Vir: Facebook Salome Žentiily
Gostja Marjana Dore v oddaji Dora - nedeljski pogovori na televiziji Idea je bila Salome, pevka, igralka, udeleženka resničnostnih oddaj in transspolna ženska.

Christa Žentiily, bolj znana kot Salome, je edinstvena osebnost, ki je čez leta doživela izjemno preobrazbo in se uspešno uveljavila v svetu zabave. 

Vendar pa zanjo ni bila vedno pot tlakovana z 'rožicami'.

V pogovoru je brez dlake na jeziku spregovorila o svojem odraščanju na Rabu, o tem, kako jo je sprejela družba, o spremembi spola in o svoji karieri.

Vedela je, da je deklica v njej 'prepovedana' deklica

Salome, ki zdaj šteje 55 let, se spominja svojih otroških let v naselju Palit na Rabu, kjer je odraščala. 

Kot je pojasnila, je bil oče 'prvak' v pijančevanju, mama pa se je vedno bolj, kot na srečo svojega otroka, ozirala na mnenje okolice, kar ji Salome ne zameri. 

V svoji mladosti se je že spopadala s predsodki in zbadanjem zaradi svoje drugačnosti, a je vedno ohranjala svojo resnico in se znala braniti s svojim ostrim jezikom. 

»Mislim, jaz sem bila zmeraj bolj 'baby face', jaz nisem v šoli nikoli skrivala svoje drugačnosti. Že kot najstnik sem igrala elastiko na dvorišču s puncami, družila sem se s puncami, ni mi odgovarjalo to agresivno obnašanje fantov, tako da sem že na šoli imela vzdevke 'ženskica', 'pederu', tako da … 

Ampak imela sem eno zelo dobro orožje, kar se tiče obrambe. Bog mi je dal jezik dober, da sem zmeraj verbalno udarila nazaj in sem zmeraj tako 'piknila', da so se potem smejali tistim, ki so mene zmerjali.«

Borba za preživetje in iskanje lastne identitete

Salome je v pogovoru poudarila, da je večji del svojega življenja preživljala v gostinstvu, vendar ni bilo vedno lahko. 

Zaradi svoje preobrazbe in iskanja lastne identitete je doživljala izzive in predsodke družbe. Kljub temu je vztrajala in se postavila zase.

»Vem, da vsi mi hočemo biti sprejeti, ali ne rabim biti sprejeta. Pomembno je to, kaj jaz vem o sebi, kdo sem. 

Jaz in kakšna sem jaz kot oseba, družba pa zna biti hinavska in ne sprejema, večinoma pa ne sprejemajo tudi sami sebe, kako bodo kaj drugega,« je poudarila Salome.

Iz Nenada v Salome: Družina ni vedela za operacijo

Salome je delila intimne podrobnosti svoje preobrazbe, vključno s potekom operacije in njenim odnosom z družino.

Razkrila je, da ni nikomur povedala o svoji odločitvi za operacijo, da bi se izognila morebitni negativni podpori ali sodbam.

»Ko prideš iz operacije, absolutno pričakuješ, bi bilo fino, da je nekdo od družinskih članov, ampak vem, kaj bi se zgodilo. 

Probali bi me prepričati, samo bi mi, ne bi mi pomagali, bi mi odmagali, zato sem jaz to lepo naredila: moje telo, jaz sem gospodar.«

Poseg je trajal 8,5 ure, nato se je začelo okrevanje, ki pa ni bilo tako na fizični, ampak bolj na psihični ravni. Kot je zaupala Salome, vsi mislijo, kako to boli. Ni bolelo nič. 

Je pa bilo pomembno psihično okrevanje, saj je telo doživelo velik stres, ker je z odstranitvijo mod izgubilo moški hormon in so se pojavili čisto drugačni občutki kot prej, bolj ženski občutki.

Umetnost, šovbiznis in življenje v ženski vlogi

Salome je svojo pot nadaljevala v umetniškem svetu, sodelovala v različnih resničnostnih oddajah in zaslovela s svojo gledališko predstavo 'Iznenada Salome', ki jo je javnost odlično sprejela. 

V času korone pa je odkrila tudi svoj drugi talent, slikarstvo, s katerim se želi ukvarjati tudi na stara leta.

»Živim svojo resnico, za razliko od drugih ljudi, ki ne živijo svoje resnice. Živijo to, kaj se pričakuje od njih, da živijo, in to je zelo narobe. 

Zato sem jaz nasmejana in srečna. Veste, kako je lepo živeti svobodno,« je delila svoj pogled na življenje.

Salome je dokaz, da se s trdim delom, vztrajnostjo in iskanjem lastne resnice lahko premaga izzive in doseže uspeh.

Njena zgodba o preobrazbi in boju je navdihujoča in opominja, da je pomembno slediti svojim sanjam in biti zvest samemu sebi.

Če želite izvedeti, kako je Salome doživljala služenje vojaškega roka, kakšnega psa ima in če res živi v luksuznem stanovanju, si oglejte celoten pogovor.

Komentarji (11)

Aladar25 (ni preverjeno)

Ravno prava za tega sodarja - glas iz lagva.

:))) (ni preverjeno)

Ti si ocitno nej srecen v zivljenji

In reply to by Aladar25 (ni preverjeno)

.. .. . (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec naslov si prešti

In reply to by Aladar25 (ni preverjeno)

lagvaš (ni preverjeno)

Fuj ,fuj moški nikoli ne bo ženska in ženska ne bo moški .Končno pa taki so dobro sprejeti v Sloveniji

go (ni preverjeno)

Evo DF, končno nekaj za tebe.

Ogabno (ni preverjeno)

Spola sta dva!!! Ženski in moški. Pika. Amen.

Atide (ni preverjeno)

Fuknjenec je preveč fuknjen, da bi dojel sporočilo tega naslova.

zgrejbaš (ni preverjeno)

borka v pravem pomenu...zato le poklon, ne glede na vse predsodke. Še dobro da gremo kot družba dalje in probamo sprejeti drugačnost (ki je bila že pred stoletji, le da so se taki takrat skrivali). Če bi ljudje predvsem tisti z negativnimi komentarji znali poslušati bi videli da ni nič bolj drugačna od ostalih...kar se pa godi v domači postelji in skom pa itak nikogar drugega ne briga razen onih dveh ki so v postelji- tudi pri nas ostalih normalnih!?!? to velja. Tak da na vse povedano in prestano je Salome v mojih očeh carica!

oj.oj (ni preverjeno)

zgrejbaš......... Nori in budalasti si glij kak ta dvospolnik .

In reply to by zgrejbaš (ni preverjeno)

tuncika

POJOČI MEDO SE VRAČA.
Žal nekateri, ne zdržijo veliko v penziji, saj so jim postelje drugje "sladko postlane".
Samo komentiram, ne želim koga žaliti. Ampak "staroste" v špici portala Sobotainfo, pač niso staroste. Ve se da bodo le ti vabili v svoje oddaje le in samo prvorazredne, priviligirane in prilagojene globalnemu svetu.
Naslednji gost bo sigurno, lepa nikica, komaj čakam.
Sobotainfo osebno ocenjujem kot dober, kvaliteten in ažuren medij. Ampak - pojoči medo - je preteklost.

jurko (ni preverjeno)

Povedo bi: ljudje, ki so srečni se ne ukvarjajo z drugimi- bi popravo- tisti, ki so zaposleni in delavni.

Starejše novice