Slika je simbolična (foto: Bobo).
Podpora vladi je padla tretji mesec zapored, prvič doslej ji nasprotuje več kot polovica vprašanih.

Raziskava Mediane, ki jo je opravila za POP TV, kaže, da je podpora najbolj padla premierju Robertu Golobu. Med strankami na prvem mestu z 22 odstotki podpore ostaja SDS, podpora Golobovemu Gibanju Svoboda pa je padla še za pet odstotnih točk.

SDS bi izbralo 22 odstotkov vprašanih (oktobra 23,7 odstotka), največjo vladno stranko pa 13,4 odstotka (oktobra 18,6 odstotka). Na tretje mesto ostaja SD, ki bi jo volilo 8,4 odstotka vprašanih (oktobra 7,4 odstotka), kar je največ v tem mandatu.

Na četrto mesto se je povzpela Levica, ki bi na volitvah dobila 3,9 odstotka (oktobra 3,4 odstotka), na petem mestu pa sledi opozicijska NSi s 3,8 odstotka (oktobra 5,3 odstotka).

Med zunajparlamentarnimi strankami anketa zaznava še stranke Resni.ca in SLS z dvema odstotkoma podpore ter SNS z 1,8 odstotka.

Vlade prvič ne podpira več kot polovica vprašanih

Anketa Mediane je zaznala velik porast neopredeljenih volivcev, saj 25,2 odstotka vprašanih ne ve katero stranko bi volilo (oktobra 20,9 odstotka), kar je največ v tem mandatu. Nobene stranke ne bi izbralo 10,2 odstotkov vprašanih, 2,3 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti, 0,7 odstotka pa bi oddalo prazno glasovnico.

Podpora vladi je strmo padla, ta mesec je pri 28,4 odstotka (oktobra 40,4 odstotka). Močno se je povečal delež tistih, ki vladi nasprotujejo, saj je ta pri 55,4 odstotka (oktobra 46,9 odstotka). Delež neopredeljenih se je povečal na 16,2 odstotka (oktobra 12,7 odstotka)

Med politiki je vrh lestvice priljubljenosti v primerjavi s prejšnjim mesecem nespremenjen, prva je predsednica republike Nataša Pirc Musar, sledi ji njen lanski protikandidat Anže Logar, ki se je nedavno umaknil s čela sveta stranke SDS, česar pa vprašani še niso vedeli. Na tretjem mestu je SD-jev gospodarski minister Matjaž Han.

Na četrtem in petem mestu sta njegovi strankarski in ministrski kolegici Dominika Švarc Pipan in Tanja Fajon, nato pa evropska poslanka Ljudmila Novak iz Nove Slovenije. Vse tri so ta mesec napredovale na lestvici. Najvišji skok pa je uspel finančnemu ministru Klemnu Boštjančiču, pridobil je šest mest in je deveti. Predsednik vlade Robert Golob je padel s četrtega na 16. mesto.

Javnomnenjsko telefonsko in spletno raziskavo je Inštitut Mediana za POP TV opravil na vzorcu 714 polnoletnih prebivalcev.

Komentarji (38)

. (ni preverjeno)

To ni nič. Boljšega nega.

Privatnik (ni preverjeno)

Gulaub ajde adijo konec je.Pokazal si nič od nič.

janšist (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Potem pa imejte janšiste ! Pa bodo naredili še več škode in poplav. Nazadnje bo cela mala Slovenija Madžarolsak. Živijo kralj Orban in njegov vazal Ivan.

In reply to by Privatnik (ni preverjeno)

Mclaren (ni preverjeno)

Rajši kristjan Orban kak pa musliman Mula Omar.

In reply to by janšist (ni preverjeno)

mali taliban (ni preverjeno)

Niti to ne bi prepričalo tistih düplnof, kateri so ga volili...

Jernej776 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

vi ste še večji düplini šteri volite janšo pa vso desno navlako....ka je janša ustvaril v življenju kaj??? 30 let se že vlači po parlamentu in živi na račun nas davkoplačevalcev... Janša pejt v penzijo zadost te imamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by mali taliban (ni preverjeno)

janšist (ni preverjeno)

On dela več ka bo imel večji procent penzije ! Nam je pa procente zmanjšal lopov Ivan Grosupeljski.

In reply to by Jernej776 (ni preverjeno)

mali taliban (ni preverjeno)

Ko boš sedel na WC školjki in se ti bo pred očmi pojavil Janša, samo zapri oči... In potegni vrvico. Mogoče bo pomagalo...

