Kidričevo podjetje Boxmark Leather, ki velja za enega od vodilnih svetovnih proizvajalcev in predelovalcev usnjenih izdelkov, bo oblazinilo novega Mercedesa AMG, ki bo na trgu leta 2025.

Tovarno Boxmark Leather v Kidričevem so včeraj obiskali predstavniki Mercedesa, ki so predvsem preverjali, kako daleč je že razvoj novih oblazinjenih delov za nov model vozila z oznako AMG. Tam je bila tudi naša ekipa.

 

Nov model prestižnega modela Mercedesa AMG bo mogoče kupiti od leta 2025 naprej.

Vse oblazinjene dele bodo razvili v Kidričevem. Glavni material je bikova koža, ki mora prestati večmesečna testiranja trdnosti in raztegljivosti.

»Celotno notranjost in ta celotna notranjost bo ena specifika, ki je na trgu še ni bilo in menim, da bodo kupci v tem rangu zelo zadovoljni,« je za Ptujinfo dejal Marjan Trobiš, direktor Boxmark Leather iz Kidričevega.

Od ideje do končne izvedbe produkta je dolga pot. Razvoj dotičnega primera so začeli že v začetku letošnjega poletja, do popolnega izdelka jih ločita še dve leti.

»Pogovorimo se s strankami, stranka pove svoje želje, mi na podlagi tega naredimo prototipe, te prototipe predstavimo in potem če je stranka zadovoljna še kakšne finiše naredimo, če ne naredimo večje popravke in potem je ta izdelek zaključen,« je ob obisku ekipe Ptujinfo dejala Polona Kraner, vodja razvojnega oddelka v podjetju Boxmark.

Kako bo avtomobil videti, še ni razkrito. Prototip bo v avtomobilske salone prišel prihodnje leto. Naprodaj bo od leta 2025.

In kako takšne stranke najdejo?

»Usesti v avto in se v bistvu od kupca do kupca in jim predstaviti našo vizijo, jih povabiti k nam predstaviti naše prostore in zmogljivosti in seveda skozi kvaliteto, katero jo potem na koncu izkazujemo,« je odgovoril Trobiš.

Podjetje Boxmark, ki je v preteklosti zaposlovalo več kot 2000 ljudi, ima v tem trenutku zaposlenih 494. Iz proizvodnje so se osredotočili na razvoj in proizvodnjo zahtevnih izdelkov.

In prav pretekle spremembe so podjetje vodile k temu, kjer so zdaj, je zatrdil direktor Trobiš.

»Pretekle spremembe, ki smo jih doživeli v podjetju, so nas vodile k temu, da smo postali zdajle, svetovno vodilni v samem razvoju in to seveda velike znamke tudi prepoznajo.«  

Boxmarku, ki sodeluje tudi z letalsko industrijo, od leta 2021 namreč opremljajo tudi nova letala družbe Emirates Airlines, se obeta še eno sodelovanje.

»Konec tega meseca odpotujem v arabske kraje, kjer bomo že en obstoječi posel razširili še na dodatne kroge, tako da v bistvu lahko rečemo, da v kolikor boste z arabskimi letalskimi družbami leteli, boste sedeli na slovenskih sedežih,« je še dejal Trobiš.

In ker je naročil vedno več, se veča tudi potreba po delavcih.

»V takih razvojnih projektih smo seveda odvisni od naših zaposlenih, od tega koliko so oni spretni, angažirani, koliko so kreativni in takih sodelavcev si želimo in jih tudi potrebujemo in iščemo novo delovno silo,« je jasna vodja razvojnega oddelka.

A za tovrstnimi kadri se ozirajo tudi številni drugi delodajalci.

Komentarji (7)

realnooo (ni preverjeno)

koga briga?

realnooo (ni preverjeno)

KA TAU ZA OSEBKA V MAXIMUSU KA PSA VOZI V NAKUPOVALNIM VOZICKI OD SPARA!!??
KA NJEMI NE KAPNE V GLAVI KA PES NEJ ZA TE VOZICEK, KER LIDGE V NJEM VOZIJO HRANO!!??

DRUGIC KDA GA VIDIN GA PRIJAVIN VARNOSTNIKI!!!

FUJJ NESNAGA!

. (ni preverjeno)

Za realno.... Fuj , ka si tij za osebka... Bog se te usmili, resno. Zdaj te tej pesek moti, ti pa marsikdo drugi je bole zamazani , kak pa tej pesek Keri je sploh nej . Vsi tvoji komentarji so tako agresivno nastrojeni, nič ti ne paše. Malo so v sebe ozri.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

kaj si ti vsaki den tak fuknjeni
ali samo 365 dni u letu

In reply to by . (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

PES JE NEJ ZA VOZICEK KAMA SE NOT DAJE HRANA!!!!

In reply to by . (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

V clanki pa takse v metanje kak ce bi celi mercedes AMG sami napravili, mercedes benz pa bi samo izdelal prevleke za zice😝😝😝

. (ni preverjeno)

Kot sužnji ka delajo za bogatune ki nosijo pejnaze z oaz v kufrih.

Starejše novice