V Črenšovcih so danes slovesno odprli prenovljene in nove prostore zdravstvene postaje.

Zdravstvena postaja Črenšovci, ki deluje pod okvirjem Zdravstvenega doma Lendava, je že dlje časa čakala na temeljito prenovo, saj ni ustrezala potrebam in kakovosti za stalno obravnavo pacientov.

Zgrajena je bila že pred več kot 40 leti, nazadnje pa obnovljena pred več kot 25 leti.

Sanacija je bila nujna zaradi dotrajanosti

Občina Črenšovci je leta 2022 sprejela odločitev, da pristopi k investiciji izgradnje prizidka in rekonstrukciji.

Prenovljene in nove prostore so danes tudi otvorili, slovesnost pa so popestrili otroci vrtca Črenšovci in učenci Glasbene šole Lendava.

Vera Markoja, županja občine Črenšovci, je ob tem poudarila, da je bila sanacija objekta nujna zaradi dotrajanosti in nedoseganja standardov.

Objekt je razdeljen v tri sklope

Kot je povedala Markoja, je bil cilj projekta zagotoviti boljše pogoje za delo splošnih ambulant in patronažne službe ter pridobiti funkcionalne prostore zaposlene, ki jih do sedaj niso imeli.

»Objekt je razdeljen v tri sklope. V obstoječi stavbi je sklop za zaposlene z garderobami, sanitarijami, čajno kuhinjo in ločenim vhodom. 

V avli obstoječe stavbe je pisarna za patronažno služno s priročnim skladiščem, pisarno za pogovore s pacienti, sanitarije za paciente, pralnica in skladišče za čistila. 

V novem delu so prostori splošne medicine s tremi prostori, ki vključujejo sestrske sobe, tri referenčne ambulante, čakalnico, laboratorij, prostor za elektrokardiografijo ter arhiv in tehnični prostor,« je pojasnila Markoja.

Vrednost investicije je znašala 1.000.019 evrov, delež sofinanciranja ministrstva za zdravje je bil 417.760, preostali del je financirala občina Črenšovci z lanskim in letošnjim letom. 

Prenovljen je bil tudi zobozdravstveni del objekta.

Komentarji (5)

. (ni preverjeno)

nikaj ne mislijo naprej, kratka pamet

No name (ni preverjeno)

Tam res delajo odlični zobozdravniki

. (ni preverjeno)

vic valda

In reply to by No name (ni preverjeno)

Petrovski (ni preverjeno)

Da de pa v Petrovcaj gotovo? Lekar be že davno moglo biti.

Julika (ni preverjeno)

Ka pa zej pa Janšev copatek Beltinški župan Virag razkopavle neka tam pri Dokležovji??????
Što sploh kontrolira ka ta dela pa kam spravla pejneze??????
Gjete vse ka nej trebej o tisti Bio plinarni pa nejče čuti,ka smrdi cejlo Ižakovce pa v hiše če glih so zaprta okna.
Tega Viraga so namestili SDS ka je kolega od Janša podkuplenec na vse strani pa že tej je bilo sumlivo ka sploh ni bilo za volitve nikšoga drugega kandidata kak samo on,ker je vse tam podkupleno in si zaj talajo peneze štere da država pa tak naprej.

Starejše novice