Vir: osebni arhiv Anje Šijanec
Anji Šijanec, ki se že od malih nog navdušuje nad modo, je po dolgoletnih sanjah uspelo ustvariti spletno trgovino z ženskimi oblačili. Sobočanka pa poleg tega ustvarja tudi različne vsebine na družbenih omrežjih.

Anja Šijanec je mlada Sobočanka, ki v življenju opravlja številne vloge. Je mlada podjetnica, modna navdušenka, medicinska sestra, kreatorka vsebin na družbenih omrežjih, od nedavnega pa tudi novopečena mamica malemu sinčku. 

Po dolgoletnem navdušenju nad modo je Anja odprla lastno spletno trgovino - Lamelle, ki ženskam ponuja kvalitetne, udobne, drzne in cenovno dostopne izdelke. 

Predstavnice nežnejšega spola boste v njeni trgovini našle kose, ki jih v fizičnih trgovinah ni mogoče dobiti.

Anja v življenju opravlja številne vloge 

Anja Šijanec je rojena Sobočanka in od nekdaj velika ljubiteljica vsega, kar je povezano z modo in ličenjem.

Zase pravi, da je izjemno delovna oseba, ki bi v dnevu, zato da opravi vse nujne obveznosti, potrebovala več ur. 

V življenju jo vodijo tri temeljne vrednote: sočutje, ki jo usmerja k razumevanju in pomoči drugim, vztrajnost, ki jo spodbuja k zagotavljanju lastnega maksimuma ter ustvarjalnost, ki ji omogoča iskanje novih rešitev ter kreativno izražanje skozi različne vidike zasebnega življenja.  

Kot pravi, v življenju opravlja več vlog

»Sem mlada mamica in partnerka, lastnica spletne trgovine Lamelle, ustvarjalka vsebin na družbenih omrežjih ter diplomirana medicinska sestra. Največji poudarek pa dajem vlogi mamice in partnerke, saj je družina vedno na prvem mestu.«

Novopečena vloga mamice jo osrečuje 

Šaljivo dodaja, da je rojstvo sina njeno življenje obrnilo na glavo - v pozitivnem smislu. Postavljena je bila v povsem novo vlogo, ki je do zdaj najpomembnejša v življenju. 

»Postala sem bolj odgovorna in organizirana, saj sem pričela ceniti vsak trenutek, ki mi je dan. Šele po rojstvu otroka se namreč pričneš zavedati, kako hitro mineva čas.«

Dejavna tudi na družbenih omrežjih 

Mlada podjetnica meni, da so družbena omrežja ključna za povezovanje z ljudmi, širjenje lastnega podjetja ter izražanje ustvarjalnosti. Prepričana je, da so pomemben del uspeha v današnjem času. Omogočajo pa tudi izražanje samega sebe. 

Anja svoje vsebine primarno ustvarja na omrežjih Instagram in TikTok ter na kanalu Youtube. 

»Na Youtube kanalu ustvarjam predvsem vsebine, povezane z modo, ličenjem in lepoto. Vse bolj so mi pri srcu tudi spletni dnevniki oziroma »vlogi«.

Dejavna sem tudi na Instagramu, tam sicer primarno preko deljenja fotografij, pred kratkim pa sem se aktivneje lotila tudi TikToka, kjer lahko sledilci najdejo vse od vodnikov za ličenje, do vlogov ter napotkov za stiliranje,« navaja. 

Posnetke najdete na njenem Youtube kanalu ali Tiktok profilu

Ideja za odprtje trgovine že od nekdaj, manjkal pogum 

Lastnica Lamella pravi, da je moda že od nekdaj predstavljala njeno veliko strast, zato je ideja o odprtju lastne trgovine nastala že dolgo nazaj. Manjkal je zgolj pogum, da svojo idejo uresniči. 

Kot poudarja Anja, je odprtje spletne trgovine obsežni projekt, ki zahteva ogromno truda - vključno z izbiro dobaviteljev, oblikovanjem spletne strani, oglaševanjem in urejanjem vseh družbenih omrežij. 

Prav tako je za ustanovitev potreben tudi precejšnji finančni vložek, ki pa je v teh časih še posebej težaven. 

