rogaški je branilca Roka Pirtovška zamenjal napadalec Shakeone Satchwell.

80' GOL! Amadej Maroša je v vse bolj megleni Fazaneriji potrdil zmago Mure. Napadalec črno-belih je po podaji Žana Trontlja v kazenski prostor zadel v bližnji kot.

83' PRILOŽNOST! Jaka Domjan se je po podaji Žana Trontlja znašel v priložnosti, vendar streljal mimo vrat.

83' RUMENI KARTON! Porumenel je Petar Čuić.

84' MENJAVI! Pri gostih sta v igro vstopila Dejan Kantužer in Filip Bratu, tekmo sta končala Žan Benedičič in Thalisson.

88' MENJAVA! Matic Marcius je zamenjal Nejca Gradišarja.

KONEC TEKME!

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (38)

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga bo popušila ko stara kuzla

realnooo (ni preverjeno)

to sem tudi jaz hotel povedati
pa si me prehitel

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Ka debeli fuknjenec pa ti vreme škodi ka si sam s seboj pod stotimi nickami pijšeš pa štukaš. Prekleti psihič socialni.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Prekleti psihič socialni.
ti je
mama

In reply to by Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

ljudje
pridite pogledat
kak ga mura puši

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Iskoriščevati (ni preverjeno)

Imam dosta bole pametnouga dela, nej pa zmrzavanje na luzerskih tekmah.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Poli990 (ni preverjeno)

Sran vas je lejko hahaha ka si noure

Gostja123 (ni preverjeno)

MAROŠA JE KAZNOVANI S SEDENJEM NA REZERVNI KLOPI ZARADI ŠABANAČAJA!!!! TREBA DOMAČEGA IGRALCA KAZNITI!!

kÜkEČA (ni preverjeno)

treba maroši klop, ker tja spada.

In reply to by Gostja123 (ni preverjeno)

Hjoj (ni preverjeno)

Vejpa ov na tekmi njeme siptare tale pa se cukata (zgreseni penal)..no tak se guci BAJE.. v drugon klube vec pogodbe ne bi meu...ali kak so ze sovrazni govori kaznovani?

In reply to by Gostja123 (ni preverjeno)

gost81 (ni preverjeno)

maroša roko na srce ne sodi v prvo postavo, ker je trenutno izven forme, razen brezglavega tekanja nega koristi od njega.

In reply to by Gostja123 (ni preverjeno)

Miklavzek (ni preverjeno)

Lekar vas vcera miklavzevanje zdelalo, ka zaj kazete"vrhunsko" igro

enadvatrištiri (ni preverjeno)

Čestitke.. pa čepraf najslabšoga na lestvici zmagamo z enin igralcon več

Haha12 (ni preverjeno)

Vejpa hvala sodnike za rdecoga vacik ne ven kak bi slo :)))

In reply to by enadvatrištiri (ni preverjeno)

Kekec43 (ni preverjeno)

Sto vas li plačuje da vas ni sram barabe!

Vaše ime ..... (ni preverjeno)

Mihelaka bi trbelo poslati na nekše preisjave ker človik ma padavico. Digdar da zgrabi labdo doj spadne pa jo k sebe stijsne.

.. .. . (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec je popušo, haha

Poli990 (ni preverjeno)

Če nebi rdečje bou neven kak bi blo !!!!

Haha12 (ni preverjeno)

Realno in vsi pisejo bravo, ma kaki bravo j vas .... vodilne pri mure stirate pa te tak dale. Navijac ali nej, tu bi moglo biti najmenje 5 golov za nase. Nej ka se zdaj pise z enin vec igracon. Moje mnenje, ka nedo palik eni pametni. Za menej je tau nej bravo ali ok. Lp

In reply to by Poli990 (ni preverjeno)

Fake (ni preverjeno)

Majster, daj mi malo razloži kak si to predstavljaš, da bi vodilne Mure stirali. Nekoga, ki je do sedaj vložil že 1 mio EUR v infrastruturo, ki ima nadzor nad klubom (finančni) in še bi lahko našteval. Klub bi dejansko razpadel in padel v 5. ligo. Si to res želiš? potrudi se pa nam razloži kak si ti predstavljaš delovanje po odhodu sedanje uprave? če že daješ predloge potem jih nam laikom prosim razloži.

