Krajani Černelavcev imajo polna dvorišča listja, bodo na Komunali ukrepali?

Na spletni strani Mestne občine Murska Sobota, pod rubriko Občan vpraša, se je pojavilo vprašanje o čiščenju listja v Černelavcih.

Kot je zapisal zaskrbljeni občan, raste okoli gasilskega doma v Černelavcih okoli 20 lipovih dreves, ki na njihovi parceli zadnja leta v jesenskem času delajo »nenormalno nesnago od listja«.

»Saj razumem, da ko piha veter nosi listje vse naokrog, ampak če bi se to listje redno čistilo, bi ga bilo manj in ga ne bi moglo toliko nanositi k nam v dvorišče. 

To jesen s strani Komunale še ni nihče čistil listja. Povem vam tudi, da čeprav na naši parceli nimamo nobenega listavca, sem samo minuli teden trikrat čistil listje in napolnil tri vreče z listjem,« je dodal občan.

Kako odgovarja občina?

Iz Mestne občine Murska Sobota so občanu odgovorili, da za urejanje javnih površin v krajevnih skupnostih skrbi pogodbeni izvajalec podjetje Komunala.

Število košenj in drugega urejanja pa je odvisno od sredstev, ki so v ta namen zagotovljena v proračunu Mestne občine Murska Sobota.

»V svetu krajevne skupnosti Černelavci so seznanjeni s težavo odpadlega listja in se strinjajo, da je listja veliko okrog zadružnega doma in posledično na sosednjih parcelah, zato so naročili Komunali, da to listje pograbi ali strojno pobere in bo krajevna skupnost plačala storitev Komunali,« pojasnjujejo na občini.

Storitev čiščenja listja na Zadružni, Slovenki in Dolgi ulici v Černelavcih je že naročena, Komunala pa bo storitev izvedla, ko bo imela proste kapacitete, so pojasnili iz Mestne občine Murska Sobota.

Komentarji (17)

Miki1234 (ni preverjeno)

Kama ste prišle še zaradi listja se svajuvlete :)
Novica pa resno top sobotainfo

Pepi1951 (ni preverjeno)

Res je listje je velika nadloga, v Beltinci okrog vrtca so že par dni tri ulice polne listov, ampak vrtec ima hišnika, ki ima plačo.

Grk (ni preverjeno)

Je na bolniški, lahko ga zamenjaš !

In reply to by Pepi1951 (ni preverjeno)

?"!??"! (ni preverjeno)

Jeeeee

Elokog (ni preverjeno)

Pa tou je novica leta. Ka si nouri? 3 krat je grablal? Bolniška. Vej se je pa bujo človik. Dajte no če nemate kaj za pijsati? Pri Špririči je pa eden gost prdno.

Vodka (ni preverjeno)

Merici dati puhalnik pa naj dela to je to ko je občina ukinila javna dela v krajevnih skupnostih komunala samo velke položnice pošilja

Vinetu (ni preverjeno)

Občina ukinila? Zakonodajo si pogledih,pa te cvili

In reply to by Vodka (ni preverjeno)

Mun (ni preverjeno)

Kaj pa ko so drevesa na parcelah last občine jih mora tudi KS plačati ,da odstraniji listje?

čarni vrag (ni preverjeno)

Slabom kurcu i dlaka smeta. Trikrat je pometo listje. Podvig nad podvigi. Zahteva ka naj se drevje poseka. Priporočam pregled pri psihiatru.

Vinetu (ni preverjeno)

Modrijaši,zima je in listje pač odpada,zdaj že za listje jamrate....zato,da enega čistuna,keri si misli da ima doma golf travico in čistunsko parcelo,to moti....

Dssss (ni preverjeno)

Listje ni nesnaga, je del narave, nesnaga so vaše plastične smeti in sterilen beton.

grbanj (ni preverjeno)

oj jo res problem , namesto da bi skupaj stopili m listje pograblali in si naredi piknik za nagrado, včasih pred mnogimi leti smo tako kidali sneg okrog blokov ,pa je bilo vedno veselo ☺

IN IN (ni preverjeno)

tej ubogi občan če nemre pograblati pa naj na CSD zove , pošljejo pomoč , ka se njemi kaj ne zgodi od par listov ali pa se naj odseli nekan na čistino , ge de lepo sam , pa amen

Amigo (ni preverjeno)

Tej cernelavcarge so velka gospoda!

Uživamo (ni preverjeno)

So prasci ha ja pa so povejte či nej.

Nasip420 (ni preverjeno)

Nenormalna nesnaga hahahah xD grable v rokie pa saki pred svojin grunton naj pograbla ali ka

Hišnik jaka (ni preverjeno)

Pozdravljeni pepi jaz mam 6 enot v občini Beltinci.Lledi listja si se ti prvi oglasov v 8letih.Prosil bi ka se osebno javiš.lp pozbrav

Starejše novice