»Konkurenca je na tem trgu velika, zato ni časa za sedenje in čakanje, da se bo vse storilo samo. Preprosto moraš biti aktiven in nenehno poiskušati.« 

Oblačila za drzne, samozavestne in moderne ženske 

Spletna trgovina Lamelle ponuja različne kose oblačil, ki jih ne najdete v fizičnih trgovinah. Lastnica pravi, da sta zanjo na prvem mestu kakovost ter dostopne cene. 

V trgovini lahko najdete kose, ki so udobni, moderni in drzni - popolna kombinacija za ženske, ki se ne bojijo izstopati. 

»Oblačila so namenjena vsem pripadnicam nežnejšega spola, ki želijo izgledati moderno in se počutiti samozavestno. Ponujamo izdelke, v katerih se lahko ženske počutijo udobno, hkrati pa ne manjka tudi kakšna malenkost za tiste bolj drzne,« dodaja Anja. 

Anja želi v Mursko Soboto vnesti nekaj svežine 

Ustvarjalka pravi, da si želi tudi nadgraditi domači kraj. Sanja o živahnem gospodarskem okolju, o inovativnih podjetjih, o delovnih mestih, ki bodo mladim omogočila, da ostanejo in gradijo svoje življenje tu.

»V zadnjih letih opažam trend, kako mnogi mladi zapuščajo svoje rojstne kraje in iščejo priložnosti drugje - bodisi v tujini ali v bolj urbaniziranih krajih, kot je na primer Ljubljana.

Jaz osebno ne želim zapustiti Prekmurja, saj si tukaj s partnerjem ustvarjava družino, okolje pa je zares domače in prijetno. Še pomembneje pa - v mesto želim prinesti nekaj svežine in modernosti, tako da se lahko tudi mi pohvalimo s tem, kar imamo.«

Svetuje, da sledite svojim sanjam 

Mladim polaga na srce, da se izobražujejo, vztrajajo in sledijo svojim sanjam.

Pomembno je, da si postavijo dosegljive cilje in so pripravljeni na trdo delo, saj se trud na koncu vedno poplača. Pravi tudi, da naj ostanejo zvesti samim sebi. 

»Pomembno je, da si postaviš realne cilje in znaš presoditi, kdaj prositi za pomoč - obrniti se na družino in prijatelje je morda ključnega pomena za uspeh. Seveda pa je vsaka pot drugačna - mogoče moraš kdaj stopiti korak nazaj, da lahko potem narediš dva naprej.« 

Komentarji (8)

Starijbacprveklase (ni preverjeno)

Bom prišel kaj naokoli da kaj nategnem če bo kaj pametnega če
Ne pa bom šel v piceraj na pico in dva pira bom imel več od tega kot če tam mrdam kakšno staro kuro ali pa dve

Rabelj666 (ni preverjeno)

Stari tebi po tem kar čitam , niti ne vstane več. Dobro, da se tolažiš s pivom, tak se vsaj počutiš malo moškega. Mater mi gredo, kroničari in primitivci na jetra.

In reply to by Starijbacprveklase (ni preverjeno)

Profi (ni preverjeno)

Veliko uspeha. Pristop je pravi. Ni popuščanja.

.... (ni preverjeno)

Za par lejt de pa napisala knjigo o izgorelosti...

Opazovalec321 (ni preverjeno)

Vse lepo in prav naj uspe ampak marsikdo bolj uspešen ni tako aroganten in ven metalski kot ona. V družbi opravlja druge punce in jih gleda z viška.... tako da mlada dama spusti nos nisi nic vec kot ostali in srecno

Kolos (ni preverjeno)

Ka tau vse objavlate.
Nej ste normalne.
Kataaaaastroooofaaaaaaa

Medika5 (ni preverjeno)

Cote kak sakse druge
Te za to trbej pisati članek?
Ta baba si pa misli ka je očitno neven kaksi dobitek..

BMS (ni preverjeno)

Pred par meseci poslušal jokanje, kak ji ne gre, da bo vse skupaj končala. Bluz,...lahek zaslužek kot vsi ostali posredniki v podobnih branžah in to na račun ljudi.
Kar se tiče arogantnosti pa itak brez primere..s temi konjskimi zobmi...

Starejše novice