In reply to by Haha12 (ni preverjeno)

Pušijonazidar (ni preverjeno)

V stadion izključno vlaga mestna občina M.Sobota in NZS s svojimi razpisi. Nobena uprava ni vložila 1 miljon eurov v stadion, zato majster ne lapaj brezveze v prazno. Ta uprava je edina v zgodovini kluba, da je ustanovila vzporedno firmo z klubom NOGOMETNI MENEGEMENT D.O.O., kjer potekajo in se delijo odškodnine ob prestopih igralcev. In to firmo so ustanovili predsednik kluba, direktor in pokojni Rus, kateri so ustanovitelji in lastniki te firme. Zato čisto pravilno povedano, da je čas za odhod iz kluba. Ko jim je BOG NOGOMETA V MURI z rezultati prinašal denar v klub so omenjeni zavohali denar in potem vsem znano že vnaprej.

In reply to by Fake (ni preverjeno)

komunist, (ni preverjeno)

Stadion je občinska last
in če bi občina bila pametna bi MORALA muri za vsako tekmo-uporabo stadiona zaračunati Obrabnino

In reply to by Pušijonazidar (ni preverjeno)

helmut (ni preverjeno)

MURAAAAAA to je to končno zmagaaaaaaa

Pišta z ms (ni preverjeno)

Obisk pa stanju v klubu primeren....

enadvatrištiri (ni preverjeno)

Zahvali se NZSji ka delegejra uro, kda so še vsi v službi!

In reply to by Pišta z ms (ni preverjeno)

Moravcan (ni preverjeno)

Plačes pickica a glumsi frajera

Dtm (ni preverjeno)

Gnes je pa siptar dober ka je dal gol pa asistenco … e moji slovenci
Domace je domace tak se pravi ali kda je domace slabo tuje pase

Zdravnik (ni preverjeno)

Prekmurci..kda si med prvimi te pa so vsi muraši..da pa je slabše te pa šimfajo..

Hanzo (ni preverjeno)

V 3 letih je vodstvu z njihovimi zgrešenimi nakupi uspelo sterati skoraj vse gledalce... Tudi to moraš znati, ne uspe vsakomur, brez očitnega javnega vzroka...

. (ni preverjeno)

Hanzo moreš biti rejsan tele ka primerjaš obisk današnje tekme. 3 popognjejvi je najslabšae ka je lejko mogouče pa mraz pripomore 50% tak ka obisk je po pričakovanji.

Koki (ni preverjeno)

Odlično,20 gledalcov je bilo pa 16 gringosov pa 20 rediteljev keri kaserajo 50 € po tekmi halo koga tej pazijo ali usmerjajo še malo pa do vodile politiko kluba(tau je tak prav ka telko kaserajo tej honorarci nej zaposleni varnostnike) gnes jih je trbeloresno dota teh ka samo čakajo ka se kama zalepijo hrana,pijača,pare itd...naj živi sociala !

Karl Marx (ni preverjeno)

Maroša dela risanke.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Mura je igrala 15 proti 10 igralcem. En igralec izključen + sodniki. To ni fer.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Seveda sodniki v ekipi Mure, jasno.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Sssss (ni preverjeno)

Proti zadnjemu na lestvice in z enim igralcem več na igrišču. Totalno nerealen rezultat.

doni (ni preverjeno)

ROGAŠKO STE PREMAGALI.NEVERJETNO KAKI STROKOVNJAKI.EDNI SE ŽE ZNANKAR V EVROPI VIDITE Z TO ZMAGO.

Koki (ni preverjeno)

PUŠIJONAZIDAR popuši tij meni govedo,AJAJAJAJ i ti mi ga popuši samo šinfaš,ti si nej Murin pristaš,no ka ges tüde malo drek zmešan,moja uprava kluba što v klube izbira tej REDITELJE(debele kak 150 L bojle na tekmor) npr. tan pred gl.tribno(opazujen ga že več tekem z tribune he se fajn vidi) dajte prosin uprava pride gost iz Koprapa ga pričaka pred tribuno en socialaš keri gleda samo ge kaj dobi za piti(zašenki seveda) pa te ka de si mislo tej gost da ga takši usmerja keri nevej če ma žoga küjkle(kelko ka brodi) ali je okrogla (pa brodi) haha ! Tü je uprava ali ... neven što tau rikta ali za pizdo materno !

Hajaj (ni preverjeno)

mura ga puši ko stara kuzla

In reply to by Koki (ni preverjeno)

Starejše novice