Slika je simbolična.
Na voljo bosta dve alternativi.

Spar Slovenija kot prvi trgovec v Sloveniji z oddelka sadja in zelenjave v celoti umika plastične vrečke za enkratno uporabo.

Tako bodo od januarja 2024 na voljo le plačljive bio razgradljive vreče ali mrežaste vrečke za večkratno uporabo.

»Z ukinitvijo plastičnih vrečk in uporabo okolju prijaznih materialov sledimo svoji ekološki zavezi in odgovornost do narave približujemo tudi našim zaposlenim in kupcem, letno pa bomo tako prihranili kar 105 ton plastike,« so sporočili.

S to potezo sledijo evropski zakonodaji, s katero naj bi do konca leta 2025 količino uporabljenih plastičnih vrečk zmanjšali na 40 vrečk na osebo letno.

Komentarji (28)

Marx prvi (ni preverjeno)

Gnili kapitalisti. Bio vrečko za nakup njihovega sadja in zelenjave bo potrebno kupiti.
V Zeleni točki za nskup sadja in zelenjave že eno leto uporabljajo bio vrečke in to brezplačno.

. (ni preverjeno)

Ja pa ka što te pa sijli v Špar, nejdi ta pa je.

In reply to by Marx prvi (ni preverjeno)

.- (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Špar M. Sobota na Nemčavski je največja "gnus" od trgovine in njihovih zaposlenih, arogantnih, neodgovornih, nedostopnih, vzvišenih akterk...
Blagajničarka ka komaj zna povedati mogoče par besed v enon stavki Slovensko, izjavi pred časi: pozna štoj toga tipa v tej ozki usnjeni jakni, vedno nan kaj odnese-vkradne, če ne bi mel te telefonskoga klica, bi jin v Špari napravo takšno štalo s Policijo pa z novinari, ka še zdaj bi bijla ta blagajničarka na bolniški, ka bi jo ogulili odvetniki! Majo pa zato takšni objekti kamere in bi što tou že prle ugotovil, nej pa ena stara blagajničarka!
Glede toga zapisa, se naj malo zamislijo o svojih zaposlenih akterkah, in če kdo kaj odnese, potem so to njihovi zaposleni, kateri v lastnih torbah imajo izdelke iz Špara (točno cote, videno) in, če te ne pazijo, kar mimo njihove blagajne z lastno vrečko, na trak pa samo nekaj za image kaseranja...
Amaterke na kamerah se naj malo zamislijo, kda do tou štele, ali pa bil s partnerko kda so meli tej nalepke za %, stara iz pisarne v rdečon polovri vou priletela kak zmaj do sektora mikrovalovk, pa gledela v odsevih stekla (konkretno mikrovalovne pečice), me partnerka nazaj vlekla, ka jo naj pistin, ka je za sveton, in te tan opazovala, bolano obnašanje akterke za VN in amaterski pristop sledenja, gnes den te s kamero vijdi nadzornik VN v žep, če zna s tem delati in opazovati, pa potem mora biti profesionalec v pristopi, ko pride do tega pri kom, amateri...

In reply to by . (ni preverjeno)

Mclaren (ni preverjeno)

Tij ka tak šinfaš Nemčavski špar. Tij si 200% PENZIONIST ali CIGAN ali pa SOCIALAŠ Van ne paše nič. Tau ka gnesden ponüjajo trgovine je pa rejsan vrh vsega. Ampak van naštetim s PENZIONISTI na čelu ne paše nič, iščete pa rogovilite po trgovinaj razmetevlete pa kradnete kak srake. Nemate
kulture obnašanja. Idi v Avstrijo v trgovino pa se tan obnašaj tak kak se obnašaš doma v trgovini, pa boš vido ka do s tebe napravili. Nesnaga nekulturna BALKANSKA.

In reply to by .- (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Mclaren penzionist te zabeleži v čelo budalo prizadeto. Nej ka bi se tij slučajno penzije fčako, ka boš te kradno kak sraka, kak si napijso. Tele smotano.

In reply to by Mclaren (ni preverjeno)

Pasulj (ni preverjeno)

Ooooooo PIKASTI pa se slijniš. Ka ti baba nej plenice menjala pa te malo po jajcaj peče.

In reply to by - (ni preverjeno)

Kar Ena (ni preverjeno)

Mclaren, moli in bodi srečen, če boš lahko tudi ti nekoč penzionist. Prej boš star kot mlad. Pa knjigo z bontonom si občasno preberi.

In reply to by Mclaren (ni preverjeno)

Mclaren (ni preverjeno)

Ge pa pijše ka san nej penzionist. Ge pa pijše što san. Van malo premožnim penzionistom bi trbelo marelo v rit porinoti pa v rijti gor odprejti pa vö potegnoti tisto vašo zlobo.

