Foto: Jure Banfi
Odbojkarji Panvite Pomgrad niso izkoristili lepe priložnosti, da bi se prebili v osmino finala pokala CEV Challenge. Dejan Fujs je po porazu v Teruelu priznal, da so Sobočani igrali pod svojimi zmožnostmi, storili pa so preveč napak.

Sobočani so v Zeleni dvorani dobili prvi obračun, po zmagi s 3:1 v nizih pa so si pripravili ugodno izhodišče za povratno tekmo.

Za dobro popotnico je poskrbela tudi ligaška tekma z Mariborčani, ki jo je ekipa Panvite Pomgrad dobila s suvereno predstavo. V Španiji, na jugu Aragonije, v Teruelu se pozitiven scenarij ni ponovil, pred 1.600 gledalci so se veselili gostitelji dvoboja.

Dejan Fujs, trener soboškega kluba, je po tekmi priznal, da so odbojkarji Panvite Pomgrad v Teruelu odigrali pod svojimi sposobnostmi:

»Španci so izkoristili, kar smo jim ponudili. Njihova raven igre je bila podobna tisti s prve tekme, mi pa smo bili žal daleč od tistega in zato je rezultat takšen, kot je. Nismo prikazali energije kot v Puconcih in mislim, da je bila to največja težava te tekme. Ta nihanja se nam žal dogajajo že celo sezono.«

Brez prave energije ne morejo premagati niti slabših ekip

»Ko ni prave energije, ne moremo premagati niti slabših ekip, kaj šele boljše. Ko je energija prava, lahko premagamo marsikoga in to smo letos že dokazali. Žal je ekipa padla na tem področju v nepravem času, še posebej, ko smo imeli tudi lepo psihološko prednost s prve tekme.

V Španiji smo odigrali štiri nize, a se nismo mogli zbuditi. Zatajili smo v vseh elementih igre, nekateri igralci so bili precej pod ravnjo igre iz Puconcev, posledično ni bilo možno razviti igre kot doma. Nismo pritiskali z začetnim udarcem, slabo smo igrali v obrambi, nismo realizirali napadov, nismo upoštevali taktičnih zamisli, skratka, naredili smo preveč napak.

Težko bi prišli sploh do kakšnega niza, kaj šele, da bi tekmo obrnili v svojo korist. Španci so nas tako gladko premagali. Škoda, vsekakor smo letos pokazali nekaj dobrih iger, imeli smo lepo možnost narediti pomemben korak naprej v Evropi, pa tega nismo izkoristili,« je še dejal Fujs.

Sobočani so tako iz rok izpustili lepo priložnost, da se prvič v zgodovini kluba prebijejo med šestnajsterico najboljših ekip evropskega pokala CEV Challenge. Časa za objokovanje ne bo, saj Sobočane že kmalu po vrnitvi domov čaka nova ligaška preizkušnja. 

Prvič v letošnji sezoni bodo zaigrali na soboškem parketu, v dvorani Osnovne šole I Murska Sobota bodo v soboto, ob 19. uri, gostili odbojkarje Alpacema iz Kanala.

Komentarji (2)

Kamnosek (ni preverjeno)

Geza se zeza?????

13590 (ni preverjeno)

Izlet pa je bil....

Starejše novice