Slika je simbolična.
Na današnji seji sveta zavoda Javno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan bodo po informacijah Sobotainfo imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

Kot smo poročali, so se mestni svetniki Mestne občine Murska Sobota na osmi redni seji mestnega sveta 12. oktobra 2023 seznanili s Poročilom o notranji reviziji poslovanja javnega zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan v letu 2022.

Murskosoboški župan Damjan Anželj je na seji mestnemu svetu predlagal, da sprejmejo sklep, da se poda predhodno soglasje za razrešitev direktorja Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan Roberta Celeca.

Svetniki so z 19 glasovi za in nobenim proti dali svetu zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan soglasje k razrešitvi direktorja zavoda.

Petra Cajnko postala predsednica sveta zavoda

Mojca Breščak, Petra Cajnko, Franc Kramar in Uroš Bagari, ki so bili na sedmi redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota imenovani v svet javnega zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, so se prvič sestali 30. oktobra 2023.

Na seji, ki je bila konstitutivna, so določili predsednico sveta zavoda, to je postala Petra Cajnko.

Celec podal odstopno izjavo z mesta direktorja

V petek, 10. novembra 2023, se je svet javnega zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan ponovno sestal.

Kot smo poročali, je na seji Robert Celec, dosedanji direktor RIS Rakičan, »zaradi medijskega pritiska in nepodpore politike« sam dal odstopno izjavo z mesta direktorja.

Petra Cajnko je takrat za Sobotainfo pojasnila, da bodo na naslednji seji, ki je načrtovana za danes, določili vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda.

Na mesto vršilca dolžnosti direktorja Tatjana Buzeti?

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Sobotainfo, naj bi na mesto vršilca dolžnosti direktorja svet zavoda danes imenoval Tatjano Buzeti.

Spomnimo, Buzeti je bila do 14. oktobra 2023 na funkciji državne sekretarke na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Komentarji (13)

Tibop (ni preverjeno)

Nič novega. Kolobarjenje političnih kadrov. Malo si v vladi, te si neka direktor. Vedno se bo nekaj našlo za izbrance

kakić (ni preverjeno)

ja tak je, v moravskoj očini de pa Opecka županja naslednjič, pa so gospoda podžupana nastavili samo začasno, samo on to ne vej.

In reply to by Tibop (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Točno to. Zato pa naša država stagnira zadnjih 20 let, ker se nastavlja ves čas politično (nesposoben) kader, tako z leve kot iz desne, narod pa se krega kateri so bolj pokvarjeni.

In reply to by Tibop (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Vaša ugotovitev je točna!

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

janšist (ni preverjeno)

Že spet je prišla denacionalizacija ! Ubogi baronček Celestino.

leonarda hot (ni preverjeno)

Buzetijeva, kaj resno?

Mussr (ni preverjeno)

Kaj a je dal Židan komando?

vaški pijanček (ni preverjeno)

Na mesto vršilca dolžnosti direktorja Tatjana Buzeti? Ja nekam jo je treba dati, ko pa je naša !

In reply to by Mussr (ni preverjeno)

Mun (ni preverjeno)

Dobrega sposobnega direktorja leva politika odstavi,a mu leta drži štango.Trdi ,da je komaj sedaj izvedela o nekih nepravilnostih! Seveda to verjame naiven narod,seveda je takih prinas veliko. A prej ni bilo nadzornega odbora in kdo je glasoval za posojila?vsi ti ,ki ga sedaj odstavljajo. Tako naj vse te leve stranke prevzamejo odgovornost in se naj nehajo posipavati z pepelom.
Rezultat njegovega dela so dobri,a v naši državi kjer vladajo socialisti je brez nekih fint težko uspeti. Tako v kolikor je kaj narobe je kriva celotna Soboška in še kera elita.

Proizvodnja (ni preverjeno)

Takoj sem pomislil, kateri nas bo nadomestil Celeca. Nevem, da pri toliko diplomirancev krozijo samo eni in isti. Nebom rekel, da je Buzetijeva nesposobna, mogoce najboljsa. Zakaj nebi dobil mesta negdo, ki ni bil dosedaj aktiven. Ja, nima stricev, da bi ga priporocili.

Toporišič (ni preverjeno)

... nekdo ...

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

Gost22 (ni preverjeno)

A brez razpisa tak se nastavla nesposobne kadre pobarvane z rdečo. Banda.

Buzeti (ni preverjeno)

Zanimivo-to potem ne bo nič s pretekanjem denarja z njemin Vidom brejgom in Ris spet bo EU denar dobili eni te isti. Treba je vedeti, da tudi gospa Buzeti ponaredi rada podpise za svojih delavnicah za katere je letos dobila skoraj milion sredstev.

Starejše novice