In reply to by Kar Ena (ni preverjeno)

.- (ni preverjeno)

@Mclaren, nej san še Penzionist, kopujem pa občasno Penzionistom tam v Špari, ko si kaj naročijo...
Napijsal san prakso, ka san tan doživel, nej san nikaj od tvojega navedenoga; ne "PENZIONIST ali CIGAN ali pa SOCIALAŠ"! Lejko te pa doj kujpin, pa tan notri napravijo dom za brezdomce, samo nede več tej dom te za tejbe!!!
Taka po tvojon pisanji ti verjetno spadaš v skupino pod "SOCIALAŠ"! In očitno te je Mati nej mejla časa Vzgojiti, ali pa si se v držubi v kateri se nahajaš fest pokvaril/zabluzil!

In reply to by Mclaren (ni preverjeno)

ciganj (ni preverjeno)

ostani rajši doma na kmetiji kmet pa nenucaj vrečk če ti nepaše

In reply to by Marx prvi (ni preverjeno)

567000 (ni preverjeno)

Spar najdražji postal samo si nekaj izmislijo. Samo bi služi z vreckami

Mclaren (ni preverjeno)

567000 ka si te doma z vrečkami rit brijšeš. Zatau mamo toaletni papir, probaj pa boš vido razliko. No bar mijsim ka je razlika.

In reply to by 567000 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Moja babica pravi, da ni razlike!

In reply to by Mclaren (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Ajaja, kak imajo eni histerijo pred temi vrečkami.

Saj niso za enkratno uporabo.

Doma jih lahko še večkrat uporabiš.

Na koncu še daš notri smeti in v kontejner.

Trgovini je pač to strošek in pod pretvezo bio razgradljive bodo lahko sedaj vrečko zaračunali.

necepec (ni preverjeno)

Pač mo šli v trgovino, kera ne bo zaračunala 1 x vrečko .... špar je itak najdražji.

tihi (ni preverjeno)

hm, hofer že tudi neke male vrečke zaračunava

In reply to by necepec (ni preverjeno)

Suska (ni preverjeno)

Resno? Že itak malo hodim v Špar,zdaj pa sploh ne bom!

JJJJJ (ni preverjeno)

Ko vam bo prodaja padla jih boste vrnili .....

trg zmage

Tega bo čedalje več. Ampak, prideš v trgovino in kupiš kilsko solato... Kam jo dati, še posebej Šparovo, katera je precej mokra (imajo skrb za čistočo ali da solata več tehta... ne bi vedel)? Sicer imam vedno s sabo nekaj plastičnih vrečk v nahrbtniku, ampak tudi teh bo počasi zmanjkalo.
Saj je rešitev v ponudbi razgradljivih papirnatih vrečk, ampak to nekaj stane ob še itak splošni draginji.

TruploJeTrgZmage (ni preverjeno)

Truplo, fala, ka si nan telko življenskih modrosti natrouso, ne ven, kak san lejko brez toga do zdaj živo. Samo si pozabo napisati, ka je to tvoje mnenje

In reply to by trg zmage

trg zmage

Živel genij. Take rabimo. Ugotovil si najbolj udrano novico vsaj dneva, če ne desetletja. A res nimaš nobenega drugega dela, kot da bereš in se poglabljaš v "življenjske modrosti" ipd...

In reply to by TruploJeTrgZmage (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

V dobro vseh, izpuli že enkrat "kabel iz vtičnice"!

In reply to by trg zmage

Symbolic (ni preverjeno)

zanimivo, kako si SPAR tolmači evropsko zakonodajo... grem stavit, da tam ne piše, da je treba biorazgradljive vrečke prodajat... fučka se SPARu za EU in za okolje, je pa to dober izgovor za podražitve. tako kot je bilo do sedaj priročno, da so dvigovali cene ob dvigu cen goriva in podobno. samo da so jih pozabili spustiti, ko je šlo gorivo spet dol...

Bio my ass (ni preverjeno)

Evropska direktiva pesek v oči. EURO SPIN JE najboljši.

ĐOKO (ni preverjeno)

Jaz pa Sparu sporočam, da njihovega praga več ne prestopim.

Mama mia (ni preverjeno)

Te mo pa v žepe dejvalli,v hlače in bunde,malo heca ovak pa ja se strinjam dobra poteza.Nevem zakaj se narod ne more ali noče navaditi na razne cekarje in korble kot nekdaj so imeli iz bilja spletene cekarje,ki niso bili nič sporni za naravo,ker je bilje bilo itak iz koruznih storžev.Korblji pa so itak spet iz šibja se pravi iz naravnega materiala. Ja vse trgovine bi morale preiti na ta sistem.Pa še cekarje in korble bi lahko tudi tržili potrošnikom.Lp.

Kamnosek (ni preverjeno)

Rajši drkam in boli me kurac za jamrač, pa ladoja in ne vem še katerega kurca!!!!

Kamnosek (ni preverjeno)

Zgrešil sem temo se opravičujem. Pa vsem lep dan!

Starejše novice