In reply to by Jernej776 (ni preverjeno)

2021 (ni preverjeno)

Nej je Golob kriv, - ampak volilci kateri so hoteli SLOBODO in ples namesto dela in zmernega življenja. Pravijo, da osel ide enkrat na led,- levičarji pa zmeraj.

In reply to by mali taliban (ni preverjeno)

LZN (ni preverjeno)

Slovenija je zelo politično nestabilna dežela, anonimusi zmagajo na volitvah,strici iz ozadja pa ropajo

Jernej776 (ni preverjeno)

janševa vlada leta 2021 je imela komaj nekaj preko 15% podpore pa je zdržala do konca mandata , tako da Golob ne daj se zdrži napade!!!

2021 (ni preverjeno)

776- Goloba nihče ne napada in ga niti noče. Malo si pa ja stvari razjasni ali pa koga vprašaj. Golob si je zanko za vrat sam nadel. Sedaj samo njegovi najožji čakajo kdaj bo najbolj idealen čas, da mu izpodmaknejo stol in v momentu bo politično truplo.

In reply to by Jernej776 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Res je.

In reply to by 2021 (ni preverjeno)

Gost22 (ni preverjeno)

Ajde lopov pa prevarant pa ostali luzeri ki podpirajo instant stranko na smetišče čim prej . ogromno škode ste napravili v ton enon leti marš banda

tsl (ni preverjeno)

Pa še cuj vse iz prejšnje vlade, pa de mogoče celo kaj bokše..

In reply to by Gost22 (ni preverjeno)

Markizennn (ni preverjeno)

Leso se vračaJJ

. (ni preverjeno)

Če se bo, se ne bo zaradi svojih sposobnosti. Preveč škode je že naredil, čeprav se njegove ovce tega ne zavedajo. Golob res ne blesti, toda domobransko nacistične vlade, pa si kljub temu naš narod ne bi smel želeti. Pomeni propad vsega, kar je še dobrega ostalo!

In reply to by Markizennn (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

Glede na to da je vse več nespososobnih voditeljev v državi bi mogoče bilo spet dobro da nas prevzamejo Beograd ali pa Budimpešta. Ker kot zgleda smo sami nesposobni voditi to žepno državico. Vse je preveč pedersko, in ni več v vladi moških, tistih pravih dedov. V vladi je vse več feminističnih strupenjač. Nekdaj so vodili države moški. In še eden stari dober rek: KJER JE BABA GOSPODAR JE VOLK MESAR.

neopredeljenec (ni preverjeno)

To misliš na tisti Beograd keri nastavi na mesto ministrice v vladi lejzbiko ali na tisto Budimpešto iz kere poslanci skačejo skoz okno pred policijo kera je vdrla na gejevsko zabavo v Bruslji?

In reply to by 666 (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

Maš prav. Samo san bole cijlau na Beograd negda, tau za Budimpešto te pa ne razmin ka si ščel povedati.

In reply to by neopredeljenec (ni preverjeno)

LujzSvek (ni preverjeno)

Verjetno misli na tisti debakel v Brusli gda so Orbanovoga poslanca iz vladajoce stranke Fidesz na eni pederski zabavi doubili policaji gda je med racijo skouz okno skako. Polovica Orbanovih je gejov, glih tak ka pou Jansovih pri nas.

In reply to by 666 (ni preverjeno)

mrgo (ni preverjeno)

ti si redno na pede.rski sceni, sploh na desni, vse tople poznaš .

In reply to by LujzSvek (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Dobro ste napisali. Že več kot 30 let lahko ugotavljamo, da nam manjka sposobnih voditeljev. Na prste ene roke lahko preštejem tiste, ki jih lahko opredelimo za dobre politike, na funkcijah voditeljev v SLO.

In reply to by 666 (ni preverjeno)

neopredeljenec (ni preverjeno)

Veseli me porast tistih keri ne podpirajo nič od te lopovščine. Naslednje volitve bi se mogle v kompleti bojkotirati ka bi enkrat za vselej pokazali tistin keri idejo v politiko z namenon ropanja državnoga proračuna in lastnega okoriščanja in okoriščanja svojih prijatelov in podpornikov, ka je dosta toga! Na žalost pa je še vedno dosta takših ka dejansko vrvlejo ka mamo mi nekše leve pa desne stranke in so se priravleni za svoje politične idole javno sramotiti s primitivnimi in maloumnimi izjavami po raznih forumaj, ter se s prijateli na smrt svaditi zaradi nekšoga pokvarjenoga Goloba in še bole pokvarjenoga Janše. Ovi so vsi enaki in se v ozadji vse med sebov zgučijo, van naivnežon pa mečejo nekše fore okoli ekstremnih levičarov, ekstremnih desničarov, komunistov, belogardistov, migrantov keri do nas izstrebili, Orbana keri de nas pomađaro.... Slovenski narod je redno neumen... ali kak bi majmun Jelinčič pravo... narod je glupi! In vedno bole san prepričani ka je dejansko v Sloveniji tak!

666 (ni preverjeno)

Se strinjam. Kak pravijo MAGAREC ide 1x na led , mij SLOVENCELJNI smo pa verjetno bole blesavi pa glupi od MAGARCA pa idemo na led vsake 4 lejta bedno znova in znova.

In reply to by neopredeljenec (ni preverjeno)

Praskač (ni preverjeno)

Pa saj parlament je isto kot hlev z svinjami. Ene svinje ko se nažrejo gredo iz hleva in pridejo nove svinje vedno znova in znova. To se dogaja že 30 let. Ene svinje so DESNE ene so LEVE pa SREDINSKE. In kar je najlepše vsi so svinje katere se prerivajo pri koritu.Tisti kateri imate svinje doma veste kako se rade prerivajo katera bo v koritu in se bo najbolj nažrla. ŽIVELE SVINJE !

Evotih (ni preverjeno)

Od junaka do bedaka.

Bleiweisova (ni preverjeno)

O kakšnem ti junaku...?
Prlej od bedaka do psihopatskega izdajalca vseh nas Slovencev!

In reply to by Evotih (ni preverjeno)

Gost0011 (ni preverjeno)

Volite vi samo nove obraze

Bleiweisova (ni preverjeno)

Kakšni novi obraz, pa on je obraz jankovića in kučkota katerega so nastavili tile Udbo lopovi!

In reply to by Gost0011 (ni preverjeno)

Pasulj (ni preverjeno)

Bleiweisova. Točno tako, dokeč do na oblasti ljubčki Kučkoa pa Zokija, ta mela mer. Ker Zoki je velki lopov in nišče ga nemre ali pa nega volje da bi ga razfukali.

In reply to by Bleiweisova (ni preverjeno)

mrgo (ni preverjeno)

Čudno da ga antijanšisti ki so ga izvolili več ne podpirajo ? Aja, ste se zbudili iz antijanša transa, pa spet s prstom v riti na suho s strani Kučana . Redno vas jeb.e gorički škrat nastanjen v Murglah :) . Novi obrazi pa to :) .

Mun (ni preverjeno)

Vprašam levičarje,kdo bo podrl TINO po novem letu?tina d.o.o je že punudila razpisno ceno.

Pasulj (ni preverjeno)

Miki Miško za predsednika vlade ali pa ZAGORA ali pa VIKOG BLEKA. Či bi lejko bi volili Alan Forda ali pa Jankovića on itak zna kak se vlada.

Niko i ništa (ni preverjeno)

Ta mnenja niso vredna nič.
Mandat traja od do, potem pa spet imajo janßisti šanso.

Pojb (ni preverjeno)

Saj bo boljše! Prvi mandat je vedno težek,drugi bo boljši!

Janez Janša (ni preverjeno)

Nov obraz je nova napaka. To bi se slovenceljni že lejko naučili. Od Buzerantovšekove, Jankoviča lopova, Cmerara debilnoga do Šarca Serpentinška itd...vedno znova slovenceljni volite novo gamad. Samo ka vas pitam še kaj plešete z Golobčkom in Tininimi nutrijami?

barcelona (ni preverjeno)

Pa kaj bi radi Slovenci. Ker ste popolnoma pod vplivom medijev za katere se ve kdo jih v večini obvladuje. Meni je vse jasno, ker , ko se v Ljubljani zbere več tisoč upokojencev o tem noben medij ne spregovori ali pokaže niti ene sekunde. Če se na cesti pojavi Nika, ali Jenul z Kebrom in še zraven 10 somišljenikov se ta dogodek napove in o njem vsi poročajo in to ne samo enkrat. Pa dragi Slovenci ali imate kaj v glavi, da gledate tako ozko in enostransko. Našli bodo spet novega rešitelja pa če bo to Vrabec in velika večina bo zopet v to verjela. Pa kaj ne spremljate politike nič v sosednjih državah. Mediji, ki ustvarjajo javno mnenje niso samo enostranski in razumljiv človek si lahko ustvari svoje mnenje.

Starejše novice